Az év magyar sportmázlija ellen tüntettek Azerbajdzsánban

Szerző: Fekő Ádám
2019.10.17. 20:10

A magyar fociválogatottnak a reményt jelentette a holland bíró tévedése, az azeri szurkolókat viszont rettentően felháborította.

Az év magyar sportmázlija ellen tüntettek Azerbajdzsánban

Most mondja valaki, hogy nincs társadalmi mozgás Azerbajdzsánban: nem csak a Türk Tanács ülésezett Bakuban, de a hétvégén az azeri futballszurkolók is utcára vonultak, amiért szerintük elcsalták az ország válogatottjának Magyarország elleni meccsét. A videó alapján nagyjából harminc ember vonult az utcára molinókkal, amiknek a nagyrésze az „Unfair decision”, vagyis igazságtalan döntés feliratot írta le, a legelmésebb szerint viszont Azerbajdzsán igent mond a holland sajtra, de nemet a holland bíróra.

Az ügy háttere egyszerű: az október 13-i Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtezőn a meccset vezető Dennis Higler a 91. percben szabályos gólt vett el az azeriektől. A visszajátszások alapján egyértelmű, hogy Bahlul Mustafazade hassal sodorta be a labdát a magyar kapuba, de Higler kéz miatt fújta vissza. A bíró azóta maga is bocsánatot kért a hibáért, de a három pontot Magyarország húzta be, amivel továbbra is van esélye rá, hogy egyenes ágon kijusson a többek közt Budapesten is rendezett Európa-bajnokságra.

Ami persze nekünk bődületes mázli, Azerbajdzsánnak csalás, hiszen így továbbra is egyetlen pontjuk van a selejtezőcsoportban, és bár a tovább jutásra már a budapesti meccs előtt sem volt semmi esélyük, a szurkolóknak azért jó lett volna még egy pont.

Az Európa-bajnokság egyik állomása amúgy épp Bakuban lesz, de az már biztos, hogy hazai csapatot nem fog látni az azeri közönség. Annyira ez nem is baj, mivel Azerbajdzsán valójában nem érdeklődik különösebben a foci iránt.

FOTÓ: Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek