+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 23. szerda, 07:16
Úgy tűnik, a koncertek napja lesz az idei október 23-a. Honeybeast vagy Quimby? Ez lesz a szerdai nap egyik legfőbb kérdése!

Szerdán az ország már az 1956-os forradalom kitörésének 63. évfordulóját ünnepli. Úgy tűnik, igazán nagy eseményekkel nem készülnek a pártok, de azért aki szeretne, tud kedvenc politikusaival ünnepelni!

 

Orbán Viktort csak a kiválasztottak láthatják élőben

 

Bár a miniszterelnök jellemzően nyilvános beszédet szokott mondani a nemzeti ünnepeken, ezúttal ez nem így lesz, ugyanis a Zeneakadémián fog felszólalni,

 

vagyis a szimpatizánsokat megmozgató komolyabb kormánypárti esemény nem várható október 23-án.

 

Azért az ilyenkor szokásos állami ünnepséget kiélvezhetik az érdeklődök:

 

+ lesz ünnepélyes zászlófelvonás reggel 9-kor a Kossuth téren

 

10.00 és 18.00 között meglátogatható a Szent Korona a parlamentben

 

akik előre regisztrálnak, azok ingyenesen részt vehetnek a Millenárison tartandó Szabadságkoncerten, ahol fellép a Honeybeast, Szabó Balázs bandája, valamint Ferenczi György és az Első Pesti Rackák

 

a Kossuth téren családi programok lesznek 10.00-18.00-ig, ennek keretében például lesz „Verd le a vörös csillagot!" Ahogy nagyapáink csinálták…” fantázia névre hallgató mászófal

 

+ ingyenesen látogatható a Terror Háza.

 

További részletek az állami ünnepségekről itt találhatóak!

 

Karácsony Gergely ingyen Quimby-koncertet hoz a népnek

 

„Hol szabad vagy, otthon vagy. Budapest Mindenkié!” – ezzel a címmel hirdet rendezvényt október 23-én délután fél hatra Karácsony Gergely, Budapest nemrégiben megválasztott, összellenzéki főpolgármestere. A rendezvényt a Városháza parkolójában tartják, és azontúl, hogy Karácsony beszédet mond, fellép a Quimby. Az est házigazdája pedig Nagy Zsolt színművész lesz.

 

Jobbikos polgármesterek esküsznek

 

A Corvin közben tartja október 23-ai megemlékezését a Jobbik. Mint írják, a helyszínen ünnepélyes esküt tesznek a frissen megválasztott jobbikos polgármesterek és képviselők arra, hogy minden erejükkel küzdeni fognak a magyar emberek szabadságáért. A felszólalók a Jobbik jelenlegi, ám hamarosan leköszönő elnöke, Sneider Tamás, az elnöki pozíciót a közelgő tisztújításon megcélzó Jakab Péter, illetve Stummer János alelnök lesznek a 16 órakor kezdődő eseményen.

 

Nagy Imrénél emlékeznek

 

A Jászai Mari téren, Nagy Imre szobránál csúcsforgalom lesz.

 

+ A DK részéről Gyurcsány Ferenc 12 órakor megy oda.

 

 Az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes és Molnár Zsolt 13 órakor.

 

 15 órakor a Momentum. Aki már rég hallott beszédet Fekete-Győr András pártelnöktől, Donáth Anna EP-képviselőtől és Kerpel-Fronius Gábor önkormányzati képviselőtől, és szeretné ezt pótolni, az semmiképpen se hagyja ki a rendezvényt!

 

Az LMP Budát választja

 

Az I. kerületi Szabó Ilonka utca 9/b. számmal szembeni Mansfeld Péter-emlékműnél Kendernay János, a zöldek elnöke tart beszédet 11 órakor.

 

Fehér virágok a liberálisoktól

 

„Október 23-án, 13 órától csendes megemlékezés keretein belül helyezzük el az emlékezés fehér virágait a Rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájánál” – írják a Liberálisok Facebookon. Az eseményen beszédet mond Fodor Gábor, a párt leköszönő elnöke, Bősz Anett, az országgyűlési képviselőjük, illetve közreműködik az eseményen Áron László színművész

 

FOTÓ: Aktron / Wikimedia Commons​

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Twitter után a Google is lép, de ők a teljes betiltás helyett inkább a politikai hirdetések targetálását limitálják.

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

Ami egyelőre biztos: megválasztják Donald Tuskot a Néppárt elnökének, és beszélni fognak fél Európa vezetői.

A horvát rendőrség rendszeresen bántalmazott kiskorú menekülteket is, a horvát-szerb határnál pedig kínzókamrát tartott fenn.

Pénteken ül össze az alakuló ülés után először a győri közgyűlés. De ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje?

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás