+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2019. október 11. péntek, 15:48
Túl sok kínaispecifikus dolgot nem ígérnek a kínaiul írt levélben, inkább a CEU elüldözése és a jogállam leépítése miatt panaszkodnak.

Kínaiul írt levélben kampányol az ellenzéki összefogás Budapest V. kerületében. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt és Tüttő Kata, az V. kerület ellenzéki (MSZP-s) polgármesterjelöltje jegyzik a levelet, amelyen szerepel Bródy Gábor ellenzéki helyi képviselőjelölt portréja is.

 

 

Azt gondolhatnánk, hogy ígérnek valami specifikus dolgot az V. kerületben önkormányzati választójoggal rendelkező kínaiaknak, de úgy tűnik, csak a sablonszöveget fordították kínaira. „A Fidesz az elmúlt 9 évben szisztematikusan lebontotta az ország demokratikus intézményrendszerét, megsemmisítette a törvényességet, kiiktatta az alkotmányos fékeket és ellensúlyokat, akadályozza a független média működését, elkergette a Közép-európai Egyetemet, korlátozza a tudományos szabadságot.”

 

Ha mindez nem hatná meg a kínaiakat, soknyelvű közigazgatást legalább ígérnek nekik, de ez minden:

 

„Budapest Belvárosa egy nemzetközi kerület, a lakosaink a világ különböző területeiről érkeztek, ezért reméljük, hogy a város irányításában is sok nemzetiség együtt vesz részt, s létrehozunk egy soknyelvű, digitalizált, modern közigazgatási szolgáltatási rendszert, s biztosítjuk, hogy ez minden lakosnak a hasznára válik, függetlenül attól, hogy mely országból jött és milyen nemzetiségből származik” – írják a levél végén.

 

Amúgy épp pénteken derül ki, hogy nem csak a kínaiak, de a csodás módon menekültstátuszban részesített Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök is a Belvárosban szavazhat majd, amint azt a 24.hu megírta. A helyi önkormányzati választáson EU-n kívüli külföldiek egyébként akkor szavazhatnak, ha menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismerték őket.

 

FOTÓ: Olvasónk

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

A Báró Wenckheim hazatér című regény nyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat a más nyelvről fordított könyvek kategóriájában.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás