+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. október 31. csütörtök, 09:46
A főpolgármester felülvizsgálná a Lokál BKK-val kötött szerződését, a Lokál viszont betiltás miatt írt rettegő cikket.

Az Indexnek korábban adott interjújában beszélt arról Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere, hogy a kormánypárti KESMA ingyenesen – például a metróaluljárókban – terjesztett bulvárlapja, a Lokál egy hazug kiadvány, és utasítani fogja a Budapesti Közlekedési Központot, hogy vizsgálja felül a szerződést, amit a lappal kötöttek.

 

Ez a Lokál szerint diktatúra és a sajtószabadság elleni támadás,

 

a Lokál szerkesztősége szerint „a magyar demokrácia történetében példátlan módon betiltás vár arra a lapra, amelyik nem tetszik Budapest új vezetőjének”.

 

„Karácsony hamar kimutatta a foga fehérjét, hogy nem tűri a másképp gondolkodókat, hogy a cenzúra eszközével lépne fel azok ellen, akik nem az ő szája íze szerint fogalmaznak” – áll a szerkesztőségi álláspontban, aminek címében Karácsony Gergelyt diktátornak nevezik.

 

A LOKÁL CIKKE

 

A Lokál cikke természetesen leginkább azért szórakoztató, mert – mint arról bizonyára elfeledkeztek – az elmúlt kilenc évben éppen a kormánypártok és a körülöttük lévő holdudvar léptek fel azokkal a lapokkal szemben, amelyek nem tetszettek nekik: elég csak egyes lapok felvásárlására és el- vagy visszafoglalására (Origo, Figyelő, Magyar Nemzet), illetve felvásárlására és bezárására (Népszabadság) gondolnunk.

 

Ezzel szemben itt most leginkább arról van szó, hogy milyen lapot nyomjanak ingyen az emberek kezébe reggelente az ország fővárosában. Ahogy a Lokál ígéri is: „de tehet Karácsony bármit: meg fogjuk találni a módját, hogy eljussunk az olvasóinkhoz” – amivel implicit módon elismeri, hogy azért a betiltástól és a diktatúrától még messze jár a történet.

 

FOTÓ: Fekő Ádám / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mit jelent, ha valaki küld neked egy tüzet? És ha barackot? Ha padlizsánt? Mit jelent a szív? És az, ha egy majom befogja a szemét? 16 kérdés, hajrá!

Csütörtök van, választanak a britek, eldőlhet a szigetország sorsa. Egy gendersemleges pingvin tegnap megjósolta, hogy Corbyn nyer, de mit mondasz te?

Életében először tesz újévi fogadalmat Ferencváros független polgármestere. Hogy mégis mi lesz az, azt az Azonnalinak árulta el.

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A győri helyi választási iroda közlése szerint az eddig ismert öt jelöltön kívül van még öt trónkövetelő Győrben. Kérdés, hogy össze tudják-e karácsonyig szedni az ajánlásokat.

Mit ajándékozna Orbánnak és Gyurcsánynak? A jobbikos Jakab Péter erre is válaszol az Azonnali karácsonyi körkérdésében.

A boszniai táborban körülbelül hatszáz ember élt embertelen körülmények között: mosdó és víz sem volt, az emberek pedig még a hóesés után is sátrakban húzták meg magukat.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás