Kiderült, nem lehet választást nyerni, ha a saját arcunkkal ellátott ingyen sört osztunk

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.14. 07:25

A polgármester azt mondta korábban az Azonnalinak, hogy nem hiszi, befolyásolna bárkit is az ingyen sör. Igaza lett.

Kiderült, nem lehet választást nyerni, ha a saját arcunkkal ellátott ingyen sört osztunk

Mint az Azonnali elsőként megírta, Tápiószelén akkora kampány volt, hogy a polgármester, Kovács Ferenc egyenesen a saját arcképével ellátott ingyen sört osztogatott egy rendezvényen, többek közt

azért, mert „nehéz is lett volna az arcképemet egy lecsóba beletenni”.

Kovács már nem először dobta be az önarcképes sörosztogatás taktikáját, már a 2015-ös választáson is élt a trükkel, ám így is csak alig több, mint két százalékos előnnyel lett polgármester. Ezúttal nem sikerült győznie, mert a függetlenként induló Dobos Imre György a szavazatok 32,98 százalékával szerezte meg a polgármesteri széket, míg Kovács 28,57 százalékot kapva a második lett.

Amikor szeptember végén megkerestük Kovácsot, ő azt mondta, hogy krumpliosztástól kezdve már mindent lehetett látni a kampányban. Hogy ez meg az ingyen sör rendben van-e, vagy a szavazatvásárlásra hajaz, arra ő azt mondta: az emberek felnőttek, tudni fogják, hogy a szavazófülkében kire, miért, és hogyan szavaznak, „nem hiszem, hogy ez bármiféleképpen befolyásolna bárkit is”.

Igaza lett.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek