+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő & Kiss Dániel
2019. október 12. szombat, 10:34
Retrózene, hatvanas évekbeli technika és stílus, Ikarus-motorbőgés, negyvennel süvítés. Mindez ráadásul Horváth Tamás rákosmenti fideszes alpolgármester társaságában. Videó!

Egy nappal azután, hogy sikertelenül próbáltunk feljutni a rákosmenti Fidesz-járatra,

 

felhívott minket Horváth Tamás XVII. kerületi fideszes polgármesterjelölt, és felajánlotta, hogy vele együtt nosztalgiabuszozhatunk egyet.

 

A politikus szerint félreértés történt, a szerdai próbálkozásunkat nehezítő körülmények mellett a buszsofőr egyszerűen nem tudta, miként reagáljon a kamera és a mikrofon látványára, de semmilyen utasítást nem kapott arra, hogy újságírókat ne engedjen fel az egyébként saját maga által felújított, 1964-es gyártású Ikarus 311-es buszra.

 

A retrojárművekért rajongó sofőr, Laci bácsi elmondása szerint minden eredeti a buszon, amelyre korábban egy építkezésen talált rá. Akkor fogadásból kezdett bele a busz felújításába, és visszaállította azt eredeti, működő busszá, amely azóta számos kiállítást megjárt már, és 2010 óta a választási kampányok idején fideszes kampánybuszként is funkcionál.

 

Horváth Tamással, Rákosmente fideszes polgármesterjelöltjével a buszon sikerült interjúznunk: Horváthot, aki jelenleg alpolgármester a kerületben, megkérdeztük arról, hogy mennyire tartja hatékony kampányfogásnak a nosztalgiabuszt, nem lát-e az 1964-es Ikarusban kommunista nosztalgiát, de kíváncsiak voltunk arra is, mit gondol Borkai Zsolt győri polgármester szexbotrányáról, és hogy min utazik szívesebben; jachton, vagy nosztalgiabuszon.

 

Ezt az időutazást szavakkal nem is igazán tudjuk leírni, inkább megmutatjuk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

A Báró Wenckheim hazatér című regény nyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat a más nyelvről fordított könyvek kategóriájában.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás