+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 30. szerda, 09:15
A Twitter népe mindenkit emlékeztetett: az internet népe egy hülye címadást sem felejt el könnyen.

Számos kritikát kapott a Washington Post amerikai liberális lap, miután Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetőjének vasárnapi megölése után az erről szóló hírt azzal a címmel publikálták, hogy:

 

„Abu Bakr al-Bagadadi, az Iszlám Állam szigorú hitszónoka 48 éves korában meghalt”

 

A cikk legelső verziójában a lap a „terroristavezér” elnevezést használta, majd ezt javították át a sokkal enyhébben hangzó „szigorú hitszónok” definícióra. Miután viszont al-Bagdadi kezéhez és az általa vezetett terrorszervezet tevékenységéhez rengeteg vér tapad, nagy felháborodást keltett az, hogy a Washington Post nem volt hajlandó terroristának nevezni az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét.

 

A NAGY BOTRÁNYT KAVARÓ WASHINGTON POST-CÍM

 

Végül a lap módosította a címet egy elfogadhatóbb verzióra, melyben már „az Iszlám Állam szélsőséges vezetőjeként” hivatkoznak al-Bagdadira, és a Washington Post kommunikációs igazgatóhelyettese is bocsánatot kért mondván, hogy ebben a formában sosem lett volna szabad megjelennie a címnek. Az internet népe viszont – ahogyan várni lehetett – nem kegyelmezett az al-Bagdadi megölése után mismásoló Washington Postnak, és #WaPoDeathNotices, vagyis Washington Post haláljelejtések néven új trend indult a Twitteren, melyen híres háborús bűnösök, sorozatgyilkosok haláláról szóló híreit „washingtonpostosítják”.

 

Íme a legerősebb átfordítások!

 

„Adolf Hitler, a művészet elkötelezett rajongója, állatjogi aktivista és tehetséges szónok 56 éves korában meghalt”.

 

„Mao Ce-tung, minden idők legnagyobb példányszámban eladott könyve, a kis vörös könyv írója 83 éves korában meghalt. Feleségét és közeli barátait letartóztatták”.

 

„Jeffrey Epstein, mecénás, filantróp, a királyi család barátja meghalt egy rideg, egyszobás lakásban”.

 

„Paul Joseph Goebbels, német közkapcsolati szakértő és esélyegyenlőségi aktivista 47 éves korában gyógyszertúladagolásban meghalt hat gyermekével és feleségével”

 

„Joseph Mengele, úttörő genetikus és paraguayi hobbifarmer 67 éves korában meghalt”.

 

„Dzsingisz Kán, vallásilag toleráns jogtudós és lórajongó 64-65 éves korában meghalt”.

 

„Hasfelmetsző Jack, egy igazi londoni, aki sok nőt emelt ki a prostitúcióból, 78 éves korában meghalt.”

 

II. Lipót belga király, a gumiipar úttörője, akit Kongó népe annyira szeretett, 74 éves korában meghalt

 

+ Oszama bin-Laden, robbantási szakértő, internetes vlogger, közösségi vezető 54 éves korában meghalt mikor betörtek otthonába”

 

„Fidel Castro, az egészségügy bajnoka és a nép embere 90 éves korában meghalt”.

 

„Trump meggyilkolt egy fegyvertelen, háromgyermekes családapát”

 

További posztokat a Twitteren itt lehet olvasgatni.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás