+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 17. csütörtök, 20:10
A magyar fociválogatottnak a reményt jelentette a holland bíró tévedése, az azeri szurkolókat viszont rettentően felháborította.

Most mondja valaki, hogy nincs társadalmi mozgás Azerbajdzsánban: nem csak a Türk Tanács ülésezett Bakuban, de a hétvégén az azeri futballszurkolók is utcára vonultak, amiért szerintük elcsalták az ország válogatottjának Magyarország elleni meccsét. A videó alapján nagyjából harminc ember vonult az utcára molinókkal, amiknek a nagyrésze az „Unfair decision”, vagyis igazságtalan döntés feliratot írta le, a legelmésebb szerint viszont Azerbajdzsán igent mond a holland sajtra, de nemet a holland bíróra.

 

 

Az ügy háttere egyszerű: az október 13-i Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtezőn a meccset vezető Dennis Higler a 91. percben szabályos gólt vett el az azeriektől. A visszajátszások alapján egyértelmű, hogy Bahlul Mustafazade hassal sodorta be a labdát a magyar kapuba, de Higler kéz miatt fújta vissza. A bíró azóta maga is bocsánatot kért a hibáért, de a három pontot Magyarország húzta be, amivel továbbra is van esélye rá, hogy egyenes ágon kijusson a többek közt Budapesten is rendezett Európa-bajnokságra.

 

 

Ami persze nekünk bődületes mázli, Azerbajdzsánnak csalás, hiszen így továbbra is egyetlen pontjuk van a selejtezőcsoportban, és bár a tovább jutásra már a budapesti meccs előtt sem volt semmi esélyük, a szurkolóknak azért jó lett volna még egy pont.

 

Az Európa-bajnokság egyik állomása amúgy épp Bakuban lesz, de az már biztos, hogy hazai csapatot nem fog látni az azeri közönség. Annyira ez nem is baj, mivel Azerbajdzsán valójában nem érdeklődik különösebben a foci iránt.

 

FOTÓ: Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

Az új bevándorlási szabályok első részletei alapján egy egész magyar iparág fog megszűnni, a britek pontrendszert találtak ki ahhoz, kit engednek be magukhoz dolgozni.

Milanović elnöki beszédében az egységet hangsúlyozta, bár korábban Horvátország minden szomszédjával sikeresen összeveszett. Milyen elnök lesz?

Már nem arról beszél a magyar kormányfő, hogy milyen közel volt a Fidesz az EPP-ből való kilépéshez, inkább egy nagyszabású belső vitát kezdeményezne a jobbközép pártok európai családjában.

Írtak is egy nyílt levelet arról, hogy mennyire veszélyes a Fidesz-közeli háttéremberek szlovéniai médiaterjeszkedése, valamint Orbán legnagyobb szlovén szövetségesének hatalomra kerülése.

Itthon gyakorlatilag három budai kerületbe húzódott vissza a felső középosztály, a lengyel és a cseh fővárosban sokkal kevertebbek az egyes negyedek. Térképek!

A kérdést úgy is feltehetnénk: Gyurcsány vagy Orbán? Neked hány pont jön össze?

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás