+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 23. szerda, 07:16
Úgy tűnik, a koncertek napja lesz az idei október 23-a. Honeybeast vagy Quimby? Ez lesz a szerdai nap egyik legfőbb kérdése!

Szerdán az ország már az 1956-os forradalom kitörésének 63. évfordulóját ünnepli. Úgy tűnik, igazán nagy eseményekkel nem készülnek a pártok, de azért aki szeretne, tud kedvenc politikusaival ünnepelni!

 

Orbán Viktort csak a kiválasztottak láthatják élőben

 

Bár a miniszterelnök jellemzően nyilvános beszédet szokott mondani a nemzeti ünnepeken, ezúttal ez nem így lesz, ugyanis a Zeneakadémián fog felszólalni,

 

vagyis a szimpatizánsokat megmozgató komolyabb kormánypárti esemény nem várható október 23-án.

 

Azért az ilyenkor szokásos állami ünnepséget kiélvezhetik az érdeklődök:

 

+ lesz ünnepélyes zászlófelvonás reggel 9-kor a Kossuth téren

 

10.00 és 18.00 között meglátogatható a Szent Korona a parlamentben

 

akik előre regisztrálnak, azok ingyenesen részt vehetnek a Millenárison tartandó Szabadságkoncerten, ahol fellép a Honeybeast, Szabó Balázs bandája, valamint Ferenczi György és az Első Pesti Rackák

 

a Kossuth téren családi programok lesznek 10.00-18.00-ig, ennek keretében például lesz „Verd le a vörös csillagot!" Ahogy nagyapáink csinálták…” fantázia névre hallgató mászófal

 

+ ingyenesen látogatható a Terror Háza.

 

További részletek az állami ünnepségekről itt találhatóak!

 

Karácsony Gergely ingyen Quimby-koncertet hoz a népnek

 

„Hol szabad vagy, otthon vagy. Budapest Mindenkié!” – ezzel a címmel hirdet rendezvényt október 23-én délután fél hatra Karácsony Gergely, Budapest nemrégiben megválasztott, összellenzéki főpolgármestere. A rendezvényt a Városháza parkolójában tartják, és azontúl, hogy Karácsony beszédet mond, fellép a Quimby. Az est házigazdája pedig Nagy Zsolt színművész lesz.

 

Jobbikos polgármesterek esküsznek

 

A Corvin közben tartja október 23-ai megemlékezését a Jobbik. Mint írják, a helyszínen ünnepélyes esküt tesznek a frissen megválasztott jobbikos polgármesterek és képviselők arra, hogy minden erejükkel küzdeni fognak a magyar emberek szabadságáért. A felszólalók a Jobbik jelenlegi, ám hamarosan leköszönő elnöke, Sneider Tamás, az elnöki pozíciót a közelgő tisztújításon megcélzó Jakab Péter, illetve Stummer János alelnök lesznek a 16 órakor kezdődő eseményen.

 

Nagy Imrénél emlékeznek

 

A Jászai Mari téren, Nagy Imre szobránál csúcsforgalom lesz.

 

+ A DK részéről Gyurcsány Ferenc 12 órakor megy oda.

 

 Az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes és Molnár Zsolt 13 órakor.

 

 15 órakor a Momentum. Aki már rég hallott beszédet Fekete-Győr András pártelnöktől, Donáth Anna EP-képviselőtől és Kerpel-Fronius Gábor önkormányzati képviselőtől, és szeretné ezt pótolni, az semmiképpen se hagyja ki a rendezvényt!

 

Az LMP Budát választja

 

Az I. kerületi Szabó Ilonka utca 9/b. számmal szembeni Mansfeld Péter-emlékműnél Kendernay János, a zöldek elnöke tart beszédet 11 órakor.

 

Fehér virágok a liberálisoktól

 

„Október 23-án, 13 órától csendes megemlékezés keretein belül helyezzük el az emlékezés fehér virágait a Rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájánál” – írják a Liberálisok Facebookon. Az eseményen beszédet mond Fodor Gábor, a párt leköszönő elnöke, Bősz Anett, az országgyűlési képviselőjük, illetve közreműködik az eseményen Áron László színművész

 

FOTÓ: Aktron / Wikimedia Commons​

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újságírónk egyik riportalanya elmondta a történetét a Kisalföldnek is, de a megyei napilap nem fektetett túl sok energiát az anyag megírásába: a cikk nagy részét az Azonnali riportjából másolták át.

Azt azért megtudhattuk a kormányinfón, hogy jövőhét szerdáig nem várhatóak további járványügyi szigorítások.

November végén már véget is ért volna a határzár, de a magyar kormány másképp döntött, így idén biztosan nem utazhatunk rendesen külföldre.

Az elzászi nagyváros idegenforgalma keményen megszenvedi emiatt a koronavírus-válságot, érvel a francia kormány. Az EP vezetését mindez irritálja.

Igazi ritkaságot kaptak lencsevégre Délnyugat-Románia egyik erdejében. A szakemberek is csak ámulnak, és azt gyanítják, hogy az állat tőlünk szökhetett át Romániába.

Szerinte ezeket a vitákat nem az unós polgárok millióinak a kárára kellene lefolytatni.

Továbbra sem lehet pontosan tudni, mit akar pontosan Budapest a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban. Merkel bízik a megállapodásban, a lengyel miniszterelnök csütörtökön Budapesen tárgyal.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás