Keresztényi dolog-e a határkerítés? Körbekérdeztünk a Vatikánban

2019.10.27. 07:59

Miért vallásos valaki ma, 2019-ben? És mit gondol egy hívő ember a menekültek befogadásáról, vagy a határkerítésről? Megkérdeztük a Vatikánba látogató híveket a Szent Péter téren. Videó!

Vasárnaponként rendre tömegek gyűlnek össze a vatikáni Szent Péter téren, hogy együtt imádkozzanak Ferenc pápával, aki a Szent Péter székesegyházban megtartott mise után az ablakából külön is prédikál a téren gyülekező híveknek.

A pápára várakozó hívek a világ minden tájáról érkeznek, de többségükben azért olaszok.

Azt akartuk megtudni tőlük, hogy a mai világban mi a szerepe a vallásnak, miért fontos az számukra, és arra is kíváncsiak voltunk: mennyire tartják keresztényinek azt, hogy valaki kerítést emel a határra a migránsok ellen, amint teszi azt a retorikájában kereszténydemokrata Orbán.

Volt, aki azt mondta, hogy ez pontosan ellentétes azzal, amit Jézus csinálna, de olyan is, aki szerint rendben van, hiszen rendnek kell lennie.

És hogy hogyan rezonált minderre a pápa mondanivalója? A videóból ez is kiderül.

Idén nyár elején egyébként Székelyföldön is körbekérdeztünk migrációtémában a pápa csíksomlyói látogatása előtt: a székelyektől azt kérdeztük, hogy mit szólnak a menekültbarát Ferenc pápa érkezéséhez. Nem mindenki örült neki, nézzétek vissza a videót:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek