+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám & Karkóczai Balázs & Ruttkay Lili & Petróczi Rafael
2019. október 24. csütörtök, 11:29
Karácsony Gergely és Orbán Viktor október 23-i bulijára is elmentünk kérdezősködni: az ellenzékiek közül volt, aki fogadásokat bukott el az eredmények miatt, a Fidesznél viszont inkább a feszült csend a jellemző.

A szokásosnál jóval békésebb mederben csordogált az idei október 23-a: ha leszámítjuk a bezárt kocsmák előtt feszítő pár szélsőjobbost, és a kormány DK-sokkal hadakozó udvari bolondját, akkor igazából semmi őrület nem történt kivételesen. Se hangfalról szóló Orbán-beszéd, se forradalom ígérete, tankot pedig végképp nem kötött el senki. Karácsony Gergely a budapesti városháza parkolójában szervezett Quimby-koncertet, hogy hosszú évek után végre frusztráció nélkül szórakozzon egyet a város kevésbé fideszes része, a Fidesz pedig egyszerűen nem szervezett semmit,

 

Orbán Viktor mindössze a Zeneakadémián beszélt annyira limitált vendéglistával, hogy még azt a nézőteret sem töltötte meg a társaság.

 

Mi kimentünk mindkettő rendezvényre azért: alapvetően mindenhol azt szerettük volna megtudni, mi volt az emberek első gondolata akkor, amikor kiderült, október 13-án megverte Karácsony Gergely Tarlós Istvánt, de a kormánypárti bulin mindössze egy röviden lerázó Kásler Miklóst, és egy az újságíróktól úgy két méter nyugalmat kapott besétáló Orbán Viktort láthattunk. Szóval így telt október 23-a Budapesten.

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kövér László szerint az európai integráció tulajdonképpen olyan, mint a nácizmus, a sztálinizmus, és az amerikai imperializmus.

Behrouz Boochani korábban úgy nyert ausztrál irodalmi díjat, hogy egy ausztrál menekülttáborban tartották őrizetben, most Új-Zélandtól kapott ideiglenes vízumot.

Thierry Breton és Adina Vălean is átment a meghallgatáson, csak a magyar biztosjelölt fog kapni még plusz kérdéseket.

A magyar jelölt jó teljesítményt nyújtott, de nem tudta elhitetni, hogy biztosként le tudna szakadni az Orbán-kormányról.

Csak azért, hogy aztán pár hét múlva ki is lépjenek – már ha tényleg kilépnek. Von der Leyennek főhet a feje, ki tudja, mikor lép hivatalba a már most is késő új Európai Bizottság.

Bedőlni látszik a Le Pen-ellenes fal: egyre több baloldali szavazó választaná egy második fordulóban a szélsőjobboldali politikust a jelenlegi elnök ellenében. Te hogy döntenél?

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás