+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Illés Gergő
2019. november 16. szombat, 18:57
Nagy Károly 5 százalékponton belüli eredménnyel kapott ki a TizenX-ben, az Azonnali pedig megkereste a leköszönő elnököt, hogy kommentálja az eredményt.

Szombaton megtartotta a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX az éves tisztújító közgyűlését, mely után kiderült: a párt ifirészlegét ezentúl nem a korábbi elnök Nagy Károly, hanem a szervezet munkájában hálózatisként és elnökségi tagként korábban is résztvevő Béres Péter vezeti majd – minderről Facebook-oldalán szombat este számolt be a leköszönő elnök.

 

Nagy posztjában úgy fogalmazott, büszke rá, hogy sikerült „Magyarország legjobb, legklasszabb ifiszervezetét” létrehoznia az elmúlt két évben, számára pedig ezzel több ideje marad arra, hogy önkormányzati szerepvállalása mellett a feleségével, családjával is foglalkozzon. Mindenesetre az Azonnali megkereste a leköszönő elnököt, hogy nyilatkozzon arról, mi is állhatott a döntés hátterében, nem csalódott-e az eredmény miatt, és mihez kezd most, a TizenX-elnökség után.

 

Az Azonnali kérdésére Nagy Károly elmondta: az új elnök Béres Péter a TizenX elején hálózatosodásért felelős igazgató volt, utána pedig elnökségi tag. „Rengeteget dolgoztunk együtt, jó barátok vagyunk.”

 

„Ő jobban megtalálja majd a tagsággal a közös hangot, míg én az elmúlt időszakban önkormányzati képviselőként inkább a nagypolitikában mozogtam”

 

– mondta az új elnökről az októberben a XVIII. kerületi önkormányzati képviselőtestületbe összellenzéki színekben bekerülő Nagy.

 

A momentumos politikusnál arra is rákérdeztünk, mi okozta a Facebook-posztjában is említett csalódottságot. Ő erre elmondta, természetes, hogy egy elveszített választást követően csalódottságot érez, de ez „gyorsan büszkeségre váltott át”. Ugyanis „két évvel ezelőtt a TizenX csak egy Word-dokumentum volt, és kevesen gondolták, hogy egyáltalán kéne ifiszervezet a Momentumban”, még az akkori elnökség sem igazán hitt benne. Ehhez képest két év alatt szerinte a legjobb magyar ifjúságpolitikai szervezete jött létre.

 

„Egyébként hihetetlenül szoros volt a meccs, az első körben szavazategyenlőség volt”

 

– árulta el Nagy Károly, hozzátéve, hogy a második, mindent eldöntő szavazáson is öt százalékponton belül volt a különbség ő, illetve Béres között.

 

Végül viszont abban, hogy mégis Béres mellett döntött a tagság, a leköszönő elnök szerint szerepet játszhatott az is, hogy ő az önkormányzati kampányban nem tudott olyan aktívan részt venni a szervezet munkájában. „Augusztus 10-e és október 13-a között a körzetemből nem igazán léptem ki”, ez pedig az egyéves elnöki ciklusból jelentős intervallum. „Már kicsit inkább a felnőtt politika vizein evezek, míg a TizenX jobbára egy középiskolásokból álló szervezet” – fogalmazott, hozzátéve, hogy

 

bár a következő évben is tudta volna vinni a szervezetet, de az elnöki munka nagyon leterhelő, így emelt fővel tudott abból távozni.

 

Nagy ugyanakkor azt is elmondta, „nem kérdés”, hogy marad a Momentumon belül, és nincs benne sértődöttség és rossz érzés a szavazás miatt. „A következő időszakban inkább a Momentummal fogok foglalkozni, de ahogy tudom, a TizenX-et is szeretném segíteni, tag is maradok”, ugyanis a szervezet célja – bevonni a fiatalokat a politikába – magasztosabb a személyi kérdéseknél – összegzett Nagy az Azonnali kérdésére.

 

BORÍTÓKÉP: Nagy Károly (b) és Béres Péter (j) / Nagy Károly – Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

Mindent megpróbált a derék Orbán, de nem lehet segíteni annak, a' ki maga is nem akarja.

Az IDEA Intézet kutatása szerint egy most vasárnapi választáson 39 százalékot kapna az ellenzék, a Fidesz-KDNP csak 36-ot. Az ellenzék legnépszerűbb pártja a DK, a Jobbik pedig már megelőzte a Momentumot.

A járványhelyzett miatti csonka kormányinfón kiderült az is, hogy az egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az új szolgálati jogviszonyt, és hogy az uniós tagállamok elfogadhatják egymás vakcinaútleveleit.

Az RMDSZ európai parlamenti képviselői ugyan az EPP EP-frakciójának belső szabályzatmódosítása ellen szavaztak, mégis úgy döntöttek: nem követik a Fideszt.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás