Karácsony díszpolgárrá avatná Tarlóst és Demszkyt

2019.10.17. 11:45

Rossz és jó döntéseket is hoztak, de szerették Budapestet, ezért megérdemli a két volt főpolgármester a díszpolgári címet Karácsony szerint.

Karácsony díszpolgárrá avatná Tarlóst és Demszkyt

Korrekt, a város érdekeit szem előtt tartó átadás-átvétel történt – mondta Karácsony Gergely csütörtök délelőtt a Városházán, miután átvette a főpolgármesteri hivatalát Tarlós Istvántól, akit egyébként továbbra is főpolgármester úrnak fog szólítani, ez a megszólítás ugyanis azután is kijár, hogy Tarlós távozik a hivatalából.

Mindenkit akar képviselni, azokat is, akik nem rá szavaztak, a bizalmat pedig meg akarja szolgálni, mondta Karácsony. Most azzal foglalkoznak, hogy előkészítsék az alakuló ülést. Nem lesz bosszúhadjárat a hivatalban, mindenki kap egy türelmi időt a következő fél évben, hogy kiderüljön, együtt tudnak-e dolgozni – mondta az új főpolgármester.

Karácsony vissza akarja adni Budapest megtépázott szabadságát, és Budapest szabad önkormányzatiságának közelgő harmincadik évfordulójára

kezdeményezi, hogy adjanak díszpolgári címet Tarlós István és Demszky Gábor korábbi főpolgármestereknek.

Mindkettőjüknek voltak jó és rossz döntései, hibái, de nagyon szerették Budapestet, ezért megérdemlik ezt a címet szerinte. (Hogy ehhez mit szól Tarlós István, azt megkérdeztük tőle, itt lehet elolvasni, mit mondott.)

Azt is elmondta az új főpolgármester: nem haragban hanem barátságban váltak el az elődjétől, és tulajdonképpen nem is váltak el, hiszen Tarlós megígérte, hogy ő nyitott arra, hogy információval, véleményével segítse Karácsonyt. Karácsony szerint ez fontos, azért hogy „visszahúzzuk a politikát a normális polgári demokrácia keretei közé”.

Az Azonnali kérdésére, hogy

mikor teszi ki a szivárványos Pride-zászlót a Városházára, amint azt megígérte, azt mondta: majd csak a Pride idején.

A leköszönő Tarlós István egyébként fekete bőrdzsekiben volt az átadáson, amit azzal indokolt a hvg.hu szerint, „ilyenben kezdte 30 éve a politikai pályafutását, ebben fejezi be”. Egyébként már Karácsony Gergely neve van kiírva a főpolgármesteri irodára. Karácsony Gergely szerdán hosszabb sajtótájékoztatót is tartott, ott az Azonnali kérdésére arról beszélt: örül, hogy számon kérik rajta az ígéreteit.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek