Iskolások tüntetnek az atlétikai világbajnokságért a budapesti Városházánál

2019.11.27. 09:23

Az egyikük molinója az 1984-es olimpiával állítja párhuzamba azt, hogy Karácsony Gergelyék feltételeket szabtak a sportesemény megrendezéséhez.

Iskolások tüntetnek az atlétikai világbajnokságért a budapesti Városházánál

Nagyjából száz ránézésre 12-16 év körüli fiatal vonult ki tüntetni a budapesti Városháza elé, mivel állításuk szerint aggódnak azért, végül megrendezésre kerül-e az atlétikai világbajnokság 2023-ban. A kamaszokat többek közt Veszprémből és Gödöllőről utaztatta fel a klubjuk saját költségen, pártok közeledéséről egyikük sem tud.

A diákok tüntetését a fővárosi közgyűlés első ülésére időzítették, a táblákon pedig olyan üzenetek álltak, hogy „Ugye lesz vb-nk és otthonunk?”, de valaki az 1984-es Los Angeles-i olimpiát is felhozta hasonlatnak.

Az atlétikai világbajnokság kérdése az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesterré válása óta foglalkoztatja igazán a közvéleményt: Karácsony egyrészt teljes stadionstopot ígért, amibe nyilván nem férne bele az atlétikai stadion sem, de a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztinával közösen álltak elő feltételeikkel, amik szerint a kormánynak többek közt ötvenmilliárd forintot kéne fizetnie a kerületi alap- és járóbetegellátás fejlesztésére, a stadion pedig egy tömegsport számára nyitott atlétikai centrum is legyen.

Bár a kormány hivatalosan nem válaszolt, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely kedden már arról beszélt, minden akadály elhárult a világbajnokság megrendezése elől. 

FOTÓK: Hutter Marianna / Azonnali

 
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek