+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. október 15. kedd, 10:31
És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak nagyon kell keresni.
Aki abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy csak a Lokálból tud tájékozódni, annak elég nehéz lehet megfejtenie, mi történik most Budapesten.

 

Az ingyenes fideszes propagandakiadvány hétfőn a korai lapzárta miatt, kedden pedig szerkesztői döntés miatt egyszerűen sem címlapon, sem címben, sem külön cikkben nem tudatta az olvasókkal, hogy a budapestiek 50,86 százalékkal a párbeszédes Karácsony Gergelyt választották meg főpolgármesternek, a 2010 óta regnáló, a kormánypártok által támogatott Tarlós István 44,1 százalékot, a független Puzsér Róbert pedig 4,46 százalékot kapott.

 

Ez a Lokál keddi címlapja:

 

 

De nézzük a belső oldalakat, hátha ott található a hír, ami az egész országot meglepte. Vagy a hír arról, hogy a vidéki nagyvárosok majd' felében óriási meglepetésre az ellenzéki összefogás jelöltjei nyertek.

 

 

Nem találod te se? Pedig amúgy ott van!

 

 

De hol a hír a szintén óriási meglepetést okozó nagyvárosokbeli ellenzéki sikerekről? (Külön felhívnám a figyelmet a térképre, amin azokkal a megyei közgyűlésekkel dicsekszik a lap, amelyeknek amúgy a 2012-es önkormányzati reform óta lényegi jelentőségük nincs.)

 

 

Hiába: aki keres, talál!

 

A kormányzati hirdetésekkel alaposan megtömött Lokálnak hamarosan egyébként kihívója érkezik az ingyenesen terjesztett napilapok piacán. A Media1 úgy tudja, amennyiben a Fővárosi Önkormányzat rábólint a Pesti Hírlap néven a tervek szerint novemberben induló ingyenes napilap rikkancsainak közterület-használatára, úgy már novembertől olvasni lehet az újságot.

 

A Pesti Hírlap főszerkesztője a korábban a Kossuth Rádiót és a VS.hu-t vezető Kerényi György lesz, a kiadó cég tulajdonosa pedig a főleg Csehországban aktív Milkovics Pál, aki tavaly tavasszal már a Magyar Nemzetet is meg akarta vásárolni Simicska Lajostól, hogy ingyenessé tegye. Az üzleti modell emögött az, hogy az ingyenes terjesztés miatt nagyon magas lenne a példányszám, ami automatikusan felkelti a hirdetők figyelmét. Pesti Hírlap néven először 1841-ben jelent meg lap, a főszerkesztő a kezdetekkor Kossuth Lajos volt.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fideszes nincs a jelöltek között, a párt néppártbeli tagsága ugyanis még mindig revízió alatt van. De KDNP-s, felvidéki hidas és MKP-s vagy épp erdélyi RMDSZ-es politikus sem jelöltette magát pozíciókra.

A Hosszúlépés mozgalom kezdeményezése célba ért, a II. kerület már bevállalt egy női szobrot. Kerpel-Fronius Gábor azt ígéri, az új köztéri szobrokkal vége a tíz éve tartó vizuális környezetszennyezésnek.

A terhes nőre harmincöt esetet sikerült rábizonyítani, de valószínűleg több követőjéről is nagyon sok pénzt gombolt le.

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

Az Azonnali megkérdezte a leköszönő elnök Nagy Károlytól, mit szól az eredményhez, és nem csalódott-e miatta.

Minden rettegés ellenére elképesztően jó stadion lett Magyarország új nemzeti stadionja, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje focizni is. Riport a Puskás-avatóról!

De vajon médiahekk az egész, vagy tényleg visszatér a Savoyai-ház Olaszországba?

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás