+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Illés Gergő
2019. november 16. szombat, 18:57
Nagy Károly 5 százalékponton belüli eredménnyel kapott ki a TizenX-ben, az Azonnali pedig megkereste a leköszönő elnököt, hogy kommentálja az eredményt.

Szombaton megtartotta a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX az éves tisztújító közgyűlését, mely után kiderült: a párt ifirészlegét ezentúl nem a korábbi elnök Nagy Károly, hanem a szervezet munkájában hálózatisként és elnökségi tagként korábban is résztvevő Béres Péter vezeti majd – minderről Facebook-oldalán szombat este számolt be a leköszönő elnök.

 

Nagy posztjában úgy fogalmazott, büszke rá, hogy sikerült „Magyarország legjobb, legklasszabb ifiszervezetét” létrehoznia az elmúlt két évben, számára pedig ezzel több ideje marad arra, hogy önkormányzati szerepvállalása mellett a feleségével, családjával is foglalkozzon. Mindenesetre az Azonnali megkereste a leköszönő elnököt, hogy nyilatkozzon arról, mi is állhatott a döntés hátterében, nem csalódott-e az eredmény miatt, és mihez kezd most, a TizenX-elnökség után.

 

Az Azonnali kérdésére Nagy Károly elmondta: az új elnök Béres Péter a TizenX elején hálózatosodásért felelős igazgató volt, utána pedig elnökségi tag. „Rengeteget dolgoztunk együtt, jó barátok vagyunk.”

 

„Ő jobban megtalálja majd a tagsággal a közös hangot, míg én az elmúlt időszakban önkormányzati képviselőként inkább a nagypolitikában mozogtam”

 

– mondta az új elnökről az októberben a XVIII. kerületi önkormányzati képviselőtestületbe összellenzéki színekben bekerülő Nagy.

 

A momentumos politikusnál arra is rákérdeztünk, mi okozta a Facebook-posztjában is említett csalódottságot. Ő erre elmondta, természetes, hogy egy elveszített választást követően csalódottságot érez, de ez „gyorsan büszkeségre váltott át”. Ugyanis „két évvel ezelőtt a TizenX csak egy Word-dokumentum volt, és kevesen gondolták, hogy egyáltalán kéne ifiszervezet a Momentumban”, még az akkori elnökség sem igazán hitt benne. Ehhez képest két év alatt szerinte a legjobb magyar ifjúságpolitikai szervezete jött létre.

 

„Egyébként hihetetlenül szoros volt a meccs, az első körben szavazategyenlőség volt”

 

– árulta el Nagy Károly, hozzátéve, hogy a második, mindent eldöntő szavazáson is öt százalékponton belül volt a különbség ő, illetve Béres között.

 

Végül viszont abban, hogy mégis Béres mellett döntött a tagság, a leköszönő elnök szerint szerepet játszhatott az is, hogy ő az önkormányzati kampányban nem tudott olyan aktívan részt venni a szervezet munkájában. „Augusztus 10-e és október 13-a között a körzetemből nem igazán léptem ki”, ez pedig az egyéves elnöki ciklusból jelentős intervallum. „Már kicsit inkább a felnőtt politika vizein evezek, míg a TizenX jobbára egy középiskolásokból álló szervezet” – fogalmazott, hozzátéve, hogy

 

bár a következő évben is tudta volna vinni a szervezetet, de az elnöki munka nagyon leterhelő, így emelt fővel tudott abból távozni.

 

Nagy ugyanakkor azt is elmondta, „nem kérdés”, hogy marad a Momentumon belül, és nincs benne sértődöttség és rossz érzés a szavazás miatt. „A következő időszakban inkább a Momentummal fogok foglalkozni, de ahogy tudom, a TizenX-et is szeretném segíteni, tag is maradok”, ugyanis a szervezet célja – bevonni a fiatalokat a politikába – magasztosabb a személyi kérdéseknél – összegzett Nagy az Azonnali kérdésére.

 

BORÍTÓKÉP: Nagy Károly (b) és Béres Péter (j) / Nagy Károly – Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A finnek már jóval a nácik előtt is használták a szvasztikát repülőgépeiken, egyenruháikon és zászlóikon, de hiába semmi köze a nácizmushoz: a légierő úgy döntött, megszabadul a kínos szimbólumtól.

Míg az EP-képviselők Brüsszeltől távol home office-oztak, valakik szisztematikusan végiglopták az irodáikat.

A választást szerdán egy csomó helyen meg kellett ismételni Szerbiában, így a monarchisták éppen megugorhatták a 3 százalékos küszöböt.

Ha csak nem változnak nagyot az órákkal az urnazárás előtt lehozott részeredmények, Vlagyimir Putyin élete végéig hatalmon maradhat.

A Facebook és társai vagy elfogadják a nekik megalkotott török szabályokat, vagy elzavarják őket az országból.

Sokan használják már jegyvásárlásra a MÁV-appot, de eddig volt egy nagy hátránya: csak belföldön lehetett vele vonatjegyet váltani.

Telitalálatnak bizonyult a cseh magán-vasúttársaság közvetlen járata a horvát tengerpartra: már 30 ezernél is több jegyet adtak el a vonatokra.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás