+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. október 28. hétfő, 11:36
Legyen egész évben nyári idő, vagy inkább egész évben téli? Csatlakozzunk Románia mellé a kelet-európai időzónához is? Vagy maradjon minden úgy, ahogy van? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Itt van az ősz, itt van újra, s jön vele a téli időszámítás is, ami azt jelenti, hogy vasárnap hajnalban egy órával kellett visszább tekerni az óráinkat. Így egészen március végéig bár korábban kel fel a nap, korábban is megy majd le: például december közepén fél nyolckor kel majd fel, de délután négykor előtt már el is tűnik a horizonton.

 

Persze az óraátállítás is egy olyan téma, amely legalább annyira megosztja a közvéleményt, mint Borkai Zsolt kurvázása,

 

például Illés Gergő állandó nyári időszámítás melletti kortesbeszédét már olvashattátok az Azonnalin: a nyári időszámítás-hívők szerint azért kéne egész évben nyári idő szerint mérni, mert tovább maradna fenn a nap, így munka után is lenne lehetne még világosban létezni egy ideig, és különben is, kit érdekel, ha csak fél kilenckor kel fel decemberben egy-két hétig a nap. A téli idő rajongói szerint viszont a túl késői napkelte megterhelő a szervezet számára, például egy reggel 8-as tanóra tél közepén még sötétben kezdődne, ha állandó nyári idő lenne.

 

Az időszámítás-szektákon kívül pedig vannak még az időzóna-szekták, például akik szerint az országnak át kéne állniuk Romániával egy időzónába a kelet-európai időre, hiszen a közép-európai időzónának már így is a szélén vagyunk. Így míg a szintén közép-európai idő szerint mérő Madridban nyár közepén csaknem este tízig van világos, itt már fél kilenc után besötétedik, ezért kéne inkább csatlakozni a kelet-európai időhöz, mondják a Romániával azonos időzónához csatlakozás hívei.

 

De most rajtad a sor: te mit gondolsz?

 

Maradjon az óraátállítás, vagy inkább legyen egész évben nyári, vagy téli idő? Esetleg inkább időzónát kéne váltanunk? Szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mit jelent, ha valaki küld neked egy tüzet? És ha barackot? Ha padlizsánt? Mit jelent a szív? És az, ha egy majom befogja a szemét? 16 kérdés, hajrá!

Csütörtök van, választanak a britek, eldőlhet a szigetország sorsa. Egy gendersemleges pingvin tegnap megjósolta, hogy Corbyn nyer, de mit mondasz te?

Életében először tesz újévi fogadalmat Ferencváros független polgármestere. Hogy mégis mi lesz az, azt az Azonnalinak árulta el.

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A győri helyi választási iroda közlése szerint az eddig ismert öt jelöltön kívül van még öt trónkövetelő Győrben. Kérdés, hogy össze tudják-e karácsonyig szedni az ajánlásokat.

Mit ajándékozna Orbánnak és Gyurcsánynak? A jobbikos Jakab Péter erre is válaszol az Azonnali karácsonyi körkérdésében.

A boszniai táborban körülbelül hatszáz ember élt embertelen körülmények között: mosdó és víz sem volt, az emberek pedig még a hóesés után is sátrakban húzták meg magukat.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás