Komolyan taroltunk Pécsett, mondja a megválasztott ellenzéki polgármester

Szerző: Bakó Bea
2019.10.13. 22:56

Péterffy mögött közgyűlési többség is összejött, de azt sokféle párt alkotja. Szerinte kár azért drukkolni, hogy nem sikerül az együttműködés.

Komolyan taroltunk Pécsett, mondja a megválasztott ellenzéki polgármester

18-ból 16 helyet megnyert az (LMP-n kívüli összellenzéket tömörítő) Mindenki Pécsért – jelentette be az egyesület vezetője, Mellár Tamás országgyűlési képviselő.

„Komolyan taroltunk Pécsett,

nagyon büszke vagyok a pécsi szavazókra, hogy kinyilvánították, hogy választást akarnak” – kezdte a nyertes Péterffy Attila, aki Pécs következő polgármestere lesz. Egyértelműen megszerezték a közgyűlési többséget, így esély nyílik arra, hogy Pécset fejlődő pályára állítsák, és ismét jobb legyen itt élni, mondta

Az Azonnali azon kérdésére, hogy bár az ellenzék többséget szerzett a közgyűlésben, de ez egy nagyon színes koalíció, így problémás lehet majd tényleges többséget, összhangot teremteni, Péterffy azt mondta: maga a heti hét napon, napi huszonnégy órában zajló kampány bebizonyította, hogy tudnak az őt támogató ellenzéki pártok együttműködni, ráadásul ilyen eredménnyel. Eimatt optimista.

„Kár azon szurkolni, hogy ez nem fog menni”

– mondta. Kérdésre azt is elmondta Péterffy: egyfajta elszámoltatással kezdenek, nagy valószínűséggel az Elios-szerződések miatt is feljelentést fognak tenni. Drasztikus változásokat akarnak a közbiztonság terén is. Azzal az üggyel kapcsolatban, hogy Pécs külvárosában, Meszesen megtámadtak egy riportert, aki a választás napján történő csomagosztásról érdeklődött, azt közölte: feljelentést, és választási csalás miatti panaszt is tesznek.

Olvasd el, milyen eredmények születtek máshol október 13-án!

FOTÓ: Győri Boldizsár / Azonnali

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek