Mi köze Orbán Viktornak a kurdokhoz?

2019.11.08. 12:21

Erdoğan vagy Putyin? Oszmán vagy Habsburg elnyomás? Kint voltunk a kurdok melletti tüntetésen, és kiderítettük, miért felelős Orbán Viktor is a kurdok elnyomásáért.

Reccep Tayyip Erdoğan török elnök látogatása ellen és a kurdok melletti kiállás jegyében tartottak november 7-én tüntetést Budapesten. A menet az Oktogontól indult fél háromkor, majd a Margit hídon keresztül a Széll Kálmán térig vonult.

A tüntetés apropóját Erdoğan török elnök október elején indított kurdellenes hadjárata adta,

amely a civileket sem kímélte. Az offenzíva célja a kurdok elűzése az észak-szíriai régióból, helyet csinálva ezzel a Törökországba menekült szírek visszatelepítésének. Az Európai Unió határozatban ítélte volna el az aggressziót, ám Magyarország vétója miatt ez a tervezet elbukott. 

A tüntetők nagy része tehát nem csak a kurdok miatt volt kint az utcán, nagyon sokan kihasználták az alkalmat hogy egyenlőségjelet téve Erdoğan és a miniszterelnök közé, Orbán Viktor és a növekvő török-magyar barátság ellen is tüntessenek.

Na de mit gondolnak a tüntetők: az oszmán vagy a Habsburg elnyomás a jobb? Megkérdeztük, nézzétek meg:
Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek