Titkosítaná üzeneteit a Facebook, de algoritmusok vadásznának a pedofilokra

Szerző: Fekő Ádám
2019.10.18. 19:00

A hatóságok nem örültek neki különösebben, hogy elkezdene rendesen bánni felhasználói adataival a közösségi oldal, de Zuckerbergék őket is megpróbálják segíteni.

Titkosítaná üzeneteit a Facebook, de algoritmusok vadásznának a pedofilokra

Egyszerre akar mindenkinek megfelelni a Facebook, illetve annak atyaúristene, Mark Zuckerberg: a vitatott megítélésű milliárdos még év elején jelentette be, hogy üzenetküldő platformján minden üzenethez titkosítást fog alkalmazni, ami azokat biztos megnyugtatta kicsit, akik rossz szemmel nézték adataik eladását a populista kampánycsapatok számára, de a hatóságok speciel nem örültek neki.

Az ok egyszerű: azt kifogásolták, hogy így gyakorlatilag lehetetlenné válna az internetes pedofilok kiszűrése.

Most úgy tűnik, algoritmus segítségével oldanák meg a problmát: ennek segítségével még a kapcsolatfelvétel előtt megakadályoznák, hogy a bűnöző közel kerülhessen áldozatához. A rendszer gyanúsként jelöli azokat a profilokat, amik túl sok kiskorúnak küldenek felkéréseket, de figyelni fogják azt is, ha valaki sok tiltást kapott kiskorú profiloktól, illetve a nyilvános kommentekben ott hagyott üzeneteket és képeket is figyelni fogja a rendszer – írja az Engadget.

A Facebook állítása szerint az új rendszert gyermekbiztonsági szakértőkkel együtt fejleszti, és ígéretük szerint addig nem vezetik be az üzenetek titkosítását, ameddig nem készül el a legjobb rendszer. Az persze kérdéses, hogy a nemzetközi hatóságokat ez mennyire nyugtatja meg.

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek