+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. november 28. csütörtök, 19:18
Egy szintén letartóztatott üzletember vallott a miniszterelnök tanácsadója ellen.

Kedden letartóztatták Keith Schembrit (képünkön), Joseph Muscat máltai kormányfő volt főtanácsadóját Daphne Caruana Galizia újságíró két évvel ezelőtti meggyilkolásával kapcsolatban, és a Guardian most arról ír, hogy

 

Schembrit egy szintén letartóztatott üzletember vallomása alapján gyanúsítják azzal, hogy ő tervezte el autóba rejtett bombával végrehajtott gyilkosságot,

 

ráadásul ez az üzletember, Yorgen Fenech is a máltai miniszterelnök közeli ismerőse. Fenech szerint a pokolgépet elrejtő merényló 130 ezer eurót kapott a gyilkosságért, amit egy közvetítőn keresztül fizettek ki neki.

 

Fenech elnöki kegyelemre számít azért, mert együttműködött a nyomozásban, egyébként a jachtján tartóztatták le, miközben épp elhagyni készült Máltát.

 

Schembri korábban tagadta, hogy bármi köze lenne a korrupciós ügyekről író újságíró meggyilkolásához, de még kedden ő, illetve két máltai miniszter is lemondott. A rendőrség figyelmeztetett, hogy Fenech nem minden állítása megbízható, és hogy még dolgoznak az ügyün, de valóban az újságíró meggyilkolása miatt hallgatják ki Schembrit.

 

Közben az is kiderült, hogy 2017 októberében eredetileg nem felrobbantani, hanem lelőni akarták a máltai újságírót. Az egyik elkövető részletesen elmesélte, mi történt, amiből kiderült az is, hogy hetekig megfigyelték az újságírót, aki az utolsó blogposztját éppen Schembriről írta, és korábban is összetűzésbe keveredett már vele, illetve a Panama-iratok kapcsán is nyomozott utána.

 

FOTÓ: Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

Huszonnyolcadik napja zajlanak a kormányellenes tüntetések Bulgáriában.

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

Egyre több követője van az osztályharcot hirdető TikTok-fiókoknak, az újbalos tiniknek a koronavírus-járvány is a kezére játszik. Egyelőre azonban az alt-rightot is viszi a lendület.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás