Fekete Dávid helyettesíti a lemondó Borkait Győrben

Szerző: Pintér Bence
2019.11.19. 16:53

Pénteken ül össze az alakuló ülés után először a győri közgyűlés.

Fekete Dávid helyettesíti a lemondó Borkait Győrben

November 22-én délelőtt ül össze a botrányos alakuló ülés után először a győri közgyűlés, hogy a napirendi pontok alapján viszonylag rutinszerű ügyekről tárgyaljon. A napirend egyetlen kifejezetten érdekes vonatkozása, hogy

kiderült: a két fideszes alpolgármester közül a harmincéves Fekete Dávid fogja helyettesíteni a korábban a szexbotránya miatt lemondó Borkai Zsolt polgármestert a januári választásig.

A közgyűlés egyébként az SZMSZ kevésbé érdekes módosításáról, ingatlanok oktatási célú vagyonkezelésbe és használatba adásáról, alapítványok támogatásáról tárgyal, valamint meghallgatja a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság idei beszámolóját, illetve a polgármester saját hatáskörében hozott döntésekről szóló beszámolót.

Dézsi már most pozíciókat oszt?

Fekete tehát Borkai helyettese, de a polgármesterjelölt szerepére a hírek szerint már Dézsi Csaba András is készül.

Az időközi polgármester-választást ugye január 26-ára írta ki a helyi választási bizottság, ezen várhatóan az ellenzék közös jelöltje mérkőzik meg a Fidesz jelöltjével, akit egyelőre nem jelentettek be hivatalosan, de a Magyar Hang arról írt, hogy a jelölt Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő, kardiológus lesz.

A Kisalföldben orvosi rovatot, az egyik helyi tévén orvosi műsort vezető Dézsi nekünk telefonon akkor ezt nem tudta megerősíteni, de azóta felpörgött a facebookos aktivitása, Először a felújított győri vásárcsarnokból posztolt képeket, amelyeken meglehetősen központi helyen áll, majd

Dézsi közös fotót posztolt Orbán Viktor miniszterelnökkel,

akivel a Puskás Stadion avatásán beszélgetett. (A Győri Könyvszalonon pedig egyébként mesekönyvét dedikálta a fideszes képviselő.) Ez persze még a kremlinológia szerint sem jelent semmit, hiszen Orbánnal közös fotót nemcsak Dézsi, de a várost januárig irányító Fekete és a térség országgyűlési képviselője, Simon Róbert Balázs is készített. Az alpolgármester Facebook-oldalán egyébként a legfrissebb fotó egy közös kép Dézsi Csaba Andrással.

De nem csak a fényképek alapján lehet tényleg a Fidesz jelöltje Dézsi: városházi források alapján a bizottsági helyek elosztásában már komoly szerepet kapott a képviselő, akinek jelenleg semmi formális pozíciója nincs az önkormányzatnál.

Dézsi ellenfeléről még nincs biztos döntés,

a helyi ellenzék a héten tárgyal tovább a lehetséges előválasztásról és a közös jelölt személyéről.

FOTÓ: Fekete Dávid / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek