+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. november 2. szombat, 09:35
Albertó Fernández 24 éves fia a dél-amerikai LMBTQ-szcéna egyik sztárja, de a férfi magyarázkodás helyett büszke rá, hogy elismert ember lett ebben a közegben.

Az annyira nem is meglepetés, hogy a szokás szerint összeomlás szélén álló Argentína nemrég új elnököt választott, de magyar szemmel nézve egészen meglepő, hogy a balközépen álló Alberto Fernándeznek az sem tudott ártani az elvileg épp jobbra tolódó világban, hogy a fia nem csak szeret nőnek öltözni, de konkrétan drag queenként előadói munkát is folytat, és az argentin LMBTQ-szcéna egyik legnagyobb celebjéről van szó.

 

A most 24 éves Estanislao Fernández Dyzhy néven már 165 ezer követővel rendelekzik Instagramon, és beöltözött már Victoria Beckhamnek, Jokernek és Pikachunak is, miközben civilben egy biztosító cégnél dolgozik.

 

Dyzhy ezzel szép nagy támadási felületet adott Fernández konzervatív ellenfeleinek, de győzelme után már nemzetközi figyelmet is kapott: a brazil elnök Jair Bolsonaro fia, Eduardo Bolsonaro Twitterre töltött fel két képet Dyzhyről és magáról, ezzel érzékeltetve Brazília és Argentína közti különbséget, hiszen mégis csak elnökcsemetékről van szó:

 

 

Ehhez képest Fernández egy interjúban elég könnyen vette a fiáról feltett kérdéseket, miután a fiát a legkreatívabb embernek nevezte a környezetében. „A fiam aktivista ebben a közösségben.

 

Akkor aggódnék, ha bűnöző lenne, de nagyszerű ember. Én nem ismerem annyira azt a világot, amiben ő él, de ő nagy elismerésnek és tiszteletnek örvend benne. Büszke vagyok rá”

 

– mondta a hatvanéves elnök.

 

Az ifjabb Fernández amúgy a barátnőjével él együtt jelenleg.

 

FOTÓ: Dizhy / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bírja a Fideszt, utálja az ellenzéket, leginkább vidéken él a kormánypárt átlagszavazója. Egy friss kutatásból kiderül az is, hogy a Fidesz-tábor egyötöde magát inkább liberálisnak vallja.

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás