Tényleg csak az lenne a beteg dolog Borkai orgiájában, hogy valaki felvette?

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2019.10.22. 19:10

Győr újraválasztott polgármestere úgy tagadta le szexvideójával kapcsolatban a kokaint, hogy az lett volna az egészben a legvállalhatóbb dolog. Szerencsére Orbán Viktornak csak az nem tetszik, hogy levideózták őket.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Meggyőződésem, hogy a Fideszben is káromkodtak páran, amikor Borkai Zsolt annak ellenére behúzta Győr polgármesteri székét, hogy az önkormányzati választás előtt nem sokkal kikerült róla a magyar politikatörténet legnagyobb hatású szexvideója, hiszen így egészen addig élni fog ez a téma, ameddig ő ott van. Bár a Fideszből kilépett, nyilván élete végéig ő lesz a Fidesz kurvapecér polgija, aki ráadásul vagyonnyilatkozata szerint nem nem is nagyon lehetne ekkora kurvapecér. Vagyis lehetne, de nem jachton, és nem is erről a polcról válogatva.

Borkai botránya nem csak az egész országot átjáró korrupcióhoz kapcsolható, nem csak az ország lelkiállapotáról árul el sokat a győzelme, és nem is arról mond el a legtöbbet, hogy mekkora összetartás van a Fideszben. Ezeket azért eddig is sejtettük nagyjából, arról viszont még soha nem született bizonyíték, hogy milyen ergya minőségű gazdagjaink vannak.

Hétfőn már Orbán Viktor is kénytelen volt megnyilvánulni az ügyben, de ezt végül sikerült kimozognia azzal, hogy szerinte beteg dolog felvenni ilyen dolgokat. 

Ami végül is egy finomabb változata annak, hogy őt csak a lebukás zavarja ebben.

Azért beszéljünk arról, hogy milyen dolgok nem zavarják a miniszterelnököt, és Győr meglepően jelentős részét sem!

Ez a történet alapvetően a NER nagyembereinek indokolatlan luxusáról szól, de miután a balhé teljes ideje alatt olyan helyen voltam, ahol minden pornóoldal le van tiltva, csak jóval később derült ki, hogy az indokolatlan luxus mellett ott van a rettentő szomorú magyar valóság is. Az egész alkotás azt az érzést kelti, mint amikor Michelin-csillagos étteremben ülve is csak egy pörköltet és egy üveg Kőbányait kér valaki: 

Borkai Zsolt és szimpatikus barátai a világ összes pénzén sem tudtak maguknak fantáziát vásárolni.

A videót megnézve az első pillanatokban még vidámság tölti ki az ember szívét, hiszen a Fidesz elitjébe tartozó figura kurvázik a pocakos barátaival Fekete Pákó örökérvényű slágerére, de aztán nem sokkal később jön a szomorú felismerés, hogy ez a kör tényleg csak ennyire képes. 2019 van, és az igazán nagystílű hőseink még mindig nem látnak tovább az Adriánál, ahol aztán a kedvenc mulatós slágereikre kefélnek szintén Magyarországról hozott lányokat. Vajon magával vitte a tavaly befőzött lecsót is, vagy azért van akkora világfi, hogy vett a parton egy csevapot?

Ez pedig kicsit dühítőbb is, mint az, hogy valószínűleg az adónkból intézték ezt a kúróbulit: ha már valaki nagyon sok pénzt lop, az ember legalább elvárná tőle, hogy azt méltó módon szórja el. Legyen otthon arany vécékeféje, menjen a Seychelle-szigetekre, vagy csak másolja le Vajna Tímea szebb napjainak Instagramját! Sajnos nem, nekünk még ebből is a proli jutott.

Őszintén szólva egyedül azt nem értem, miért a kokain az egyetlen dolog, amit Borkai tagadott, hiszen a névtelen blog alapján az az egyetlen minőségi dolog, ami bekerült ebbe a buliba.

Ráadásul a kokainhoz jól láthatóan felnőtt a magyar társadalom is, hiszen például Kispesten sem ingatta meg különösebben a választási eredményeket az, hogy az ellenzéki jelölt fehér port tartalmazó tasakkal a kezében beszélt izgalmasabbnál izgalmasabb üzleti ügyeiről.

A maradék pontosan olyan, mint amilyen az Örökség, avagy gutentág faszikáim című klasszikus csehszlovák film: ott is azon kell röhögni, hogy ápolatlan surmókra rászakad valahogy a bank, amiből aztán mindenkit meghívnak a kocsmában, meg parabolát szerelnek a putri tetejére. Nem mintha újdonság lenne ez, hiszen

ezer éve tudjuk, hogy a leggazdagabb magyarok leginkább bebaszva szeretik ordibálni a Nézését meg a járását, de szerintem Mészáros Lőrincről sem mondaná meg senki első ránézésre, hogy nem locsolkodni indult el.

Már az kiborító, hogy ilyen béna emberekhez hullik ekkora vagyon, és akkor ehhez jön hozzá a magyar miniszterelnök, aki szerint megint csak nem az a fura, hogy egyik polgármestere gyanús pénzösszegekből tart börtönévek nélküli szabadulóbulit, hanem az, hogy valaki felvette ezt videóra.

Pedig az például pont nem fura, hiszen ki ne venne fel a biztonság kedvéért egy magasrangú politikust kurvázás közben, ha van rá lehetősége? A fura az, hogy felelős pozíciót kapott egy ember, aki még ahhoz is hülye, hogy a jachtos bulija előtt beszedje a telefonját. Vagy az, hogy ezek az emberek a hasukat simogatva beszélgetnek szopatás közben. Vagy az, hogy nem lapozták fel valamelyik bárki által elérhető escortközvetítő oldalt olyan stábért, aminek a tagjai nem veszik fel a bulit.

A miniszterelnök közben rendes konzervatív keresztény emberként azt is bebizonyította, hogy fogalma sincsen a valóságról: kifejezetten vicces bárkit is lebetegezni erotikus tartalom rögzítése miatt egy olyan országban, amit Puskás Ferencen és a Szigeten kívül leginkább a pornósztárjairól szokás ismerni külföldön. Ezzel szavakban kicsit azt a csodát is legitimálta, ami a Borkai-jachton történt, hiszen ezek szerint a győri polgármesterrel és izzadt barátaival végülis semmi baja nincs.

Borkai botránya és annak kezelése csak azt bizonyítja, hogy nem csak a nyugathoz nem tudtunk felnőni, de még a kelethez sem: ha már lemondtunk erről a demokrácia dologról, akkor legalább keleti típusú oligarcháink lehetnének minőségiek, de úgy tűnik sajnos, hogy ameddig a nyugati berendezkedésben Ausztria lába nyomát csókolgathattuk csak, addig most Ukrajnáét kell. 

Olvasnál még Fekő Ádámtól? Ide kell kattintanod!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek