+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 17. csütörtök, 20:10
A magyar fociválogatottnak a reményt jelentette a holland bíró tévedése, az azeri szurkolókat viszont rettentően felháborította.

Most mondja valaki, hogy nincs társadalmi mozgás Azerbajdzsánban: nem csak a Türk Tanács ülésezett Bakuban, de a hétvégén az azeri futballszurkolók is utcára vonultak, amiért szerintük elcsalták az ország válogatottjának Magyarország elleni meccsét. A videó alapján nagyjából harminc ember vonult az utcára molinókkal, amiknek a nagyrésze az „Unfair decision”, vagyis igazságtalan döntés feliratot írta le, a legelmésebb szerint viszont Azerbajdzsán igent mond a holland sajtra, de nemet a holland bíróra.

 

 

Az ügy háttere egyszerű: az október 13-i Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtezőn a meccset vezető Dennis Higler a 91. percben szabályos gólt vett el az azeriektől. A visszajátszások alapján egyértelmű, hogy Bahlul Mustafazade hassal sodorta be a labdát a magyar kapuba, de Higler kéz miatt fújta vissza. A bíró azóta maga is bocsánatot kért a hibáért, de a három pontot Magyarország húzta be, amivel továbbra is van esélye rá, hogy egyenes ágon kijusson a többek közt Budapesten is rendezett Európa-bajnokságra.

 

 

Ami persze nekünk bődületes mázli, Azerbajdzsánnak csalás, hiszen így továbbra is egyetlen pontjuk van a selejtezőcsoportban, és bár a tovább jutásra már a budapesti meccs előtt sem volt semmi esélyük, a szurkolóknak azért jó lett volna még egy pont.

 

Az Európa-bajnokság egyik állomása amúgy épp Bakuban lesz, de az már biztos, hogy hazai csapatot nem fog látni az azeri közönség. Annyira ez nem is baj, mivel Azerbajdzsán valójában nem érdeklődik különösebben a foci iránt.

 

FOTÓ: Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fideszes nincs a jelöltek között, a párt néppártbeli tagsága ugyanis még mindig revízió alatt van. De KDNP-s, felvidéki hidas és MKP-s vagy épp erdélyi RMDSZ-es politikus sem jelöltette magát pozíciókra.

A Hosszúlépés mozgalom kezdeményezése célba ért, a II. kerület már bevállalt egy női szobrot. Kerpel-Fronius Gábor azt ígéri, az új köztéri szobrokkal vége a tíz éve tartó vizuális környezetszennyezésnek.

A terhes nőre harmincöt esetet sikerült rábizonyítani, de valószínűleg több követőjéről is nagyon sok pénzt gombolt le.

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

Az Azonnali megkérdezte a leköszönő elnök Nagy Károlytól, mit szól az eredményhez, és nem csalódott-e miatta.

Minden rettegés ellenére elképesztően jó stadion lett Magyarország új nemzeti stadionja, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje focizni is. Riport a Puskás-avatóról!

De vajon médiahekk az egész, vagy tényleg visszatér a Savoyai-ház Olaszországba?

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás