+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. október 12. szombat, 18:53
Körülbelül másfélezren demonstráltak szombaton, a választások előestéjén Győrben a város fideszes polgármestere, a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt ellen. Milyen volt a hangulat, kik voltak kinn, és mik a legjobb transzparensek? Helyszíni képriportunk!

DÉLUTÁN ÖTKOR NAGYJÁBÓL EZERÖTSZÁZAN JELENTEK MEG GYŐRBEN A VÁROSHÁZA ELŐTT TÜNTETNI. A SZENT ISTVÁN ÚT MINDKÉT OLDALÁN SORAKOZOTT A TÖMEG. A TRANSZPARENS KÖRÜLBELÜL AZ IDEI ÖNKORMÁNYZATI KAMPÁNY KULCSSZAVAIT FOGLALJA ÖSSZE.

 

A BORKAI-BOTRÁNYT IS KISZIVÁROGTATÓ, MAGÁRA CSAK AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJEKÉNT HIVATKOZÓ BLOGGER ÁLLÍTÁSAI SZERINT BORKAI MÁSFÉL MILLIÓ FORINTOT FIZETETT PROSTITUÁLTAKÉRT EGY ADRIAI JACHTON, EGY TÜNTETŐ ÁRCSÖKKENTÉST KÖVETEL.

 

BORKAI ZSOLT MÉG LÓLENGÉSBEN SZERZETT ANNAK IDEJÉN OLIMPIAI ARANYÉRMET, INNEN A SZÓJÁTÉK. A RÓLA ÉS ÜGYEIRŐL SZÓLÓ NÉVTELEN BLOG KOKAINOZÓS VÁDAKAT IS TERJESZTETT A FIDESZES POLGÁRMESTERRŐL, HABÁR EZEKRE MINDEDDIG NINCSEN BIZONYÍTÉK. EGYÉBKÉNT A TÜNTETÉSEN FELSZÓLALÓ GULYÁS BALÁZS SZERINT A FIDESZESEK INKÁBB MÉG MOST RENDELJENEK EGY KIS KOKAINT, AMÍG MÉG MEGTEHETIK.

 

OLIMPIA, AUDI, BILINCSEK: EZT A TRANSZPARENST NEM KELL TÚLMAGYARÁZNI. 

 

FEKETE PÁKÓ ÖRÖKBECSŰ SLÁGERÉRE UTAL A TÁBLA, A BORKAIRÓL KISZIVÁRGOTT PORNÓVIDEÓ TANÚSÁGA SZERINT LEGALÁBBIS ERRE MULATOTT A POLGÁRMESTER.

 

TISZTESSÉGES, TISZTESSÉGES, TISZTESSÉGES: MIÓTA A HELYI ELLENZÉK RÁJÖTT, HOGY A BORKAI-BOTRÁNNYAL MÉG A GYŐRI GYŐZELEM SEM REMÉNYTELEN, EZZEL A SZÓVAL KEZDTEK KAMPÁNYOLNI, SZEMBEÁLLÍTVA EZT A FIDESSZEL.

 

ITT AZ LMP-S KÜLÖNÍTMÉNY: KENDERNAY JÁNOS LMP-ELNÖK, ROSINGER TÍMEA KÉPVISELŐJELÖLT, JENEI FERENC GYŐRI LMP-ELNÖK ÉS TAKÁCS ANDRÁS KÉPVISELŐJELÖLT.

 

 

EGY MÁSIK HELYI CELEB: BALLA JENŐ, AZ ÖSSZEFOGÁS GYŐRÉRT POLGÁRMESTERJELÖLTJE MAGÁNEMBERKÉNT VESZ RÉSZT AZ ESEMÉNYEN. HOGY KIK IS ŐK, ÉS MILYEN CIVIL ALAKULATOK INDULNAK A PÁRTOKON FELÜL GYŐRBEN, ARRÓL ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.

 

A HÖLGY FEHÉR KABÁTBAN A DK-S GLÁZER TÍMEA, AZ ELLENZÉK KÖZÖS POLGÁRMESTERJELÖLTJE GYŐRBEN. VELE EGYÉBKÉNT CSINÁLTUNK EGY INTERJÚT IS, AMIBEN 10/10-RE TIPPELI ANNAK ESÉLYÉT, HOGY Ő NYER, KÉSŐBB SZINTÉN NEKÜNK BORKAI ZSOLTRÓL AZT MONDTA, A VÁROSATYA KORREKT ÉS TISZTESSÉGES PARTNER VOLT.

 

FEKETE-GYŐR ANDRÁS MOMENTUM-ELNÖK IS BESZÉLT: SZERINTE A BORKAI-ÜGY MÁR AZ EGÉSZ ORSZÁG ÜGYÉVÉ VÁLT, ÉS BORKAIBAN SAJÁT POLGÁRMESTEREIKRE ISMERNEK ORSZÁGSZERTE AZ EMBEREK. A BORKAIZÁS NEM KISIKLÁS, HANEM MAGA A CÉL A FIDESZBEN – VÉLTE A MOMENTUM-VEZÉR, AKI KÓRHÁZAKRA ÉS ISKOLÁKRA KÖLTENÉ A PÉNZT „KOKAIN ÉS KURVÁK” HELYETT. EGYÉBKÉNT AZ ORBÁN IRODÁJA ELÉ KOKAINKORMÁNY-FELIRATOT PINGÁLÓ MOMENTUM-IFISEK IS ERRŐL BESZÉLTEK. HOGY VALAMI GYŐRI ÜGYRŐL IS BESZÉLJEN, FEKETE-GYŐR ELMONDTA, A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS AZ ÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN TÁNCOL A VÁROSBAN, GYŐRNEK ÚJ BUSZOKRA ÉS RENDESEN FIZETETT SOFŐRÖKRE VAN SZÜKSÉGE.

 

MIKOR A JOBBIKOS SZILÁGYI GYÖRGY BESZÉDÉBEN FELHÍVTA A FIGYELMET A HELYSZÍNEN TARTÓZKODÓ BEDE ZSOLT KORMÁNYPÁRTI AKTIVISTÁRA (KÉPÜNKÖN JOBBOLDALON SZÜRKE MACKÓNADRÁGBAN), SZÓVÁLTÁS KEZDŐDÖTT, ÉS BEDÉT VÉGÜL A RENDŐRÖKNEK ÉS A MOMENTUMOS AKTIVISTÁKNAK KELLETT KISZEDNIÜK A TÖMEGBŐL.

 

POLLREISZ BALÁZS GYŐRI MSZP-ELNÖK SZERINT BORKAI KUPLERÁJT CSINÁLT A VÁROSHÁZÁBÓL. BORKAI AZT MONDTA, HOGY A GYŐRI ELLENZÉK FEL AKARJA ÁLLÍTANI, DE VALÓJÁBAN LÁTTUK, HOGY AZT NEM AZ ELLENZÉK AKARJA FELÁLLÍTANI – HUMORIZÁLT.

 

GLÁZER TÍMEA FEHÉRBEN: AZ ÖSSZELLENZÉKI JELÖLT AZT MONDTA, NEKI FÁJ, HOGY AZ EGÉSZ ORSZÁG A BORKAI-ÜGYÖN, ÉS EZZEL GYŐRÖN CSÁMCSOG. ÉN NEM LEGYŐZNI AKAROM A VÁROS EGYIK FELÉT A MÁSIK FELÉVEL, HANEM EGYSÉGBE AKAROM FORRASZTANI A VÁROST – MONDTA A DK-S POLITIKUS A SZOMBAT ESTI TÜNTETÉSEN.

 

A TISZTESSÉGET SZIMBOLIZÁLÓ FEHÉR LUFIKAT OSZTOGATTAK A TÖMEGBEN, EZEKEN GLÁZER TÍMEA NEVE ÁLL. AZ MSZP-S POLLREISZ BALÁZS SZERINT A FEHÉR SZÍN AZT JELKÉPEZI, HOGY VISSZAVESZIK A VÁROS BECSÜLETÉT. „HAJRÁ, TIMI, HAJRÁ, TIMI!” – SKANDÁLTA A TÖMEG AZ ÖSSZELLENZÉKI JELÖLT NEVÉT.

 

VÉGE A TÜNTETÉSNEK, HOLNAP VÁLASZTÁS. HA RÉSZLETESEBBEN ÉRDEKELNE, PONTOSAN KIKRE IS LEHET MAJD SZAVAZNI GYŐRBEN VASÁRNAP, ARRÓL ITT EGY BŐVEBB CIKK.

 

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi fog történni, ha nyerünk? Hogyan néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen?
Elmondjuk a kulisszatitkokat!

A legfőbb ügyész kinevezésének módja miatt megszűnt Moldovában a kormánytöbbség, új kormányt alakítani a meglévő parlamenttel viszont nehéz lesz.

Nem vicc, egy négy és fél órás videó meggyőzően elmagyarázza a legendás sorozat legabszurdabb jeleneteit is.

Egy újságírótól értesült a demokrata elnökjelölt-aspiráns arról, hogy a világ leggazdagabb embere is egy milliárdost akar demokrata elnökjelöltnek.

Koszovó szerint addig nincs értelme a nyugat-balkáni együttműködésről beszélni, amíg nem ismeri el országa függetlenségét Szerbia és Bosznia-Hercegovina.

Míg a Jobbik néppártosodása révbe ért, a Fidesz nem maradhat örökké az Európai Néppárt tagja úgy, hogy közben fel van függesztve – fogalmazott a Jobbik EP-képviselője.

A galéria arra hivatkozva nem ad többé teret a BP olaj- és gázipari óriás művészeti versenyének, hogy mindent szeretnének megtenni klímavészhelyzet kezelése érdekében.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Very hot topic, ki is lesz beszélve november 12-én!

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás