+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. október 28. hétfő, 11:36
Legyen egész évben nyári idő, vagy inkább egész évben téli? Csatlakozzunk Románia mellé a kelet-európai időzónához is? Vagy maradjon minden úgy, ahogy van? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Itt van az ősz, itt van újra, s jön vele a téli időszámítás is, ami azt jelenti, hogy vasárnap hajnalban egy órával kellett visszább tekerni az óráinkat. Így egészen március végéig bár korábban kel fel a nap, korábban is megy majd le: például december közepén fél nyolckor kel majd fel, de délután négykor előtt már el is tűnik a horizonton.

 

Persze az óraátállítás is egy olyan téma, amely legalább annyira megosztja a közvéleményt, mint Borkai Zsolt kurvázása,

 

például Illés Gergő állandó nyári időszámítás melletti kortesbeszédét már olvashattátok az Azonnalin: a nyári időszámítás-hívők szerint azért kéne egész évben nyári idő szerint mérni, mert tovább maradna fenn a nap, így munka után is lenne lehetne még világosban létezni egy ideig, és különben is, kit érdekel, ha csak fél kilenckor kel fel decemberben egy-két hétig a nap. A téli idő rajongói szerint viszont a túl késői napkelte megterhelő a szervezet számára, például egy reggel 8-as tanóra tél közepén még sötétben kezdődne, ha állandó nyári idő lenne.

 

Az időszámítás-szektákon kívül pedig vannak még az időzóna-szekták, például akik szerint az országnak át kéne állniuk Romániával egy időzónába a kelet-európai időre, hiszen a közép-európai időzónának már így is a szélén vagyunk. Így míg a szintén közép-európai idő szerint mérő Madridban nyár közepén csaknem este tízig van világos, itt már fél kilenc után besötétedik, ezért kéne inkább csatlakozni a kelet-európai időhöz, mondják a Romániával azonos időzónához csatlakozás hívei.

 

De most rajtad a sor: te mit gondolsz?

 

Maradjon az óraátállítás, vagy inkább legyen egész évben nyári, vagy téli idő? Esetleg inkább időzónát kéne váltanunk? Szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás