+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 3. vasárnap, 09:32
Az Airbnb extra ellenőrzésekkel venné elejét az illegális házibuliknak, miután csütörtökön öten is meghaltak egy Halloween-buliban, amit egy a felületükön bérelt házban tartottak.

Betiltaná a „buliházak” bérlésének lehetőségét az Airbnb, miután Kaliforniában csütörtökön halálos áldozatokkal járó lövöldözés történt egy a cég felületén bérelt házban – írja az AP News. Erről az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Brian Chesky számolt be Twitteren szombaton.

 

Ugyan a cég mindig is tiltotta, hogy engedély nélkül lehessen bulikat tartani a felületükön bérelhető lakásokban, de a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet ennek betartatására. Chesky szerint ennek része lesz, hogy jobban odafigyelnek a magas kockázatúként értékelt foglalásokra, azokat manuálisan is szűrni fogják.

 

Vagyis aki mindössze egyetlen estére bérelne ki egy nagy házat, az extra ellenőrzéssel kell számoljon.

 

Az Airbnb szigorúbb fellépést ígér azon lakástulajdonosok és vendégek ellen is, akik nem tartják be a szabályzatukat.

 

Ezen felül felállítanak egy gyorsreagálású csapatot is, ami kifejezetten a házibulikkal foglalkozna. Igaz, azt még egyelőre nem tudni, hogy ez a csapat mi olyat tudna tenni, amit a rendőrség nem tesz meg.

 

A szigorítást egy a kaliforniai Orindában történő lövöldözés miatt tervezi az Airbnb, ahol egy a segítségükkel bérelt háznál történt a tragédia. Ugyan a tulajdonos gyanakodott, hogy buli készülhet, miután éppen az amerikai Halloween-ünnep estéjére bérelték ki a házát, ezért figyelmeztette is a bérlőt, ám ennek ellenére is kiadta azt. Végül több, mint száz ember gyűlt össze a bulin, ahol öten is életüket vesztették az ott kitört lövöldözésben, melynek körülményeit még vizsgálják a hatóságok.

 

A házibulik kérdése már régóta téma az Airbnb-nél, például 2018-ban végleg kitiltottak egy felhasználót, aki illegálisan tartott újévi bulit egy bérelt lakásban, amelyre több, mint kétszázötven ember érkezett.

 

FOTÓ: Airbnb Office / Flickr 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása. Podcast!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egyszerűsített logót kap Budapest, a fővárosi fenntartású cégek esetében pedig egységes ernyőarculattal cserélnék le a jelenlegi összevisszaságot.

Egy állatvédelmi törvény miatti vita odáig fajult a varsói jobboldali kormányban, hogy a PiS frakcióvezetője szerint is vége az eddigi koalíciónak – de ezzel a kormánytöbbségnek is.

Toszkána az olasz baloldal fellegvára, 1921-ben a tengerparti Livornóban alapították meg az olasz kommunista pártot. Salvini és a jobbközép most egy keményvonalas EP-képviselővel hódítaná meg a vörös tartományt. Körbefotóztuk!

A rendszerváltás utáni legnagyobb haditechnológiai beruházását valósította meg keleti szomszédunk, Patriot légvédelmi rakétákat vásárolt. De pontosan mit akarnak ezzel?

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás