+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Az önkormányzati választások előtt nagy port kavart az egri fideszes Oroján Sándorról kiszivárgott hangfelvétel, melyben a politikus arról beszél, hogy a NER ellenfeleit „le kell győzni, és pont”, valamint arról, hogy

 

bár a rendszerben „mindenkinek helye van”, de aki politikailag támadni kezdi azt, az „abban a pillanatban ellenséggé válik”.

 

Korlátlan források a választókerülete részére

 

Oroján arról is beszélt, hogy „van egy Nemzeti Együttműködés Rendszere, melynek mindannyian a tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, akkor az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené”.

 

 

Az egri Fidesz ügyvezető alelnökeként politizáló Oroján Eger 8. számú egyéni választókerületében mérkőzött meg az ellenzéki jelölttel, de kijelentéseinek ellenére – melyek komolyan tematizálni tudták az egri közbeszédet az önkormányzati választás hajrájában – megnyerte körzetét.

 

A fideszes politikus 45 százalékot szerzett, míg ellenzéki kihívója, Karanyicz Balázs 40 százalékot gyűjtött csupán.

 

A körzetben 9 százalékra volt elég Bakos Józsefné indulása az Egri Városvédők Egyesületétől, de a mihazánkos Vámos Csaba is kapott 6 százalékot.

 

Egyébként Oroján Sándor volt az is, aki szeptember végén Varga Mihály pénzügyminiszterrel közös képet posztolt ki Facebook-oldalára azzal a humorosnak szánt megjegyzéssel, hogy „a pénzügyminiszter nem cáfolta, hogy a választókörzetem fejlesztéseire korlátlan forrás áll majd rendelkezésre a következő ciklusban”.

 

Szintén az egri fideszes ügyvezető alelnökről derült ki az is, hogy ő szerkeszti az Egri UFO néven futó alpári fideszes mém- és propagandaoldalt, melyen többek között olyan állítások jelennek meg, minthogy a leendő polgármester Mirkóczki Ádám bevándorlókat telepítene az egri laktanyába. Ezt Orojánék abból szűrték le, hogy Mirkóczkiék az üresen álló, de jól megközelíthető laktanyát önkormányzati tulajdonba vennék, abban pedig szolgáltatóközpontot és bérlakásokat alakítanának ki.

 

Nagyot nyert az ellenzék Egerben (is)

 

Egerben egyébként fölényes ellenzéki győzelem született a vasárnapi választásokon: ott az összellenzéki támogatással induló, egyébként jobbikos Mirkóczki Ádám 47,6 százalékkal tudott nyerni a várost 13 év után elveszítő, végül csak 43,77 százalékot kapó fideszes Habis László előtt. Az Egri Városvédők Egyesületének jelöltje, Dr. Pócs Alfréd 5,75 százalékot kapott, Somodi Sándor független jelölt 1,67-et.

 

Nem tört át viszont Bódás Bianka szintén független jelölt, aki zöld és liberális Egerrel kampányolt, és a helyi ellenzék sejtései szerint saját ajánlásgyűjtő íveire Habis László íveiről kerülhettek át aláírások – az egykoron Schmuck Andor mellett dolgozó Bódás csupán 1,2 százalékot szerzett. Oroján Sándorról egyébként egri körökben azt rebesgették, hogy

 

őt szemelték ki a következő ciklusra Habis László alpolgármesterének, ám Mirkóczki győzelmével ezt a tisztséget a politikus minden bizonnyal nem tudja majd megszerezni.

 

Az ellenzéknek a képviselő-testületben is többsége lehet majd: az ellenzéki ernyőszervezet, az Egységben a Városért Egyesület a polgármesterrel együtt tizennyolc fős testületben tíz hellyel rendelkezik, a Fidesz hat helyet szerzett, míg a Mi Hazánk és az Egri Városvédők Egyesülete is küldhetett egy-egy embert a kompenzációs listáról. Ha kíváncsi vagy arra, hogy Mirkóczkinak milyen tervei vannak Egerrel a következő öt évben, akkor olvasd el a vele készített nagyinterjúnkat is!

 

BORÍTÓKÉP: Oroján Sándor Szijjártó Péter külügyminiszterrel pózol / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A győri helyi választási iroda közlése szerint az eddig ismert öt jelöltön kívül van még öt trónkövetelő Győrben. Kérdés, hogy össze tudják-e karácsonyig szedni az ajánlásokat.

Mit ajándékozna Orbánnak és Gyurcsánynak? A jobbikos Jakab Péter erre is válaszol az Azonnali karácsonyi körkérdésében.

A boszniai táborban körülbelül hatszáz ember élt embertelen körülmények között: mosdó és víz sem volt, az emberek pedig még a hóesés után is sátrakban húzták meg magukat.

A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból, írja Petróczi Rafael.

Strache alkancellárként rendszeresen találkozott azon cégek vezetőivel, amelyeket az ibizai videóban az FPÖ titkos adományozóiként nevezett meg. De sámánokra is maradt ideje.

Ha elfogadják a kultúratámogatás átalakítását célzó törvényt, tüntetéssorozat kezdődik, mondta az Azonnalinak Novkov Máté a hétfői tüntetésen.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás