+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. november 4. hétfő, 20:38
Kim Clijsters a 2020-as szezonban, 36 évesen állt volna ismét pályára, ám térdsérülése miatt kénytelen volt visszavonulót fújni.

A  belga Kim Clijsters idén szeptemberben jelentette be, hogy a jövő évi szezonban ismét, immár másodszor fog visszatérni profi pályafutásához. A nagy visszatérésre azonban még várni kell Clijsters friss Twitter-bejegyzése szerint:

 

a teniszezőt jelenleg is térdsérülése miatt ápolják; emiatt döntött úgy a most 36 éves sportoló, hogy nem kockáztatja meg a januári visszatérést.

 

Kim Clijsters egyébként hazájának első teniszezője, aki megszerezte a világbajnoki ranglista első helyét. Nevéhez eddig összesen 41 egyéni és 11 páros tornagyőzelem fűződik, ezek közül hatot pedig a teniszvilág legnagyobb és legrangosabb tornáin, az úgynevezett Grand Slam-tornákon nyert. (Ez utóbbiak közül négy címet egyéniben, kettőt pedig párosban szerzett.) Legelőször 1999-ben, mindössze két évvel profi pályafutásának kezdete után figyelt fel rá a teniszvilág, amikor a Wimbledoni Grand Slam-tornán három szettben legyőzte a világranglista tizedik helyén álló Amanda Coetzert.

 

A profi karriertől 2007-ben vonult vissza először a belga teniszező sérülésre, kiégésre, valamint családalapítási terveire hivatkozva. Két évvel később, már házasként és anyaként tért vissza a teniszbe.

 

A négy egyéni Grand Slam-győzelméből hármat ezután szerzett, és ő lett egyúttal a tenisztörténelem első anyukája, aki elérte a világelsőséget.

 

A menetelés egészen 2012-ig tartott, amikor is úgyszint egészségügyi okok miatt bejelentette második visszavonulását. A második visszatérése elhalasztását bejelentő bejegyzésben Clijsters ugyanakkor kijelentette: „Még mindig eltökélt szándékomban áll, hogy visszatérjek a játékhoz, amit szeretek.”

 

Addig is marad a nosztalgia a teniszrajongók számára, mint az alábbi videóban:

 

 

NYITÓKÉP: James Boyes / Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

„Az, hogy gyakorolhasd a mandátumodat, nem függhet attól, hajlandó vagy-e elfogadni egy magánvállalkozás feltételeit” – véli az Európai Parlament egyik alelnöke.

A szerecsenekről elnevezett berlini metrómegálló, a Mohrenstraße a jövőben egy olyan környékbeli utca nevét fogja viselni, ami egy orosz zeneszerzőről emlékezik meg.

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás