+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő & Kiss Dániel
2019. október 12. szombat, 10:34
Retrózene, hatvanas évekbeli technika és stílus, Ikarus-motorbőgés, negyvennel süvítés. Mindez ráadásul Horváth Tamás rákosmenti fideszes alpolgármester társaságában. Videó!

Egy nappal azután, hogy sikertelenül próbáltunk feljutni a rákosmenti Fidesz-járatra,

 

felhívott minket Horváth Tamás XVII. kerületi fideszes polgármesterjelölt, és felajánlotta, hogy vele együtt nosztalgiabuszozhatunk egyet.

 

A politikus szerint félreértés történt, a szerdai próbálkozásunkat nehezítő körülmények mellett a buszsofőr egyszerűen nem tudta, miként reagáljon a kamera és a mikrofon látványára, de semmilyen utasítást nem kapott arra, hogy újságírókat ne engedjen fel az egyébként saját maga által felújított, 1964-es gyártású Ikarus 311-es buszra.

 

A retrojárművekért rajongó sofőr, Laci bácsi elmondása szerint minden eredeti a buszon, amelyre korábban egy építkezésen talált rá. Akkor fogadásból kezdett bele a busz felújításába, és visszaállította azt eredeti, működő busszá, amely azóta számos kiállítást megjárt már, és 2010 óta a választási kampányok idején fideszes kampánybuszként is funkcionál.

 

Horváth Tamással, Rákosmente fideszes polgármesterjelöltjével a buszon sikerült interjúznunk: Horváthot, aki jelenleg alpolgármester a kerületben, megkérdeztük arról, hogy mennyire tartja hatékony kampányfogásnak a nosztalgiabuszt, nem lát-e az 1964-es Ikarusban kommunista nosztalgiát, de kíváncsiak voltunk arra is, mit gondol Borkai Zsolt győri polgármester szexbotrányáról, és hogy min utazik szívesebben; jachton, vagy nosztalgiabuszon.

 

Ezt az időutazást szavakkal nem is igazán tudjuk leírni, inkább megmutatjuk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Több ellenzéki pártnak sem tetszett, hogy a Fidesz feltételeket szabna a közös uniós hitelfelvétel támogatásához. De miért nem szavazott akkor erről a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP sem? Megkérdeztük.

Viktar Babarika és Valerij Capkala mind a belarusz establishmentből kiugorva indult Lukasenka ellen elnökjelöltként, de a hatóságok ott gáncsolják őket, ahol tudják.

Nincsenek szentek, csak kőkemény érdekek a bolgár nagypolitikában. Elmagyarázzuk, mi folyik Bulgáriában.

A Magyarországon is népszerű tévéműsor sztárja, Grant Imahara 49 éves volt.

Egész Kelet-Európát és a Balkánt kiosztotta a német viccpárt EP-képviselője, hogy aztán az Európai Bizottság felelősségét kapargassa meg.

Bírja a Fideszt, utálja az ellenzéket, leginkább vidéken él a kormánypárt átlagszavazója. Egy friss kutatásból kiderül az is, hogy a Fidesz-tábor egyötöde magát inkább liberálisnak vallja.

Ha munkaeszközökről van szó, mindenkinek mások a preferenciái. Egy valami azonban mindenkiben közös: a tökéletes választásra való törekvés.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás