Botrány Győrben: zárt ajtók mögött tartották az alakuló ülést, tüntetők próbáltak bejutni

2019.11.07. 14:57

Elintézték a szervezők, hogy sem a sajtó, sem pedig a győri választópolgárok ne tehessék fel kérdéseiket a szex- és korrupciós botrányba keveredett, pénteken lemondó Borkai Zsoltnak a képviselő-testület alakuló ülésén.

Botrány Győrben: zárt ajtók mögött tartották az alakuló ülést, tüntetők próbáltak bejutni

Ugyan papíron nyilvános a győri önkormányzati képviselői testület alakuló ülése, ennek kivitelezését igen izgalmasan oldották meg a szervezők, ugyanis csak és kizárólag az általuk meghívottak mehetnek be az erre kijelölt terembe – tudta meg az Azonnali. Vagyis így jó eséllyel lehetetlen lesz a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolttól bármit is kérdezni, aki pénteki hatállyal mond le tisztségéről

Helyszíni tudósítónk szerint bár a győri választópolgárok ugyan bemehetnek a városházára, de csak kivetítőről figyelhetik az eseményeket az alábbi módon:

Ehhez hasonlóan a sajtó munkatársai sem mehetnek majd a polgármester közelébe, őket ugyanis egy emeleti páholyra terelték, ahonnan ezt látni:

Később a városháza lézárásán felháborodott az ellenzék, és több tüntető is szeretne feljutni az alakuló ülés termébe, a hangulat feszült. Amint új részleteket tudunk meg, frissítjük cikkünket, addig pedig az Azonnali Facebook-oldalán lehet élőben követni az eseményeket.

FRISSÍTÉS (2019.11.07. 15:08): Végül beengedték az ülésterem elé az embereket, ám annak ajtaját bezárták, az utat pedig több biztonsági őr állja el. A tüntetők fújolnak és sípolnak. Tudósítónk szerint 50-100 tüntető lehet a helyszínen.

FRISSÍTÉS2: (2019.11.07. 15:08): Elkezdődött az alakuló ülés, Borkai Zsolt az eddigi alpolgármestereit ajánlja újra erre a pozícióra: a fideszes Fekete Dávidot és Radnóti Ákost, akikről itt írt részletesebben az Azonnali.

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek