+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. november 7. csütörtök, 07:09
Karácsony Gergely és Fekete-Győr András kijelentései is bizonyították, hogy jelenleg képtelenek vagyunk háromdimenziós emberként elképzelni a határon túli magyarságot. Emiatt pedig se politikában, se kultúrában nem lehet értelmes véleményt formálni.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Akár nagy hírnek is mondhatnám, hogy újra fellángolt a hazaárulósdi, de hát Magyarországon a hazaárulás olyan, mint a TAO: mindenki beszél róla, a legváratlanabb helyeken tűnik fel, de igazából élő ember nem tudja megmondani, mit is jelent pontosan. Hazaáruló éppúgy lehet egy egyszerű tolvaj, mint az, aki mondjuk nem ért egyet a magyar miniszterelnökkel, de hazaárulóztak már le azért, mert kimentem focimeccsre, és azért is, amiért kicsit elmosolyodtam rajta, hogy szívatják Magyarországot az EU-ban.

 

Ami miatt viszont stabilan meg lehet kapni a haza/nemzetáruló jelzőt, az a határon túli magyarság, illetve az ebben a témában tett gyakorlatilag bármilyen kijelentés.

 

Budapest új főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt már a közgyűlés alakuló ülésén egy Wass Albert-molinóval várták, majd a Fidesz egyik kirakathülyéje nagy dobásnak szánva megkapta a Wass Albert-összest, hogy művelődjön. Mindezt annyiért cserébe, hogy kimondta, Wass Albert náci kollaboráns volt, pedig ezt a magyar jobboldalon nem szabad firtatni, ugyanis Wass Albert erdélyi magyar, azoknak pedig egyetlen tulajdonsága lehet ebben az univerzumban, az pedig az erdélyi magyarságuk.

 

A sztori tökéletesen bemutatja, hogy a határon túli szál mennyire el tud torzítani akár értelmesnek induló vitákat is, mint ahogy a momentumos Fekete-Győr András is azért lett hazaáruló, mert nem a Fidesz seggéből ki sem lógó RMDSZ-t, hanem egy román pártot támogatott nyilvánosan a romániai választásokon.

 

Az ország nemzetáruló Fegyőre ráadásul azt is találta mondani, hogy itt lenne az ideje túllépni a nemzetiségi kérdéseken, amiből okosék nyilván azonnal felépítették a magyargyűlölő internatcionalista migránssimogató gonosz szobrát. Abban sem vagyok biztos, hogy azért történt ez, mert hülyék, egyszerűen ez a reflex:

 

olyan márpedig nem létezhet, hogy egy román vállalhatóbb figura, mint egy az elnyomott testvéreink közül, hiszen ők egytől egyik kiváló emberek, és amúgy is magyarabbak még nálunk is, pedig mi aztán nagyon magyarok vagyunk!

 

Márpedig az a helyzet, hogy pontosan ettől a hülyeségtől kéne többek közt megszabadulni ahhoz, hogy ne egy komplexusos kis közép-európai ország legyünk, hanem egy jófej kis ország, akik jobban szeretnek mosolyogni, mint sírni. Emiatt nem lehet például kimondani nagy társaságban, hogy a Csíki Sör kifejezetten szar sör, vagy hogy én személy szerint rettentően gyűlölöm Wass Albertet, mert kiütésem van ettől a Márai-iskolás komolykodó és bármiféle öniróniát nélkülöző hangvételtől. Ennek se ahhoz nincs köze, hogy erdélyi magyar, se ahhoz, hogy náci kollaboráns, egyszerűen nem tetszik, ahogy ír.

 

Különösen azért szórakoztató ez a bilincs, amit magára rakott a magyar jobboldal, mert amit jelenleg a határon túli magyarokkal csinálunk, az a legsúlyosabb PC-terror: az ember nem mondhatja az RMDSZ-nek, hogy bocs, de nem kérünk a korruptságotokból, mert határon túli magyarok. Nem mondhatjuk Wass Albertről, hogy szar, mert határon túli magyar. És ugye nem mondhatjuk a Csíkire, hogy ihatatlan, mert határon túli magyar.

 

Pedig az a helyzet, hogy én például ismerek faszfej székelyt, de amitől biztosan le fog esni a konzervatív nemzetszakértők álla, hogy még egy homoszexuális felvidéki ismerőst is fel tudok mutatni. Vagy például ott van a nyilvánvalóan nemzetellenes Kerekes Vica színésznő, aki nekünk interjúban mondta el, hogy nem akar ebből a nemzetiségi kérdésből túl nagy ügyet csinálni.

 

Bár például a sportokban a nemzetiség a legfontosabb, a valóság azért egy kicsit árnyaltabb ennél: Szálasi Ferenc például magyar volt, valamiért mégis kevésbé tartom értékes embernek, mint Emil Ciorant, aki egy nagyon jó román filozófus, de például Gheorghe Mureșan egykori kosárlabdázót is szeretem, hiszen szerepelt az egyik kedvenc Eminem-klipemben, ameddig Toroczkai László egyrészt nem viccesen festő kosaras, másrészt csak csupa béna zenekar körül tűnik fel.

 

Sőt, úgy összességében is el tudom mondani, hogy jópár román van, aki sokkal kevesebb kárt okozott Magyarországnak, mint mondjuk Rogán Antal.

 

Szóval lépjünk túl a nemzetiségi kérdéseken? Lépjünk, hiszen akkor például vitázhatnánk rendesen Wass Albertről is!

 

Olvasnál még Fekő Ádámtól? Ide kell kattintanod!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

Van-e olyan beteg, akit már nem érdemes intenzív osztályra küldeni? Nagyon mást gondol erről az olasz és a holland egészségügy. Mennyit ér meg egy élet az államnak?

Csecsemő is van a megbetegedettek között, lehetőleg ne cigivel és piával javítsunk a karanténhangulaton, készül az új eljárásrend is. Ez volt a keddi sajtótájékoztatón.

Az 59 éves beteg több krónikus betegséggel is küzdött. Emellett 492-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma itthon.

Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás