+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. október 31. csütörtök, 09:46
A főpolgármester felülvizsgálná a Lokál BKK-val kötött szerződését, a Lokál viszont betiltás miatt írt rettegő cikket.

Az Indexnek korábban adott interjújában beszélt arról Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere, hogy a kormánypárti KESMA ingyenesen – például a metróaluljárókban – terjesztett bulvárlapja, a Lokál egy hazug kiadvány, és utasítani fogja a Budapesti Közlekedési Központot, hogy vizsgálja felül a szerződést, amit a lappal kötöttek.

 

Ez a Lokál szerint diktatúra és a sajtószabadság elleni támadás,

 

a Lokál szerkesztősége szerint „a magyar demokrácia történetében példátlan módon betiltás vár arra a lapra, amelyik nem tetszik Budapest új vezetőjének”.

 

„Karácsony hamar kimutatta a foga fehérjét, hogy nem tűri a másképp gondolkodókat, hogy a cenzúra eszközével lépne fel azok ellen, akik nem az ő szája íze szerint fogalmaznak” – áll a szerkesztőségi álláspontban, aminek címében Karácsony Gergelyt diktátornak nevezik.

 

A LOKÁL CIKKE

 

A Lokál cikke természetesen leginkább azért szórakoztató, mert – mint arról bizonyára elfeledkeztek – az elmúlt kilenc évben éppen a kormánypártok és a körülöttük lévő holdudvar léptek fel azokkal a lapokkal szemben, amelyek nem tetszettek nekik: elég csak egyes lapok felvásárlására és el- vagy visszafoglalására (Origo, Figyelő, Magyar Nemzet), illetve felvásárlására és bezárására (Népszabadság) gondolnunk.

 

Ezzel szemben itt most leginkább arról van szó, hogy milyen lapot nyomjanak ingyen az emberek kezébe reggelente az ország fővárosában. Ahogy a Lokál ígéri is: „de tehet Karácsony bármit: meg fogjuk találni a módját, hogy eljussunk az olvasóinkhoz” – amivel implicit módon elismeri, hogy azért a betiltástól és a diktatúrától még messze jár a történet.

 

FOTÓ: Fekő Ádám / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

Hónapok óta veszekszenek a Gödöt vezető politikusok. A Momentum vezetése polgármestere, Balogh Csaba pártjára állt, de mit gondol az ügyről a többi pártközpont?

Volt olyan tüntető, akit legalább húsz rendőr ütött és rugdosott, miközben már rég a földön feküdt. Második estéje tüntetnek Belgrádban és országszerte Vučić és rendszere ellen.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás