+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Illés Gergő
2019. november 16. szombat, 18:57
Nagy Károly 5 százalékponton belüli eredménnyel kapott ki a TizenX-ben, az Azonnali pedig megkereste a leköszönő elnököt, hogy kommentálja az eredményt.

Szombaton megtartotta a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX az éves tisztújító közgyűlését, mely után kiderült: a párt ifirészlegét ezentúl nem a korábbi elnök Nagy Károly, hanem a szervezet munkájában hálózatisként és elnökségi tagként korábban is résztvevő Béres Péter vezeti majd – minderről Facebook-oldalán szombat este számolt be a leköszönő elnök.

 

Nagy posztjában úgy fogalmazott, büszke rá, hogy sikerült „Magyarország legjobb, legklasszabb ifiszervezetét” létrehoznia az elmúlt két évben, számára pedig ezzel több ideje marad arra, hogy önkormányzati szerepvállalása mellett a feleségével, családjával is foglalkozzon. Mindenesetre az Azonnali megkereste a leköszönő elnököt, hogy nyilatkozzon arról, mi is állhatott a döntés hátterében, nem csalódott-e az eredmény miatt, és mihez kezd most, a TizenX-elnökség után.

 

Az Azonnali kérdésére Nagy Károly elmondta: az új elnök Béres Péter a TizenX elején hálózatosodásért felelős igazgató volt, utána pedig elnökségi tag. „Rengeteget dolgoztunk együtt, jó barátok vagyunk.”

 

„Ő jobban megtalálja majd a tagsággal a közös hangot, míg én az elmúlt időszakban önkormányzati képviselőként inkább a nagypolitikában mozogtam”

 

– mondta az új elnökről az októberben a XVIII. kerületi önkormányzati képviselőtestületbe összellenzéki színekben bekerülő Nagy.

 

A momentumos politikusnál arra is rákérdeztünk, mi okozta a Facebook-posztjában is említett csalódottságot. Ő erre elmondta, természetes, hogy egy elveszített választást követően csalódottságot érez, de ez „gyorsan büszkeségre váltott át”. Ugyanis „két évvel ezelőtt a TizenX csak egy Word-dokumentum volt, és kevesen gondolták, hogy egyáltalán kéne ifiszervezet a Momentumban”, még az akkori elnökség sem igazán hitt benne. Ehhez képest két év alatt szerinte a legjobb magyar ifjúságpolitikai szervezete jött létre.

 

„Egyébként hihetetlenül szoros volt a meccs, az első körben szavazategyenlőség volt”

 

– árulta el Nagy Károly, hozzátéve, hogy a második, mindent eldöntő szavazáson is öt százalékponton belül volt a különbség ő, illetve Béres között.

 

Végül viszont abban, hogy mégis Béres mellett döntött a tagság, a leköszönő elnök szerint szerepet játszhatott az is, hogy ő az önkormányzati kampányban nem tudott olyan aktívan részt venni a szervezet munkájában. „Augusztus 10-e és október 13-a között a körzetemből nem igazán léptem ki”, ez pedig az egyéves elnöki ciklusból jelentős intervallum. „Már kicsit inkább a felnőtt politika vizein evezek, míg a TizenX jobbára egy középiskolásokból álló szervezet” – fogalmazott, hozzátéve, hogy

 

bár a következő évben is tudta volna vinni a szervezetet, de az elnöki munka nagyon leterhelő, így emelt fővel tudott abból távozni.

 

Nagy ugyanakkor azt is elmondta, „nem kérdés”, hogy marad a Momentumon belül, és nincs benne sértődöttség és rossz érzés a szavazás miatt. „A következő időszakban inkább a Momentummal fogok foglalkozni, de ahogy tudom, a TizenX-et is szeretném segíteni, tag is maradok”, ugyanis a szervezet célja – bevonni a fiatalokat a politikába – magasztosabb a személyi kérdéseknél – összegzett Nagy az Azonnali kérdésére.

 

BORÍTÓKÉP: Nagy Károly (b) és Béres Péter (j) / Nagy Károly – Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pollreisz Balázs postaládájába valószínűleg Borkai Zsolt legnagyobb rajongója dobott be egy irodalmi igényű fenyegető levelet, ami miatt a politikus a rendőrséghez is fordult azóta.

És miért várja ezt hatalmas tömeg a bastogne-i városháza előtt a hidegben? A furcsa népszokásnak a második világháborúhoz van köze.

Rod Stewart nagyon örül Boris Johnson győzelmének, a korábban őt istenként tisztelő Celtic drukkereinek egy része viszont jelezte, hogy a továbbiakban nem szívesen látott vendég náluk.

Türkmenisztán elnöke megunta, hogy a közvetlen beosztottjai bevallottan korrumpálódtak, ezért mostantól ő maga sem kegyelmezhet meg senkinek, akikhez elér a botrány.

Miért van műanyagból a volt főpolgármester karácsonyfája? Tarlós István az Azonnali karácsonyi körkérdésében!

A pártelnök azért lemondásával megvárja, amíg a katasztrofális választási eredménnyel záró Labour rendezi sorait.

A hét kérdése

Végre kilépnek a britek? Vagy folytatódik a komédia? Esetleg az egész brexit csak egy kitűnő médiahekk volt arra, hogy végre figyeljen a britekre valaki? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás