+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. november 4. hétfő, 20:38
Kim Clijsters a 2020-as szezonban, 36 évesen állt volna ismét pályára, ám térdsérülése miatt kénytelen volt visszavonulót fújni.

A  belga Kim Clijsters idén szeptemberben jelentette be, hogy a jövő évi szezonban ismét, immár másodszor fog visszatérni profi pályafutásához. A nagy visszatérésre azonban még várni kell Clijsters friss Twitter-bejegyzése szerint:

 

a teniszezőt jelenleg is térdsérülése miatt ápolják; emiatt döntött úgy a most 36 éves sportoló, hogy nem kockáztatja meg a januári visszatérést.

 

Kim Clijsters egyébként hazájának első teniszezője, aki megszerezte a világbajnoki ranglista első helyét. Nevéhez eddig összesen 41 egyéni és 11 páros tornagyőzelem fűződik, ezek közül hatot pedig a teniszvilág legnagyobb és legrangosabb tornáin, az úgynevezett Grand Slam-tornákon nyert. (Ez utóbbiak közül négy címet egyéniben, kettőt pedig párosban szerzett.) Legelőször 1999-ben, mindössze két évvel profi pályafutásának kezdete után figyelt fel rá a teniszvilág, amikor a Wimbledoni Grand Slam-tornán három szettben legyőzte a világranglista tizedik helyén álló Amanda Coetzert.

 

A profi karriertől 2007-ben vonult vissza először a belga teniszező sérülésre, kiégésre, valamint családalapítási terveire hivatkozva. Két évvel később, már házasként és anyaként tért vissza a teniszbe.

 

A négy egyéni Grand Slam-győzelméből hármat ezután szerzett, és ő lett egyúttal a tenisztörténelem első anyukája, aki elérte a világelsőséget.

 

A menetelés egészen 2012-ig tartott, amikor is úgyszint egészségügyi okok miatt bejelentette második visszavonulását. A második visszatérése elhalasztását bejelentő bejegyzésben Clijsters ugyanakkor kijelentette: „Még mindig eltökélt szándékomban áll, hogy visszatérjek a játékhoz, amit szeretek.”

 

Addig is marad a nosztalgia a teniszrajongók számára, mint az alábbi videóban:

 

 

NYITÓKÉP: James Boyes / Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt követelik, hogy az elnök ne kössön kompromisszumokat az ukrán rendezés ügyében, Ukrajna föderalizációja például fel se merüljön.

Johnsonnak is feltették a kérdést, amivel már elődjéből is sikerült hülyét csinálni.

Miközben Lukasenka Szocsiban Putyinnal tárgyalja meg a belarusz-orosz gazdasági integráció mélyítését, Minszkben a szuverenitásvesztéstől tartva tüntet a helyi ellenzék.

Megtolta kicsit a fideszes jelölt kampányát a kormánypárti média Győrben, ingyen szórták a lapot az összes postaládába.

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

A cseh elnök egy év alatt harmadszor gondolta meg magát abban az ügyben, hogy kisegítené-e Andrej Babišt az ellene folyó nyomozás kapcsán.

Azóta megy a vita arról, hogy az olasz művész alkotása – azaz egy banán falraragasztása – művészetnek minősül-e.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

December 11-én az NKE-n lehet honvédelemről trécselni a kormány bevándorlásellenes kabinetjének vezetőjével.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás