Most épp a videóhívásokat titkosítaná a Facebook

Szerző: Fekő Ádám
2019.11.01. 09:12

Nagyon úgy fest, hogy hamarosan még a fejlesztők sem fognak tudni belenézni a kommunikációnkba, de előtte valahogy meg kell nyugtatni a hatóságokat.

Most épp a videóhívásokat titkosítaná a Facebook

Úgy tűnik, tényleg nagyon szeretné visszanyerni hitelét a Facebook azok előtt, akiket zavart a közösségi oldal felhasználói adatokkal való bánásmódja, ugyanis a 2016-os mobilos titkosított beszélgetések után elkezdték fejleszteni a titkosított videóhívások rendszerét is. Ennek az a lényege, hogy a cég által garantált módon nem férhetnek hozzá még a fejlesztők sem a beszélgetéshez.

A Messengerben már tesztelik is a titkosítást, úgyhogy hamarosan már videózhatnak azok is, akik bíznak a Facebookban.
 

A helyzet azért érdekes, mert mindeközben a hatóságok nagyon erőteljesen aggódnak amiatt, hogy a Facebook ilyen irányú fejlesztései ellehetetlenítik az internetes nyomozásaikat, és például szinte korlátlan teret kapnának a pedofilok, akik ellenőrizhetetlenül hálózhatnának be így fiatalokat, vagy továbbíthatnának tiltott tartalmakat.

A Facebook erre azzal tervez reagálni, hogy a titkosítások bevezetése előtt bevezeti a gyermekvédelmi szakemberekkel együtt fejlesztett szuperokos algoritmust, ami elvileg kiszűrné a pedofilgyanús embereket.

via Engadget 

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek