+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 28. hétfő, 15:17
Pár apróság kimaradt a soha nem látott érdeklődésről és különösen sikeres jegyeladásról szóló tájékoztatókból, úgyhogy kiegészítjük kicsit a képet!

Távol álljon tőlünk az ünneprontás, hiszen én például nagyon várom az új Puskás Ferenc Stadion avatómeccsét, de azért mégis indokolt megemlíteni, hogy a soha nem látott rohamról és azonnal elfogyott jegyekről írt hírekből kimaradt egy apróság: az, hogy ez a teltház valójában nem 68 ezer nézőt jelent, 

 

ugyanis összesen 40 ezer jegyet kínáltak eladásra, a maradék nagyjából 28 ezer különböző nagy emberek, szponzorok, illetve az építkezésben valamilyen formában résztvevők közt lesz szétosztva.

 

Ez az online vásárlásnál az eladó helyek összeadásából egyértelműen látszott, és nyilván nem is újdonság, csak fontos apróság annak érdekében, hogy tiszta képet kapjunk, nagyjából mit jelentett ez a roham.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos közleménye viszont óriási sikerként könyveli el az egész jegyvásárlási procedúrát a november 15-i Uruguay elleni barátságos mérkőzésre, miközben valójában arról van szó, hogy

 

+ az MLSZ kiszervezte egy másik szolgáltatóhoz a jegyek eladását. Bár hivatalosan nincs összefüggés, az elmúlt években kábé minden nagyobb érdeklődésre számot tartó meccs előtt összeomlott a pénzért fejlesztett saját központi rendszere;

 

+ az oldal legalább mutatta, mennyien várnak előttünk jegyre az online sorban, de végső soron ez is összeomlott egy időre, amikor egyszerűen nem lehetett kifizetni a kijelölt jegyeket;

 

+ az árusítás kezdete után másfél órával még 15 ezer ember állt sorba online jegyért. Mivel pénteken 25 ezer jegyet sikerült eladni, ezért ez azt jelenti, hogy az első másfél óra alatt maximum nagyjából 3-4 ezer belépőt tudtak csak online kiszolgálni.

 

+ marginális probléma Magyarországon, de eközben az MLSZ saját fejlesztésű jegyrendszere – a szokásos ügymenettel ellentétben – egyáltalán nem adott el jegyeket a bajnoki meccsekre.


A meccsre idő közben megnyitottak pár „nem tökéletes kilátással rendelkező” helyet is akciós áron.

 

A lényeg, hogy most már minden elfogyott, ezért ha a tiszteletjegyesek is eljönnek, akkor 68 ezer ember búcsúztatja Gera Zoltánt, és ad hangulatot a tényleg mindent eldöntő november 19-i Wales-Magyarország Eb-selejtezőre.

 

FOTÓ: MLSZ / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás