+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. október 12. szombat, 18:53
Körülbelül másfélezren demonstráltak szombaton, a választások előestéjén Győrben a város fideszes polgármestere, a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt ellen. Milyen volt a hangulat, kik voltak kinn, és mik a legjobb transzparensek? Helyszíni képriportunk!

DÉLUTÁN ÖTKOR NAGYJÁBÓL EZERÖTSZÁZAN JELENTEK MEG GYŐRBEN A VÁROSHÁZA ELŐTT TÜNTETNI. A SZENT ISTVÁN ÚT MINDKÉT OLDALÁN SORAKOZOTT A TÖMEG. A TRANSZPARENS KÖRÜLBELÜL AZ IDEI ÖNKORMÁNYZATI KAMPÁNY KULCSSZAVAIT FOGLALJA ÖSSZE.

 

A BORKAI-BOTRÁNYT IS KISZIVÁROGTATÓ, MAGÁRA CSAK AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJEKÉNT HIVATKOZÓ BLOGGER ÁLLÍTÁSAI SZERINT BORKAI MÁSFÉL MILLIÓ FORINTOT FIZETETT PROSTITUÁLTAKÉRT EGY ADRIAI JACHTON, EGY TÜNTETŐ ÁRCSÖKKENTÉST KÖVETEL.

 

BORKAI ZSOLT MÉG LÓLENGÉSBEN SZERZETT ANNAK IDEJÉN OLIMPIAI ARANYÉRMET, INNEN A SZÓJÁTÉK. A RÓLA ÉS ÜGYEIRŐL SZÓLÓ NÉVTELEN BLOG KOKAINOZÓS VÁDAKAT IS TERJESZTETT A FIDESZES POLGÁRMESTERRŐL, HABÁR EZEKRE MINDEDDIG NINCSEN BIZONYÍTÉK. EGYÉBKÉNT A TÜNTETÉSEN FELSZÓLALÓ GULYÁS BALÁZS SZERINT A FIDESZESEK INKÁBB MÉG MOST RENDELJENEK EGY KIS KOKAINT, AMÍG MÉG MEGTEHETIK.

 

OLIMPIA, AUDI, BILINCSEK: EZT A TRANSZPARENST NEM KELL TÚLMAGYARÁZNI. 

 

FEKETE PÁKÓ ÖRÖKBECSŰ SLÁGERÉRE UTAL A TÁBLA, A BORKAIRÓL KISZIVÁRGOTT PORNÓVIDEÓ TANÚSÁGA SZERINT LEGALÁBBIS ERRE MULATOTT A POLGÁRMESTER.

 

TISZTESSÉGES, TISZTESSÉGES, TISZTESSÉGES: MIÓTA A HELYI ELLENZÉK RÁJÖTT, HOGY A BORKAI-BOTRÁNNYAL MÉG A GYŐRI GYŐZELEM SEM REMÉNYTELEN, EZZEL A SZÓVAL KEZDTEK KAMPÁNYOLNI, SZEMBEÁLLÍTVA EZT A FIDESSZEL.

 

ITT AZ LMP-S KÜLÖNÍTMÉNY: KENDERNAY JÁNOS LMP-ELNÖK, ROSINGER TÍMEA KÉPVISELŐJELÖLT, JENEI FERENC GYŐRI LMP-ELNÖK ÉS TAKÁCS ANDRÁS KÉPVISELŐJELÖLT.

 

 

EGY MÁSIK HELYI CELEB: BALLA JENŐ, AZ ÖSSZEFOGÁS GYŐRÉRT POLGÁRMESTERJELÖLTJE MAGÁNEMBERKÉNT VESZ RÉSZT AZ ESEMÉNYEN. HOGY KIK IS ŐK, ÉS MILYEN CIVIL ALAKULATOK INDULNAK A PÁRTOKON FELÜL GYŐRBEN, ARRÓL ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.

 

A HÖLGY FEHÉR KABÁTBAN A DK-S GLÁZER TÍMEA, AZ ELLENZÉK KÖZÖS POLGÁRMESTERJELÖLTJE GYŐRBEN. VELE EGYÉBKÉNT CSINÁLTUNK EGY INTERJÚT IS, AMIBEN 10/10-RE TIPPELI ANNAK ESÉLYÉT, HOGY Ő NYER, KÉSŐBB SZINTÉN NEKÜNK BORKAI ZSOLTRÓL AZT MONDTA, A VÁROSATYA KORREKT ÉS TISZTESSÉGES PARTNER VOLT.

 

FEKETE-GYŐR ANDRÁS MOMENTUM-ELNÖK IS BESZÉLT: SZERINTE A BORKAI-ÜGY MÁR AZ EGÉSZ ORSZÁG ÜGYÉVÉ VÁLT, ÉS BORKAIBAN SAJÁT POLGÁRMESTEREIKRE ISMERNEK ORSZÁGSZERTE AZ EMBEREK. A BORKAIZÁS NEM KISIKLÁS, HANEM MAGA A CÉL A FIDESZBEN – VÉLTE A MOMENTUM-VEZÉR, AKI KÓRHÁZAKRA ÉS ISKOLÁKRA KÖLTENÉ A PÉNZT „KOKAIN ÉS KURVÁK” HELYETT. EGYÉBKÉNT AZ ORBÁN IRODÁJA ELÉ KOKAINKORMÁNY-FELIRATOT PINGÁLÓ MOMENTUM-IFISEK IS ERRŐL BESZÉLTEK. HOGY VALAMI GYŐRI ÜGYRŐL IS BESZÉLJEN, FEKETE-GYŐR ELMONDTA, A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS AZ ÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN TÁNCOL A VÁROSBAN, GYŐRNEK ÚJ BUSZOKRA ÉS RENDESEN FIZETETT SOFŐRÖKRE VAN SZÜKSÉGE.

 

MIKOR A JOBBIKOS SZILÁGYI GYÖRGY BESZÉDÉBEN FELHÍVTA A FIGYELMET A HELYSZÍNEN TARTÓZKODÓ BEDE ZSOLT KORMÁNYPÁRTI AKTIVISTÁRA (KÉPÜNKÖN JOBBOLDALON SZÜRKE MACKÓNADRÁGBAN), SZÓVÁLTÁS KEZDŐDÖTT, ÉS BEDÉT VÉGÜL A RENDŐRÖKNEK ÉS A MOMENTUMOS AKTIVISTÁKNAK KELLETT KISZEDNIÜK A TÖMEGBŐL.

 

POLLREISZ BALÁZS GYŐRI MSZP-ELNÖK SZERINT BORKAI KUPLERÁJT CSINÁLT A VÁROSHÁZÁBÓL. BORKAI AZT MONDTA, HOGY A GYŐRI ELLENZÉK FEL AKARJA ÁLLÍTANI, DE VALÓJÁBAN LÁTTUK, HOGY AZT NEM AZ ELLENZÉK AKARJA FELÁLLÍTANI – HUMORIZÁLT.

 

GLÁZER TÍMEA FEHÉRBEN: AZ ÖSSZELLENZÉKI JELÖLT AZT MONDTA, NEKI FÁJ, HOGY AZ EGÉSZ ORSZÁG A BORKAI-ÜGYÖN, ÉS EZZEL GYŐRÖN CSÁMCSOG. ÉN NEM LEGYŐZNI AKAROM A VÁROS EGYIK FELÉT A MÁSIK FELÉVEL, HANEM EGYSÉGBE AKAROM FORRASZTANI A VÁROST – MONDTA A DK-S POLITIKUS A SZOMBAT ESTI TÜNTETÉSEN.

 

A TISZTESSÉGET SZIMBOLIZÁLÓ FEHÉR LUFIKAT OSZTOGATTAK A TÖMEGBEN, EZEKEN GLÁZER TÍMEA NEVE ÁLL. AZ MSZP-S POLLREISZ BALÁZS SZERINT A FEHÉR SZÍN AZT JELKÉPEZI, HOGY VISSZAVESZIK A VÁROS BECSÜLETÉT. „HAJRÁ, TIMI, HAJRÁ, TIMI!” – SKANDÁLTA A TÖMEG AZ ÖSSZELLENZÉKI JELÖLT NEVÉT.

 

VÉGE A TÜNTETÉSNEK, HOLNAP VÁLASZTÁS. HA RÉSZLETESEBBEN ÉRDEKELNE, PONTOSAN KIKRE IS LEHET MAJD SZAVAZNI GYŐRBEN VASÁRNAP, ARRÓL ITT EGY BŐVEBB CIKK.

 

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

Karácsonyék szerint rengeteg pénzt vonnak el jövőre a fővárostól, ezért mielőtt leül a kormánnyal, meg akarja várni a június 10-re esedékes belügyminiszteri egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel.

Jó hír: már nem kell sem negatív koronavírus-teszt, sem pedig kéthetes karantén akkor, ha Csehországba, Szlovákiába vagy Ausztriába utazunk.

Ugyan sajnos három krónikus beteg ismét elhunyt, de összesen 2245 fő meggyógyult.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás