+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 30. szerda, 09:15
A Twitter népe mindenkit emlékeztetett: az internet népe egy hülye címadást sem felejt el könnyen.

Számos kritikát kapott a Washington Post amerikai liberális lap, miután Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetőjének vasárnapi megölése után az erről szóló hírt azzal a címmel publikálták, hogy:

 

„Abu Bakr al-Bagadadi, az Iszlám Állam szigorú hitszónoka 48 éves korában meghalt”

 

A cikk legelső verziójában a lap a „terroristavezér” elnevezést használta, majd ezt javították át a sokkal enyhébben hangzó „szigorú hitszónok” definícióra. Miután viszont al-Bagdadi kezéhez és az általa vezetett terrorszervezet tevékenységéhez rengeteg vér tapad, nagy felháborodást keltett az, hogy a Washington Post nem volt hajlandó terroristának nevezni az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét.

 

A NAGY BOTRÁNYT KAVARÓ WASHINGTON POST-CÍM

 

Végül a lap módosította a címet egy elfogadhatóbb verzióra, melyben már „az Iszlám Állam szélsőséges vezetőjeként” hivatkoznak al-Bagdadira, és a Washington Post kommunikációs igazgatóhelyettese is bocsánatot kért mondván, hogy ebben a formában sosem lett volna szabad megjelennie a címnek. Az internet népe viszont – ahogyan várni lehetett – nem kegyelmezett az al-Bagdadi megölése után mismásoló Washington Postnak, és #WaPoDeathNotices, vagyis Washington Post haláljelejtések néven új trend indult a Twitteren, melyen híres háborús bűnösök, sorozatgyilkosok haláláról szóló híreit „washingtonpostosítják”.

 

Íme a legerősebb átfordítások!

 

„Adolf Hitler, a művészet elkötelezett rajongója, állatjogi aktivista és tehetséges szónok 56 éves korában meghalt”.

 

„Mao Ce-tung, minden idők legnagyobb példányszámban eladott könyve, a kis vörös könyv írója 83 éves korában meghalt. Feleségét és közeli barátait letartóztatták”.

 

„Jeffrey Epstein, mecénás, filantróp, a királyi család barátja meghalt egy rideg, egyszobás lakásban”.

 

„Paul Joseph Goebbels, német közkapcsolati szakértő és esélyegyenlőségi aktivista 47 éves korában gyógyszertúladagolásban meghalt hat gyermekével és feleségével”

 

„Joseph Mengele, úttörő genetikus és paraguayi hobbifarmer 67 éves korában meghalt”.

 

„Dzsingisz Kán, vallásilag toleráns jogtudós és lórajongó 64-65 éves korában meghalt”.

 

„Hasfelmetsző Jack, egy igazi londoni, aki sok nőt emelt ki a prostitúcióból, 78 éves korában meghalt.”

 

II. Lipót belga király, a gumiipar úttörője, akit Kongó népe annyira szeretett, 74 éves korában meghalt

 

+ Oszama bin-Laden, robbantási szakértő, internetes vlogger, közösségi vezető 54 éves korában meghalt mikor betörtek otthonába”

 

„Fidel Castro, az egészségügy bajnoka és a nép embere 90 éves korában meghalt”.

 

„Trump meggyilkolt egy fegyvertelen, háromgyermekes családapát”

 

További posztokat a Twitteren itt lehet olvasgatni.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett kultúrértékkel bíró, elvitathatatlan funkcionalitású és finom dolgot a fa alá!

Dúró Dóráék jöttek, égettek, sepregettek, hazamentek az Erdéllyel való egyesülésről szóló román nemzeti ünnep napján.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

Erről számolt be az ENSZ segélyezésért felelős vezetője, aki jövőre 35 milliárd dollárból akar segíteni a rászorulókon.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás