Borkai bejelentette: kilép a Fideszből, de polgármester marad

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.15. 11:11

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre ezúttal sem válaszolt.

Borkai bejelentette: kilép a Fideszből, de polgármester marad

„Rendkívül hálás vagyok a győrieknek és a családomnak” – így kezdte Borkai Zsolt, a szexbotránya ellenére is újraválasztott győri polgármester keddi sajtótájékoztatóját. Elmondta, a győrieknek azért tartozik hálával, mert „botlása” ellenére vele szeretnék építeni tovább a várost.

Elmondta: két fontos döntést hozott a hétfői napon:

az egyik, hogy a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a Fidesznek, ezért kilép a Fideszből,

függetlenül folytatja a tevékenységét, de persze a kormánypárti frakcióval együtt fog működni.

Azt is eldöntötte, nem mond le, ezt szerinte nem is teheti meg, hiszen újra megválasztották, így szeretné kitölteni ötéves mandátumát. Borkai rövid sajtótájékoztatója után rögtön távozott, kérdésekre, interjú készítésére ezúttal sem volt lehetősége a sajtónak. A politikus a botránya október 4-ei kirobbanása óta másodszor szólalt meg, első alkalommal annyit mondott, ő van a felvételeken, és megbánta a történteket.

FRISSÍTÉS: (2019.10.15. 11:49): Borkai sajtótájékoztatója után nyilatkozott az Azonnalinak az ellenzék egyik helyi politikusa, az MSZP-s Pollreisz Balázs. Arról beszélt: sokatmondó volt, hogy a polgármester sajtótájékoztatójára az ellenzéki képviselők nem tudtak bejutni, miután feketeruhás emberek körbeállták a városházát. Arra a felvetésre, hogy mit tud az ellenzék kezdeni ebben a helyzetben a két szem képviselőjével, Pollreisz kifejtette: ha Borkai magától nem mond le, akkor csak úgy lehet lemondatni, ha bírósági ítélet születik ellene, és erre hivatkoza méltatlansági eljárás tud indulni ellene.

FRISSÍTÉS 2.(2019.10.15. 12:17): A DK is reagált Borkaira. Mint elmondták, a Fidesz „a lehető legimpotensebb választ” adta a botrányra azzal, hogy még csak ki sem zárták a győri polgármestert a pártból. A DK Borkai lemondását követeli, és állítják: a győri ellenzék új választásra készül.

Arról, hogy Borkai Zsolt szexbotránya ellenére hogyan kaphatott ki az ellenzék, itt olvashattok elemzést, itt pedig azt nézhetitek meg, mit szólnak a győriek az eredményhez:

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek