+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 20. vasárnap, 18:28
Michael Gove szerint Boris Johnson halasztási kérelme semmit nem jelent, és a kormány tervei változatlanok. Erre utal az is, hogy a brit miniszterelnök több levelet is írt Donald Tusknak.

Bár Boris Johnson a parlament felszólítására már hivatalos levélben is kérte az Európai Uniót, tolják el újra az október 31-i határidőt a brexitre, a kormány megállapodás nélküli kilépés tervezéséért felelős minisztere, Michael Gove szerint ettől még tuti, hogy kilépnek ezen a napon, és ez a kérelem nem jelent semmit.

 

„A levet azért küldtük, mert a parlament erre kötelezett minket. De ez nem jelenti azt, hogy meggondolta volna magát a miniszterelnök, vagy megváltoztak volna a kormány tervei”

 

mondta a Reutersnek sokatmondóan Gove.

 

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Johnson három levelet is küldött: a hosszabbítási kérvényt az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak címezte, ebben jövő év július 31-ig kérte a maradást, viszonta saját nevével alá sem írta. A másodikat szintén Tusknak címezte, abban viszont azt fejetegeti, hogy a késleltetés rossz hatással van a brit emberekre is, és megfelelőnek tartja az aktuális megállapodást, de sajnos kénytelen volt elküldeni az első levelet. A harmadik levelet a brit parlament tory képviselőinek küldte, amiben azt hangoztatta, hogy nem akar több halasztást, és mindenkinke jobb lenne, ha végre tovább lépnének ezen az EU-dolgon.

 

Johnson nagyon úgy tűnik, hogy az EU, vagy legalábbis valamelyik EU-tag kegyelmében bízik: a halasztást ugyanis nem elég kérni, hanem minden egyes tagországnak jóvá kell hagyni.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás