+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 14. hétfő, 09:06
A Bács-Kiskun megyei községben a korábban kétfarkús színekben országgyűlési képviselőnek is induló jelölt nyert, Budapest XII. kerületében pedig stabilan 10 százalék fölötti erő lett az MKKP.

Független jelöltként bár, de behúzta a fülöpjakabi polgármesteri tisztséget a korábban a Kétfarkú Kutya Párt színeiben a tavalyi országgyűlési választáson is elinduló Bodor Sándor.

 

Fölényesen vitte el Fülöpjakabot

 

Bodor a Bács-Kiskun megyei községben 60,5 százalékos részvétel mellett a szavazatok 56,7 százalékát szerezte meg, legközelebbi kihívója, a szintén függetlenként induló Szénási Zoltán 34,61 százalékot kapott.

 

A 2018-as országgyűlési választásokon Bodor Sándor még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjeként indult el,

 

többek között új halastavakat ígért, a kiásott földből pedig szánkódombokat húzott volna fel. „Az így kialakított pálya alkalmas lesz olyan speciális nemzetközi versenyekre is, mint a kerékpáros horgászat és a korcsolyás szánkózó biatlon” – ígérte akkor. Ezen felül még arra is ígéretet tett, hogy a Dunát és a Tiszát csatornával, a településeket kerékpárutakkal, a kerékpárutakat pedig településekkel köti majd össze.

 

BODOR SÁNDOR ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSI KAMPÁNYANYAGA. FORRÁS: MKKP

 

Programjával Bodor tavaly tavasszal 1,41 százalékot szerzett Bács-Kiskun megye negyedik körzetében, ezzel megelőzve többek között Tabajdi Péter momentumos, és megközelítve Kis-Szeniczey Kálmán LMP-s jelöltet, míg magát a Bács-Kiskun megyek negyedik számú OEVK-t Lezsák Sándor vitte el 60 százalékkal. Idén Bodor már nem pártszínekben indult Fülöpjakab polgármesterének, nagy többséggel meg is választották – az immáron komolyabb hangvételben íródott polgármesterjelölti programját itt lehet elolvasni.

 

Kétfarkúak a kerületi közgyűlésekben

 

Nem ez az egyetlen kétfarkús siker az országban: a Hegyvidéken, Budapest XII. kerületének egyéni választókerületeiben elindultak az MKKP jelöltjei, és kiderült, hogy stabilan tíz százalék fölötti erővé nőtték ki magukat. A párt a legerősebben a negyedik, illetve a tizenegyedik választókerületekben szerepelt:

 

előbbiben Döme Zsuzsanna 15,9, utóbbiban pedig a pártelnök Kovács Gergely 15,84 százalékot gyűjtött.

 

Kovács többek között azzal is nyerte el a kerületiek bizalmát, hogy egy saját magáról mintázott, 25 méteres szobrot ígért a kerületbe. A XII. kerület polgármesteri tisztségét magasan a fideszes Pokorni Zoltán nyerte el, az ellenzéki Élő Norbert tőle majdnem húsz százalékponttal lemaradva végzett. Az egyéni körzetekben ugyanakkor már szorosabb volt az ellenzék és a Fidesz közötti harc, ezekben viszont Vágó István kerületétől eltekintve mind nyert a Fidesz. Kérdés, hogy mi lett volna az eredmény, ha a kétfarkúsok nem indulnak el, és zsebelnek be stabilan 10 százalék fölötti eredményeket a Hegyvidéken, habár úgy hisszük, ez őket kevéssé érdekli.

 

Így az MKKP nemcsak a XII. kerületi, de a II., a XIV., és a XV. kerületi önkormányzatba is bekerült, sőt, a Hegyvidéken összesítve 13,3 százalékot értek el – számolt be a párt Facebook-oldalán.

 

BORÍTÓKÉP: MKKP Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

Az elmúlt egy hónapban adták be az eddigi összes covid elleni oltás 58 százalékát, de ez nem egységesen oszlik el a világon. Mutatjuk, hogyan áll az oltásokkal Közép-Európa!

Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóinformációk szerint az FPÖ elnökével azt tervezte, hogy a szélsőjobboldali pártra cseréli le a Zöldeket a kormányban. Az FPÖ-frakció akadályozta ezt meg.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás