+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ésik Sándor
2019. október 13. vasárnap, 23:18
Kifújni látszik a migránskampány, de legalábbis elérte a maximumát, hordákban közeledő, magyar szüzeket megerőszakoló hordákkal nem lehet több szavazatot szerezni.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Este 11 óra van, egyesek (menő csávók, lashe shave) örömittasan nyilatkoznak, mások épp a best of válságkommunikáció lemezt rakják fel. Nagyon korai még tanulságokról beszélni, még én is csak az eredményeket nézegetem. Érdemes megnézni ezt itt.

 

Az látszik, hogy mennyire szoros ez a verseny. Ahol nyert az ellenzék, néhány százaléknyi előnnyel nyert, ahol veszített, ott is hasonlóan szoros volt az eredmény.

 

Sok olyan fideszes újrázó iszik most valami erőset, aki 100-200 szavazattal nyert. Close shave, mondja az angol azokra a helyzetekre, amikor épp csak sikerül valamit elérni, vagy megúszni. A gyors tanulságokról, csak röviden, mivel ez az az eredmény, amelyre majd még kell bőven aludni.

 

1. Kifújni látszik a migránskampány, de legalábbis elérte a maximumát, hordákban közeledő, magyar szüzeket megerőszakoló hordákkal nem lehet több szavazatot szerezni.

 

2. Következésképp a Fidesznek sürgősen újítani kell.

 

3. Most még nem biztos, de ha esetleg V. Naszályi Márta elviszi a várnegyedet, akkor kiváló bérletiszerződés-nyilvánosságrahozó show kezdődhet, és van még pár hely, ahol az ellenzéknek voltaképp elég muníciója van a következő pár évre. Nagy kérdés, hogy a szép csendben bejutott MSZP-s és DK-s képviselők meg tudják vagy meg akarják-e ezt torpedózni.

 

4. Úgy tűnik, hogy a jelen szabályok szerint minden választás előtt tárgyalást kell tartani, vagy előválasztást. A magyar rendszer nem annyira egyértelműen first-past-the-post mint az angol, de amíg a Fidesz-Orbán paradigma létezik, más megoldás úgy tűnik, valóban nincsen.

 

Arról, hogy milyen teendők vannak és hasonlók, ráérünk később írni. Egy valamiben biztos vagyok, nagyon hamarosan megindul valamiféle fideszes offenzíva, erre reagálni fognak. Hogy ez csábítás (lefizetés és társai) vagy fenyegetés lesz, nem tudni. De ezzel ráérünk akkor foglalkozni, ha mindenki kijózanodott.

 

Ésik Sándor posztja megjelent a Diétás Magyar Múzsán is!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Türkmenisztán elnöke megunta, hogy a közvetlen beosztottjai bevallottan korrumpálódtak, ezért mostantól ő maga sem kegyelmezhet meg senkinek, akikhez elér a botrány.

Miért van műanyagból a volt főpolgármester karácsonyfája? Tarlós István az Azonnali karácsonyi körkérdésében!

A pártelnök azért lemondásával megvárja, amíg a katasztrofális választási eredménnyel záró Labour rendezi sorait.

Mit jelent, ha valaki küld neked egy tüzet? És ha barackot? Ha padlizsánt? Mit jelent a szív? És az, ha egy majom befogja a szemét? 16 kérdés, hajrá!

Csütörtök van, választanak a britek, eldőlhet a szigetország sorsa. Egy gendersemleges pingvin tegnap megjósolta, hogy Corbyn nyer, de mit mondasz te?

Életében először tesz újévi fogadalmat Ferencváros független polgármestere. Hogy mégis mi lesz az, azt az Azonnalinak árulta el.

A hét kérdése

Végre kilépnek a britek? Vagy folytatódik a komédia? Esetleg az egész brexit csak egy kitűnő médiahekk volt arra, hogy végre figyeljen a britekre valaki? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás