Cigánygyerekeket akar enni Karácsony Gergely – fejtette meg egy székely napilap

Szerző: Hutter Marianna
2019.11.05. 08:40

„Karácsony Gergely írhatna egy szakácskönyvet is, mint politikai mentora, Gyurcsány Ferenc, és abban olyan új és kiváló recepteket közölhetne, mint a Bográcspulyás” – nem vicc, komolyan erre jut a Székely Hírmondó szerzője.

Cigánygyerekeket akar enni Karácsony Gergely – fejtette meg egy székely napilap

Akár még az „együnk cigánygyerekeket” programot is meghirdetheti Karácsony Gergely – ezen elmélkedik a Székely Hírmondó nevű napilap egyik véleménycikke az új budapesti főpolgármester egy korábbi kijelentése kapcsán. Karácsony ugyanis azt nyilatkozta még októberben: támogatja, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nemkívánt terhességek megszakításához vezetnek.

A Székely Hírmondó szerzője, Dranik Ferenc sepsiszentgyörgyi tanár így adekvátnak látja feltenni a kérdést: milyen titkos gondolatai lehetnek Karácsonynak az abortuszról? Ennek megválaszolásához először arról értekezik, hogy „a balliberális zöld ideológia legújabb áramlatai” szerint túl sok a haszonállat, és ezek szennyezik a környezetet, ezért azt javasolják: térjünk át a kannibalizmusra, amivel a népességszám is csökken, így az emberek ökológiai lábnyoma is. (Hogy hol olvasott ilyen „zöld javaslatokról” a szerző, az nem derül ki a cikkből.)

SZEREZTÜNK IS GYORSAN EGY PÉLDÁNYT A LAPBÓL. FOTÓ: OLVASÓNK

A székelyföldi lap szerzője ezt követően azzal érvel, hogy a zöld nézetek szerint nem etikátlan az abortusz lehetőségének kiterjesztése a szülés utánra (mindez legalábbis érdekes terminológiai kérdéseket vet fel). Ezzel a két felvetéssel jut el Dranik addig:

tudva azt, hogy a cigányság túlszaporodásának kérdése Budapesten is probléma, talán azt is gondolhatja Karácsony, „hogy a főváros ökolábnyoma is csökkenne, ha meghirdetné az »Együk cigánygyerekeket« című programot”.

„Mikor már vágósúlyba kerülnek, megesszük őket! És akkor Karácsony írhatna egy szakácskönyvet is, mint politikai mentora, Gyurcsány Ferenc, és abban olyan új és kiváló recepteket közölhetne,

mint a Bográcspulyás…”

ÍGY NÉZETT KI A SZÉKELY HÍRMONDÓ CÍMLAPJA KEDDEN: HELYBEN AZÉRT NEM KARÁCSONY GERGELY FŐPOLGÁRMESTERSÉGE A LEGNAGYOBB PROBLÉMA

A Székely Hírmondó napilapot a székelyföldi Kovászna megyében terjesztik főleg. Ezzel a címmel először 1849. június 7-én jelent meg újság, az akkor egy Bem József által az osztrákok álhírkeltésével szemben alapított hadi lap volt, és négy, feltételezések szerint öt lapszámot élt meg. A Székely Hírmondót 1996-ban indították újra, ma Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is van irodája.

Az Azonnali próbálja elérni kedden a főszerkesztőt a cikkel kapcsolatban, amint sikerrel járunk, frissítjük cikkünket. Az írásnak külön aktualitást ad, hogy ma tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés, ezt az Azonnali percről percre élőben fogja közvetíteni.

FRISSÍTÉS (2019.11.05. 9:33): Az Azonnali utolérte a Székely Hírmondó főszerkesztőjét, Kocsis Károlyt, akit arról kérdeztünk, mennyire megalapozott olyan fantáziáláson alapuló véleményt közölni, mint hogy Karácsony Gergely cigány gyerekeket megevő programot vezetne be. Ő azt hangsúlyozta: a véleményrovatban jelent meg az írás, a szerzőt kellene erről megkérdezni. Hogy jó ötlet volt-e megjelentetni az írást, arra úgy válaszolt: megítélés kérdése. Azzal kapcsolatban pedig, hogy ő maga személyesen mennyire ért egyet a véleménnyel, úgy fogalmazott: nem szokta ezt mérlegelni, mikor a szerzők véleménycikkeit közlik. A napilapban „sokféle vélemény teret kap, elvégre nem mindenki egyformán gondolkodik. Az olvasótáborunk meglehetősen széleskörű, ezért az a politikánk, hogy a különböző véleményírásoknak akkor is helyet adunk, ha netán egymással ellentétes álláspontot tükröznek”.

Hogy a cikk jó írásnak számít-e, ez Kocsis szerint megítélés kérdése, „majd az olvasók eldöntik, jó-e vagy rossz. Minden bizonnyal lesz olyan, akinek tetszik, s olyan is, akinek nem”.

NYITÓKÉP: Ruttkay Lili / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek