+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám & Ruttkay Lili & Petróczi Rafael & Karóczkai Balázs
2019. október 24. csütörtök, 11:29
Karácsony Gergely és Orbán Viktor október 23-i bulijára is elmentünk kérdezősködni: az ellenzékiek közül volt, aki fogadásokat bukott el az eredmények miatt, a Fidesznél viszont inkább a feszült csend a jellemző.

A szokásosnál jóval békésebb mederben csordogált az idei október 23-a: ha leszámítjuk a bezárt kocsmák előtt feszítő pár szélsőjobbost, és a kormány DK-sokkal hadakozó udvari bolondját, akkor igazából semmi őrület nem történt kivételesen. Se hangfalról szóló Orbán-beszéd, se forradalom ígérete, tankot pedig végképp nem kötött el senki. Karácsony Gergely a budapesti városháza parkolójában szervezett Quimby-koncertet, hogy hosszú évek után végre frusztráció nélkül szórakozzon egyet a város kevésbé fideszes része, a Fidesz pedig egyszerűen nem szervezett semmit,

 

Orbán Viktor mindössze a Zeneakadémián beszélt annyira limitált vendéglistával, hogy még azt a nézőteret sem töltötte meg a társaság.

 

Mi kimentünk mindkettő rendezvényre azért: alapvetően mindenhol azt szerettük volna megtudni, mi volt az emberek első gondolata akkor, amikor kiderült, október 13-án megverte Karácsony Gergely Tarlós Istvánt, de a kormánypárti bulin mindössze egy röviden lerázó Kásler Miklóst, és egy az újságíróktól úgy két méter nyugalmat kapott besétáló Orbán Viktort láthattunk. Szóval így telt október 23-a Budapesten.

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

A salgótarjáni Turcsány László lemondott, majd ezt visszavonta, de közölte: frakcióvezető semmiképp sem marad.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

Várj ki, amíg meg nem találod az igazit: ezzel kampányol hamarosan a brazil kormány, a cél a nem kívánt tiniterhességek számának csökkentése.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás