+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Fekő Ádám
2019. november 27. szerda, 09:23
Az egyikük molinója az 1984-es olimpiával állítja párhuzamba azt, hogy Karácsony Gergelyék feltételeket szabtak a sportesemény megrendezéséhez.

Nagyjából száz ránézésre 12-16 év körüli fiatal vonult ki tüntetni a budapesti Városháza elé, mivel állításuk szerint aggódnak azért, végül megrendezésre kerül-e az atlétikai világbajnokság 2023-ban. A kamaszokat többek közt Veszprémből és Gödöllőről utaztatta fel a klubjuk saját költségen, pártok közeledéséről egyikük sem tud.

 

A diákok tüntetését a fővárosi közgyűlés első ülésére időzítették, a táblákon pedig olyan üzenetek álltak, hogy „Ugye lesz vb-nk és otthonunk?”, de valaki az 1984-es Los Angeles-i olimpiát is felhozta hasonlatnak.

 

 

Az atlétikai világbajnokság kérdése az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesterré válása óta foglalkoztatja igazán a közvéleményt: Karácsony egyrészt teljes stadionstopot ígért, amibe nyilván nem férne bele az atlétikai stadion sem, de a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztinával közösen álltak elő feltételeikkel, amik szerint a kormánynak többek közt ötvenmilliárd forintot kéne fizetnie a kerületi alap- és járóbetegellátás fejlesztésére, a stadion pedig egy tömegsport számára nyitott atlétikai centrum is legyen.

 

 

Bár a kormány hivatalosan nem válaszolt, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely kedden már arról beszélt, minden akadály elhárult a világbajnokság megrendezése elől. 

 

FOTÓK: Hutter Marianna / Azonnali

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Van-e olyan beteg, akit már nem érdemes intenzív osztályra küldeni? Nagyon mást gondol erről az olasz és a holland egészségügy. Mennyit ér meg egy élet az államnak?

Siófok rendelt ötezer maszkot
az új rendelet betartatásához,
de akinek nincs, az akár sállal vagy kendővel is eltakarhatja majd a száját és az orrát.

Csecsemő is van a megbetegedettek között, lehetőleg ne cigivel és piával javítsunk a karanténhangulaton, készül az új eljárásrend is. Ez volt a keddi sajtótájékoztatón.

Az 59 éves beteg több krónikus betegséggel is küzdött. Emellett 492-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma itthon.

A bukovinai Szucsávában korábban egy kórházat is be kellett zárni: a romániai koronavírusosok negyede itteni.

Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

Néppárti EP-képviselő is aláírta az ezt szorgalmazó petíciót.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás