+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. november 26. kedd, 15:18
Egy állandó kérdésre keressük ezúttal a választ, ami évről évre minimum egy alkalommal nemzetközileg is kínossá válik. Most megszavazhatod, mi a baj!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Állandó, de minden évben előkerülő problémáról tesszük fel az eheti hét kérdését: vajon mi a baj a magyar oktatással?

 

A PISA-teszteken évről évre úgy tűnik, mintha egy átlag magyar iskolában tulajdonképpen semmiféle használható tudást nem kapnának a magyar diákok, és bár állandóan szó van oktatási reformokról, azok inkább arról szólnak, hogy hazafiasabb legyen az oktatás, ezzel kapcsolatban már stratégia is készült.

 

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az ENSZ nem értékeli annyira ezeket a törekvéseket, egy friss jelentés szerint például az Európai Unió 28 tagállamából a huszonegyedik helyen állunk oktatásban,

 

ami nem fejlődés, hanem konkrétan visszalépés az előző méréshez képest.

 

Abból azért csak nem indulhatunk ki, hogy a magyar gyerekek eleve hülyék, tehát valami mindenképp van az oktatással: lehet, hogy a pedagógusok nem végzik jól a munkájukat, de az is benne van, hogy már a pedagógusképzésen is elbukik a dolog, arról persze nem is beszélve, hogy az a havi bruttó nagyjából 200 ezer forintos fizetés sem arra fogja sarkallni mondjuk a matematika szerelmeseit, hogy tanítani kezdjenek.

 

Na, de ne is fecséreljük a szót, hanem szavazzunk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért van műanyagból a volt főpolgármester karácsonyfája? Tarlós István az Azonnali karácsonyi körkérdésében!

A pártelnök azért lemondásával megvárja, amíg a katasztrofális választási eredménnyel záró Labour rendezi sorait.

Mit jelent, ha valaki küld neked egy tüzet? És ha barackot? Ha padlizsánt? Mit jelent a szív? És az, ha egy majom befogja a szemét? 16 kérdés, hajrá!

Csütörtök van, választanak a britek, eldőlhet a szigetország sorsa. Egy gendersemleges pingvin tegnap megjósolta, hogy Corbyn nyer, de mit mondasz te?

Életében először tesz újévi fogadalmat Ferencváros független polgármestere. Hogy mégis mi lesz az, azt az Azonnalinak árulta el.

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A hét kérdése

Végre kilépnek a britek? Vagy folytatódik a komédia? Esetleg az egész brexit csak egy kitűnő médiahekk volt arra, hogy végre figyeljen a britekre valaki? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás