+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 3. vasárnap, 09:32
Az Airbnb extra ellenőrzésekkel venné elejét az illegális házibuliknak, miután csütörtökön öten is meghaltak egy Halloween-buliban, amit egy a felületükön bérelt házban tartottak.

Betiltaná a „buliházak” bérlésének lehetőségét az Airbnb, miután Kaliforniában csütörtökön halálos áldozatokkal járó lövöldözés történt egy a cég felületén bérelt házban – írja az AP News. Erről az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Brian Chesky számolt be Twitteren szombaton.

 

Ugyan a cég mindig is tiltotta, hogy engedély nélkül lehessen bulikat tartani a felületükön bérelhető lakásokban, de a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet ennek betartatására. Chesky szerint ennek része lesz, hogy jobban odafigyelnek a magas kockázatúként értékelt foglalásokra, azokat manuálisan is szűrni fogják.

 

Vagyis aki mindössze egyetlen estére bérelne ki egy nagy házat, az extra ellenőrzéssel kell számoljon.

 

Az Airbnb szigorúbb fellépést ígér azon lakástulajdonosok és vendégek ellen is, akik nem tartják be a szabályzatukat.

 

Ezen felül felállítanak egy gyorsreagálású csapatot is, ami kifejezetten a házibulikkal foglalkozna. Igaz, azt még egyelőre nem tudni, hogy ez a csapat mi olyat tudna tenni, amit a rendőrség nem tesz meg.

 

A szigorítást egy a kaliforniai Orindában történő lövöldözés miatt tervezi az Airbnb, ahol egy a segítségükkel bérelt háznál történt a tragédia. Ugyan a tulajdonos gyanakodott, hogy buli készülhet, miután éppen az amerikai Halloween-ünnep estéjére bérelték ki a házát, ezért figyelmeztette is a bérlőt, ám ennek ellenére is kiadta azt. Végül több, mint száz ember gyűlt össze a bulin, ahol öten is életüket vesztették az ott kitört lövöldözésben, melynek körülményeit még vizsgálják a hatóságok.

 

A házibulik kérdése már régóta téma az Airbnb-nél, például 2018-ban végleg kitiltottak egy felhasználót, aki illegálisan tartott újévi bulit egy bérelt lakásban, amelyre több, mint kétszázötven ember érkezett.

 

FOTÓ: Airbnb Office / Flickr 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Dúró Dóráék jöttek, égettek, sepregettek, hazamentek az Erdéllyel való egyesülésről szóló román nemzeti ünnep napján.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

Erről számolt be az ENSZ segélyezésért felelős vezetője, aki jövőre 35 milliárd dollárból akar segíteni a rászorulókon.

Plenković minden bizonnyal feleségétől kapta el a vírust, így most tíz napig karanténban lesz, de egyelőre jól érzi magát.

Aki eddig máshol követte őket, annak most megváltoznak a médiafogyasztási szokásai.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás