+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Kiss Dániel
2019. október 13. vasárnap, 17:39
Nem biztos, hogy azok a felvételek hitelesek, az újságírók sem tettek közzé konkrét adatokat – nagyjából így lehet összefoglalni a kispesti Bolyai János Általános Iskolában kialakított szavazóhelyiségnél megkérdezett emberek válaszát arra a kérdésemre, hogy befolyásolták-e őket döntésükben a Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselőről kiszivárgott felvételek. Azok, amelyeken kokainozik, valamint arról beszél, hogyan lehet pénzt csinálni a képviselői tisztséggel.

A legtöbb szavazó esetében a döntésüket semmi más nem befolyásolta, mint az, amit maguk körül látnak. „Én igazából annyit látok, hogy Kispest fejlődik. Egyébként nem foglalkozom a politikával” – mondta egy, elég laza stílusban nyilatkozó napszemüveges férfi. Hasonlóan vélekedtek Gajda Péter MSZP-s polgármester munkájáról a roma szavazók is, akik kifejezetten elégedettnek mondták magukat. Szerintük a jelenlegi polgármester régóta a helyén van már, és jót tesz. Azt, hogy kire voksoltak, semmi nem befolyásolta, és bár a kokainos videót látták, nem tulajdonítottak neki jelentőséget. „Az ilyeneket minden választásnál előveszik” – mondta egy lófarkas férfi, és többeket visszhangozva hozzátette:

 

honnan tudjuk, hogy mi igaz a kampány során felszínre került, lejárató célú felvételekből?

 

„Karácsonyra szavaztatok? Hát ti hülyék vagytok!” – ezt már egy urnák elé siető, telefonon beszélgető középkorú nő vetette oda. Miután kijött az iskolából, megkérdeztem őt és a vele sétáló középkorú férfit, mégis mi alapján döntöttek az előbb. Tarlós István főpolgármester-jelölt érvelését visszamondva közölték, hogy a biztosra voksoltak. Gajda évek óta polgármester, a kerület fejlődik. Ezért nem lehet valami ismeretlennek odaadni a vezetést, mert sokkal fontosabb az, ami biztos. Ezért mellőzve a pártpolitikát,

 

a kerület élén az MSZP-s Gajdát, a városvezetői székében pedig továbbra is Tarlós Istvánt szeretnék látni, akár fideszes, akár nem.

 

„A Karácsony egy bohóc, a Berki meg ilyenek. Az újraválasztottaknak meg bizonyítaniuk kell” – zárta le a beszélgetést a nő.

 

 

A kampányról és a botrányokról tájékozottnak a fiatalabbak tűntek, ők azt is mondták, hogy céltudatosan mentek szavazni. Azt sugallták, hogy úgy voksoltak, hogy változás történjen az országos politikában. „Persze változást szeretnék, de nem tudni, lesz-e” – lamentált egy 20 év körüli lány.

 

„Azért szavazunk, mert még élünk” – mondta egy 83 éves úr. „Mielőtt vége a dalnak, még egyszer beledobunk az urnába” – konstatálta nevetve az úr mellett ülő, hasonlóan szépkorú hölgy. Meg is kérdeztem, hogy kinek az érdekeit tartották szem előtt a voksolásnál. „Én teljes mértékben a fiatalok oldalán állok” – mondta az úr, de az már nem derült ki, hogy ennek megfelelően kire ikszelt, pláne főpolgármesternek. Mivel a kokainozó Lacknerről még csak nem is hallottak, felmerül a kérdés, hogy mi alapján dönti el valaki, ki a jó választás a fiataloknak.

 

Kokain ide vagy oda, úgy néz ki, az átlagszavazó az alapján dönt, amit a közvetlen környezetében észlel. Ha van fejlődés, az már elég. Az, meg hogy felmerül annak gyanúja, hogy Kispest MSZP-s vezetése is korrupt lehet, szinte senkit sem érdekel. „Ezek ilyenek. De én nem látok bele ebbe” – mondta őszinte mosollyal egy szemüveges bácsi, aki többekhez hasonlóan először hallott Lackner ügyéről.

 

Csak legyen tánc!

 

FOTÓK: Kiss Dániel / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás