Tordai Bence: Gyurcsány Ferenc bölcs és önkorlátozó stratégiát követett

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.13. 20:28

Lehet, hogy Gyurcsány Ferenc többet segített Karácsony Gergely kampányának azzal, hogy nem erőltette túl a szereplést - ezekről is beszélt a párbeszédes Tordai Bence az Azonnalinak az összellenzéki eredményvárón. Villáminterjú!

Tordai Bence: Gyurcsány Ferenc bölcs és önkorlátozó stratégiát követett

Innentől kezdve nem tudom Tarlós István bocsánatkérését komolyan venni. Ha azt hiszi, hogy ezzel megalázhat, akkor nagyon el van tévelyedve  – így reagált Tordai Bence arra, hogy annak ellenére, hogy a főpolgármester az Azonnalinak adott interjújában elnézést kért, mert tévesen Tordai Benedeknek szólította, és azóta is következetesen így teszi.

Tordai Bence azért hozzátette: látva, hogy Tarlós nem volt úriember, ő maga sem volt az, ezért neki is volt egy posztja, ahol Pistinek nevezte a főpolgármestert, mégpedig egy szombati kampányeseményük kapcsán, aminek a „táncolj, Pisti, búcsúbuli” címet adták. Hogy ezt utólag megbánta-e, arra határozott nemmel felelt. Hogy ez nem óvodás tempó-e, arra az országgyűlési képviselő azt mondta: visszautalás egy másik politikust tánccal búcsúztató bulira.

Ugyan Tordai nem mondta ki, de nyilvánvalóan Gyurcsány Ferencre gondolt. Gyurcsány kapcsán egyébként Tordai a kérdésre, hogy miért nem erőltethette túl a kampányt a DK-elnök, azt mondta: „lehet, hogy ezzel segített többet”. Ugyanakkor hangsúlyozta: Dobrev Klára teljes mellszélességgel bedobta magát, amikor DK-sokat hívtak, ott voltak. „Szerintem Gyurcsány Ferenc most nagyon bölcs és önkorlátozó stratégiát követett, úgyhogy a DK-val kapcsolatban nincs bennünk csalódottság, rendesen odarakták magukat a kampányban.”

És hogy mit vár Tordai a ma estére?

„Nem merek már érezni semmit, nem voltam ilyen ideges az elmúlt tíz évben, mióta a politikában benne vagyunk, mert most tényleg karnyújtásnyira van a győzelem. De nem merek elbizakodott lenni, csak optimista.” Azért arról is beszélt: „remélem, itt a bulinegyed közepén utcabál lesz, és itt fogjuk Gergőt éltetni és az ellenzéki együttműködés sikerét”. A felvetésre, hogy ha veszít Karácsony, akkor hol lesz az after, azt mondta:

nagy afterre azért nem készül, mert másnap reggel fél 7-kor meg kell jelennie az ATV stúdiójában.

A párbeszédes politikus azt is elárulta, tippmixet játszanak kollégáival a választással kapcsolatban, ő arra fogadott, hogy Karácsony nyer 50-47 arányban. Arra viszont már nem emlékezett, hogy mit kap, ha ő nyer.

FOTÓ: Ruttkay Lili / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek