+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 23. szerda, 07:16
Úgy tűnik, a koncertek napja lesz az idei október 23-a. Honeybeast vagy Quimby? Ez lesz a szerdai nap egyik legfőbb kérdése!

Szerdán az ország már az 1956-os forradalom kitörésének 63. évfordulóját ünnepli. Úgy tűnik, igazán nagy eseményekkel nem készülnek a pártok, de azért aki szeretne, tud kedvenc politikusaival ünnepelni!

 

Orbán Viktort csak a kiválasztottak láthatják élőben

 

Bár a miniszterelnök jellemzően nyilvános beszédet szokott mondani a nemzeti ünnepeken, ezúttal ez nem így lesz, ugyanis a Zeneakadémián fog felszólalni,

 

vagyis a szimpatizánsokat megmozgató komolyabb kormánypárti esemény nem várható október 23-án.

 

Azért az ilyenkor szokásos állami ünnepséget kiélvezhetik az érdeklődök:

 

+ lesz ünnepélyes zászlófelvonás reggel 9-kor a Kossuth téren

 

10.00 és 18.00 között meglátogatható a Szent Korona a parlamentben

 

akik előre regisztrálnak, azok ingyenesen részt vehetnek a Millenárison tartandó Szabadságkoncerten, ahol fellép a Honeybeast, Szabó Balázs bandája, valamint Ferenczi György és az Első Pesti Rackák

 

a Kossuth téren családi programok lesznek 10.00-18.00-ig, ennek keretében például lesz „Verd le a vörös csillagot!" Ahogy nagyapáink csinálták…” fantázia névre hallgató mászófal

 

+ ingyenesen látogatható a Terror Háza.

 

További részletek az állami ünnepségekről itt találhatóak!

 

Karácsony Gergely ingyen Quimby-koncertet hoz a népnek

 

„Hol szabad vagy, otthon vagy. Budapest Mindenkié!” – ezzel a címmel hirdet rendezvényt október 23-én délután fél hatra Karácsony Gergely, Budapest nemrégiben megválasztott, összellenzéki főpolgármestere. A rendezvényt a Városháza parkolójában tartják, és azontúl, hogy Karácsony beszédet mond, fellép a Quimby. Az est házigazdája pedig Nagy Zsolt színművész lesz.

 

Jobbikos polgármesterek esküsznek

 

A Corvin közben tartja október 23-ai megemlékezését a Jobbik. Mint írják, a helyszínen ünnepélyes esküt tesznek a frissen megválasztott jobbikos polgármesterek és képviselők arra, hogy minden erejükkel küzdeni fognak a magyar emberek szabadságáért. A felszólalók a Jobbik jelenlegi, ám hamarosan leköszönő elnöke, Sneider Tamás, az elnöki pozíciót a közelgő tisztújításon megcélzó Jakab Péter, illetve Stummer János alelnök lesznek a 16 órakor kezdődő eseményen.

 

Nagy Imrénél emlékeznek

 

A Jászai Mari téren, Nagy Imre szobránál csúcsforgalom lesz.

 

+ A DK részéről Gyurcsány Ferenc 12 órakor megy oda.

 

 Az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes és Molnár Zsolt 13 órakor.

 

 15 órakor a Momentum. Aki már rég hallott beszédet Fekete-Győr András pártelnöktől, Donáth Anna EP-képviselőtől és Kerpel-Fronius Gábor önkormányzati képviselőtől, és szeretné ezt pótolni, az semmiképpen se hagyja ki a rendezvényt!

 

Az LMP Budát választja

 

Az I. kerületi Szabó Ilonka utca 9/b. számmal szembeni Mansfeld Péter-emlékműnél Kendernay János, a zöldek elnöke tart beszédet 11 órakor.

 

Fehér virágok a liberálisoktól

 

„Október 23-án, 13 órától csendes megemlékezés keretein belül helyezzük el az emlékezés fehér virágait a Rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájánál” – írják a Liberálisok Facebookon. Az eseményen beszédet mond Fodor Gábor, a párt leköszönő elnöke, Bősz Anett, az országgyűlési képviselőjük, illetve közreműködik az eseményen Áron László színművész

 

FOTÓ: Aktron / Wikimedia Commons​

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás