Bár szorosan, de leváltották a momentumos ifiszervezet elnökét

Szerző: Illés Gergő
2019.11.16. 18:57

Nagy Károly 5 százalékponton belüli eredménnyel kapott ki a TizenX-ben, az Azonnali pedig megkereste a leköszönő elnököt, hogy kommentálja az eredményt.

Bár szorosan, de leváltották a momentumos ifiszervezet elnökét

Szombaton megtartotta a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX az éves tisztújító közgyűlését, mely után kiderült: a párt ifirészlegét ezentúl nem a korábbi elnök Nagy Károly, hanem a szervezet munkájában hálózatisként és elnökségi tagként korábban is résztvevő Béres Péter vezeti majd – minderről Facebook-oldalán szombat este számolt be a leköszönő elnök.

Nagy posztjában úgy fogalmazott, büszke rá, hogy sikerült „Magyarország legjobb, legklasszabb ifiszervezetét” létrehoznia az elmúlt két évben, számára pedig ezzel több ideje marad arra, hogy önkormányzati szerepvállalása mellett a feleségével, családjával is foglalkozzon. Mindenesetre az Azonnali megkereste a leköszönő elnököt, hogy nyilatkozzon arról, mi is állhatott a döntés hátterében, nem csalódott-e az eredmény miatt, és mihez kezd most, a TizenX-elnökség után.

Az Azonnali kérdésére Nagy Károly elmondta: az új elnök Béres Péter a TizenX elején hálózatosodásért felelős igazgató volt, utána pedig elnökségi tag. „Rengeteget dolgoztunk együtt, jó barátok vagyunk.”

„Ő jobban megtalálja majd a tagsággal a közös hangot, míg én az elmúlt időszakban önkormányzati képviselőként inkább a nagypolitikában mozogtam”

– mondta az új elnökről az októberben a XVIII. kerületi önkormányzati képviselőtestületbe összellenzéki színekben bekerülő Nagy.

A momentumos politikusnál arra is rákérdeztünk, mi okozta a Facebook-posztjában is említett csalódottságot. Ő erre elmondta, természetes, hogy egy elveszített választást követően csalódottságot érez, de ez „gyorsan büszkeségre váltott át”. Ugyanis „két évvel ezelőtt a TizenX csak egy Word-dokumentum volt, és kevesen gondolták, hogy egyáltalán kéne ifiszervezet a Momentumban”, még az akkori elnökség sem igazán hitt benne. Ehhez képest két év alatt szerinte a legjobb magyar ifjúságpolitikai szervezete jött létre.

„Egyébként hihetetlenül szoros volt a meccs, az első körben szavazategyenlőség volt”

– árulta el Nagy Károly, hozzátéve, hogy a második, mindent eldöntő szavazáson is öt százalékponton belül volt a különbség ő, illetve Béres között.

Végül viszont abban, hogy mégis Béres mellett döntött a tagság, a leköszönő elnök szerint szerepet játszhatott az is, hogy ő az önkormányzati kampányban nem tudott olyan aktívan részt venni a szervezet munkájában. „Augusztus 10-e és október 13-a között a körzetemből nem igazán léptem ki”, ez pedig az egyéves elnöki ciklusból jelentős intervallum. „Már kicsit inkább a felnőtt politika vizein evezek, míg a TizenX jobbára egy középiskolásokból álló szervezet” – fogalmazott, hozzátéve, hogy

bár a következő évben is tudta volna vinni a szervezetet, de az elnöki munka nagyon leterhelő, így emelt fővel tudott abból távozni.

Nagy ugyanakkor azt is elmondta, „nem kérdés”, hogy marad a Momentumon belül, és nincs benne sértődöttség és rossz érzés a szavazás miatt. „A következő időszakban inkább a Momentummal fogok foglalkozni, de ahogy tudom, a TizenX-et is szeretném segíteni, tag is maradok”, ugyanis a szervezet célja – bevonni a fiatalokat a politikába – magasztosabb a személyi kérdéseknél – összegzett Nagy az Azonnali kérdésére.

BORÍTÓKÉP: Nagy Károly (b) és Béres Péter (j) / Nagy Károly – Facebook

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek