+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 22. kedd, 08:24
A liberálisok nagy reménysége túlélte az elmúlt hónapok botrányait, de második ciklusában már sokkal kisebb mozgástere lesz.

Folytathatja a kormányzást a Justin Trudeau kanadai kormányfő vezette Kanadai Liberális Párt, miután ők kapták a legtöbb szavazatot a hétfői parlamenti választásokon – írja a BBC. Viszont a többséget nem tudta megszerezni a párt, ezért vagy kisebbségi kormányt alakítanak, vagy koalíciós partnerre van szükségük, a 156 megszerzett hely tizennéggyel kevesebb, mint amennyi a parlamenti többséghez kéne.

 

A liberálisok népszerűségvesztését a jobbközép Konzervatív Párt használta ki, ők 122 helyet szereztek, ami 95-tel több, mint amennyit eddig birtokoltak.
 

Rajtuk kívül a francia Quebeci Blokk, és az Új Demokrata Párt került be tizenegy, illetve öt hellyel.

 

Ahogy arról a felvezetőnkben is írtunk, Kanadában hagyományosan ellenzik a kormánykoalíciókat, így valószínűleg Trudeau is a kisebbségi kormányzást fogja választani második ciklusában. A világ liberálisainak nagy reménysége sokat vesztett népszerűségéből kisebb részt egy fiatalkori hülye vicc, nagyobb részt pedig pár korrupciós ügy miatt, de úgy tűnik, ez sem volt elég a konzervatív fordulathoz Kanadában.

 

A szavazatszámlálás hivatalosan még tart, mivel az ország egyik részén még az urnák sem záródtak be, de a maradék szavazatok már nem befolyásohatják a meglévő eredményt.

 

FOTÓ: Justin Trudeau / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az osztrák főváros vörös-zöld kormánya bejelentette: egy-egy utcát teljesen átadnak a gyalogosoknak.

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A hét kérdése

Próbáljuk a jó oldaláról megközelíteni a dolgot: nem kell a részeg locsolkodókat kerülgetni, és marad kaja!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás