+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2019. október 13. vasárnap, 21:37
A Sétáló Budapest atyját saját eredményváró rendezvényén saját szakpolitikai programjáról, alternatíváiról, a sajtó szerepéről és Karácsony Gergelyről kérdeztük. Villáminterjú.

Egy korábbi sajtókérdésre azt felelte, hogy azért nem folytatott pozitív kampányt, mert Karácsony Gergely ellopta a programját, így bármilyen pozitív kampányt folytatna, azzal Karácsonyt erősítené. De mi a kettő között az összefüggés? Ha egyszer ön a Sétáló Budapest atyja, ön tudja azt a leghitelesebben képviselni, nem Karácsony.

 

De ez nem igaz. Karácsony Gergelynek ötszázszor annyi pénze, hirdetési felülete, médiafelülete és beágyazottsága van a sajtóban és az emberek nappalijában, mint nekem. Ha nem így lenne, nem lenne gond, hogy Karácsony Gergely ellopja a programomat. De Karácsony ellopja a programomat, az identitásomat, a szóhasználatomat, és azt ötszázszor annyi felületen, pénzből érvényesíti. És közben Závecz Tibor és Hann Endre megmérik, hogy „Karácsony Gergely, ez a majdnem Puzsér nyerhet”. Ha ők így harcolnak, én nem tudok pozitív kampányt folytatni, hanem beindítjuk az identitásharcot.

 

De ha ön felveszi a magyar Beppe Grillo szerepét, akkor van más felülete pozitív üzeneteket megfogalmazni. Kimegy az emberek közé, és belekiabálja az éterbe tutit, nem törődve azzal, hogy az üzenetei bejutnak-e a médiába.

 

De hát ezt csináltam. Kimentem az utcára, felálltam a targonca platójára...

 

De a programjukról nem beszélt.

 

Dehogyisnem.

 

Van egy 154 oldalas programjuk, tele szakpolitikai tervekkel, amiről gyakorlatilag nem beszéltek. Nem beszéltek arról, hogy hogyan alakítanák ki Budapesten a zöld infrastruktúrát, vagy hogyan oldanák meg a lakhatási problémákat. Pedig ezek mind ott vannak a programban.

 

Úristen, dehogynem beszéltünk ezekről. Ott állt mellettem Bodrog Zoltán, a programunk koordinátora, atyja, és folyamatosan a szakpolitikáról beszélt. Csak éppen ez senkit nem érdekelt, senki nem írta meg.

 

A sajtót nem érdekli a zöld infrastruktúra, nem írjátok meg.

 

Láthatóan Bodrog Zoltán nem volt elég fajsúlyos szereplő, hogy átüsse az ingerküszöböt. Nem önnek kellett volna ezekről beszélnie? Miért nem képezte ki magát szakpolitikai témákban, hogy tudjon ezekről beszélni?

 

Miért játsszam el a szakértőt, amikor nem vagyok az? Tényleg ki kéne szolgálnom az igényt, hogy a jelölt legyen szakértő, és tegyen úgy, mintha mindent értene? Nem fogom eljátszani, hogy értek a zöld infrastruktúrához csak azért, hogy rám szavazzanak! Én nem azt tudom, hogy hogyan kell újratervezni Budapestet, hanem hogy mivé kell újratervezni. A hogyan Bodrog Zoltán kompetenciája.

 

El tud képzelni annyira rossz eredményt, hogy azt mondja, átengedi másnak a stafétabotot, és legyen más a Sétáló Budapest arca?

 

Ki az a más? Ha látok egy másik embert, aki jobban vagy megközelítőleg ugyanolyan jól képviseli a Sétáló Budapest programját, akkor igen, átadnám a stafétabotot. Ha lenne valaki, aki képes megvívni ezt a kétfrontos harcot a két rémkurzus ellen, aki nem olyan megosztó, és van olyan fémkeretes szemüvege, mint Karácsony Gergelynek, akkor át fogom adni neki a lehetőséget.

 

Én centrumot akarok, nem Puzsért.

 

Lát most ilyen embert?

 

Nem nagyon. De ha ön lát, legyen szíves, hívja fel rá a figyelmemet.

 

BORÍTÓKÉP: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi fog történni, ha nyerünk? Hogyan néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen?
Elmondjuk a kulisszatitkokat!

A legfőbb ügyész kinevezésének módja miatt megszűnt Moldovában a kormánytöbbség, új kormányt alakítani a meglévő parlamenttel viszont nehéz lesz.

Nem vicc, egy négy és fél órás videó meggyőzően elmagyarázza a legendás sorozat legabszurdabb jeleneteit is.

Egy újságírótól értesült a demokrata elnökjelölt-aspiráns arról, hogy a világ leggazdagabb embere is egy milliárdost akar demokrata elnökjelöltnek.

Koszovó szerint addig nincs értelme a nyugat-balkáni együttműködésről beszélni, amíg nem ismeri el országa függetlenségét Szerbia és Bosznia-Hercegovina.

Míg a Jobbik néppártosodása révbe ért, a Fidesz nem maradhat örökké az Európai Néppárt tagja úgy, hogy közben fel van függesztve – fogalmazott a Jobbik EP-képviselője.

A galéria arra hivatkozva nem ad többé teret a BP olaj- és gázipari óriás művészeti versenyének, hogy mindent szeretnének megtenni klímavészhelyzet kezelése érdekében.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Very hot topic, ki is lesz beszélve november 12-én!

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás