+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ésik Sándor
2019. október 13. vasárnap, 23:18
Kifújni látszik a migránskampány, de legalábbis elérte a maximumát, hordákban közeledő, magyar szüzeket megerőszakoló hordákkal nem lehet több szavazatot szerezni.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Este 11 óra van, egyesek (menő csávók, lashe shave) örömittasan nyilatkoznak, mások épp a best of válságkommunikáció lemezt rakják fel. Nagyon korai még tanulságokról beszélni, még én is csak az eredményeket nézegetem. Érdemes megnézni ezt itt.

 

Az látszik, hogy mennyire szoros ez a verseny. Ahol nyert az ellenzék, néhány százaléknyi előnnyel nyert, ahol veszített, ott is hasonlóan szoros volt az eredmény.

 

Sok olyan fideszes újrázó iszik most valami erőset, aki 100-200 szavazattal nyert. Close shave, mondja az angol azokra a helyzetekre, amikor épp csak sikerül valamit elérni, vagy megúszni. A gyors tanulságokról, csak röviden, mivel ez az az eredmény, amelyre majd még kell bőven aludni.

 

1. Kifújni látszik a migránskampány, de legalábbis elérte a maximumát, hordákban közeledő, magyar szüzeket megerőszakoló hordákkal nem lehet több szavazatot szerezni.

 

2. Következésképp a Fidesznek sürgősen újítani kell.

 

3. Most még nem biztos, de ha esetleg V. Naszályi Márta elviszi a várnegyedet, akkor kiváló bérletiszerződés-nyilvánosságrahozó show kezdődhet, és van még pár hely, ahol az ellenzéknek voltaképp elég muníciója van a következő pár évre. Nagy kérdés, hogy a szép csendben bejutott MSZP-s és DK-s képviselők meg tudják vagy meg akarják-e ezt torpedózni.

 

4. Úgy tűnik, hogy a jelen szabályok szerint minden választás előtt tárgyalást kell tartani, vagy előválasztást. A magyar rendszer nem annyira egyértelműen first-past-the-post mint az angol, de amíg a Fidesz-Orbán paradigma létezik, más megoldás úgy tűnik, valóban nincsen.

 

Arról, hogy milyen teendők vannak és hasonlók, ráérünk később írni. Egy valamiben biztos vagyok, nagyon hamarosan megindul valamiféle fideszes offenzíva, erre reagálni fognak. Hogy ez csábítás (lefizetés és társai) vagy fenyegetés lesz, nem tudni. De ezzel ráérünk akkor foglalkozni, ha mindenki kijózanodott.

 

Ésik Sándor posztja megjelent a Diétás Magyar Múzsán is!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás