A Fideszre szavaztatnak le egy katolikus idősotthonban Csepelen, mondja az MSZP-s Bangóné

Szerző: Bukovics Martin
2019.10.13. 17:14

Egy apácák által működtetett idősek otthonában történt az eset. Mikor az MSZP-s Bangóné kiment a helyszínre, elmondása szerint az idősek zavarba esve kérdezgették a gondozókat, kire kell szavazni.

A Fideszre szavaztatnak le egy katolikus idősotthonban Csepelen, mondja az MSZP-s Bangóné

Vagy negyven-ötven, többnyire mozgássérült beteget szavaztatnak le a Fideszre a csepeli Szent József Otthonban, tudatta az Azonnalival Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő. Mint mondta, ő ezt onnan tudja, hogy a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata fenntartásában lévő, csak katolikus vallású nőket gondozó idősek otthonába előzetesen mozgóurnát rendeltek ki. Amikor az urna kiment az otthonba, vele ment egy újságíró is, ami bár nem jogszerű, de ezt a helyi választóbizottság nem tudta. Bangóné tőle tudta meg, hogy

az otthon apácája szavazás előtt körbement az otthonban, és emlékeztette arra az ott élőket, hogy a szavazólapon szerepel a „keresztény kormányzó oldal”, oda rakják az ikszet.

Bangóné ezt követően odasietett, és azt látta, hogy az ő jelenlétében az apáca már nem buzdít senkit se burkoltan a Fideszre való ikszelésre, a betegek pedig ennek láthatóan nem örülnek, mert kétségbeesetten megkérdezték a gondozókat, hogy mondja már meg, kire kell szavazni. Ilyen helyzetben persze lehet segítséget kérni, de konkrét pártra való szavazásra buzdítani nem. Az MSZP-s politikus ezért országgyűlési képviselőként azt kérte a helyszínen, hogy állítsák le a mozgóurnás szavazást, amit meg is tettek, majd miután kiérkezett a rendőrség, rendőri felügyelet mellett folytatódott a többi 15 beteg szavaztatása. „Mélyen megalázó, amit ezekkel az emberekkel tesznek” – kommentálta Bangóné az Azonnalinak a történteket.

Az Azonnali természetesen kereste a szóban forgó otthont is, de miután elmondtuk nekik a kérdésünket, bontották a vonalat.

Ismételt telefonhívásainkból kiderült, hogy a portás nem akar semmit sem mondani, mert „semmiről nem tud semmit”, és illetékest sem fog kapcsolni. Kérdésünkre, miszerint ha már egyszer ő a portás, azt látta-e, hogy egy mozgóurnával valakik bejöttek az intézménybe, az illető ismét lerakta a kagylót.

Csepelen a Fidesz Borbély Lénárdot, az ellenzék Erdősi Évát indítja.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek