+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Fekő Ádám
2019. november 27. szerda, 09:23
Az egyikük molinója az 1984-es olimpiával állítja párhuzamba azt, hogy Karácsony Gergelyék feltételeket szabtak a sportesemény megrendezéséhez.

Nagyjából száz ránézésre 12-16 év körüli fiatal vonult ki tüntetni a budapesti Városháza elé, mivel állításuk szerint aggódnak azért, végül megrendezésre kerül-e az atlétikai világbajnokság 2023-ban. A kamaszokat többek közt Veszprémből és Gödöllőről utaztatta fel a klubjuk saját költségen, pártok közeledéséről egyikük sem tud.

 

A diákok tüntetését a fővárosi közgyűlés első ülésére időzítették, a táblákon pedig olyan üzenetek álltak, hogy „Ugye lesz vb-nk és otthonunk?”, de valaki az 1984-es Los Angeles-i olimpiát is felhozta hasonlatnak.

 

 

Az atlétikai világbajnokság kérdése az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesterré válása óta foglalkoztatja igazán a közvéleményt: Karácsony egyrészt teljes stadionstopot ígért, amibe nyilván nem férne bele az atlétikai stadion sem, de a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztinával közösen álltak elő feltételeikkel, amik szerint a kormánynak többek közt ötvenmilliárd forintot kéne fizetnie a kerületi alap- és járóbetegellátás fejlesztésére, a stadion pedig egy tömegsport számára nyitott atlétikai centrum is legyen.

 

 

Bár a kormány hivatalosan nem válaszolt, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely kedden már arról beszélt, minden akadály elhárult a világbajnokság megrendezése elől. 

 

FOTÓK: Hutter Marianna / Azonnali

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

Ha a salgótarjáni Turcsány László valóban lemond, akkor időközi választás jön a nógrádi megyeszékhelyen.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót Karácsony Gergely főpolgármester.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Az igazi baj az a főpolgármester szerint, hogy a kormány nem tárgyal Budapesttel a fővárost érintő uniós források elosztásával kapcsolatban.

Székesfehérvár tízezer eurót küld az ausztrál bozóttüzek okozta károk enyhítésére. De adakozik-e a főváros és a többi önkormányzat? Körbekérdeztünk!

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás