Felbontaná a győri ellenzék a Rákosfalvy Zoltánnal kötött szerződéseket

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.11. 08:06

Győr jó hírnevéért aggódik az ellenzék, ezért rendkívüli közgyűlést hívnának össze.

Felbontaná a győri ellenzék a Rákosfalvy Zoltánnal kötött szerződéseket

A győri ellenzéki pártok rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik – tudatták az Azonnalinak elküldött közleményükben csütörtökön. Mint írták, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd neve a napokban több aggasztó, korrupciós vád kapcsán felmerült a Borkai Zsolt polgármestert érintő botrányban.

Miután Rákosfalvy Zoltánnak jelenleg több érvényben lévő szerződése is van a várossal, illetve a város cégeivel, ezért a győri ellenzék szeretné, ha egy rendkívüli testületi ülésen felmondanák ezeket a szerződéseket.

„Mi, az ellenzék pártjai, képviselői és jelöltjei nem engedhetjük, hogy a városunkat behálózó korrupciós botrányok lejárassák Győr jó hírnevét” – tették hozzá.

A közleményt a DK-s Glázer Tímea polgármesterjelöltön és pártján kívül a Momentum, MSZP, LMP és a Jobbik is jegyzi. Utóbbi párt már csak azért is figyelemreméltó, mert a napokban léptek ki politikusaik a helyi ellenzéki együttműködésből pont a Borkai-ügy miatt. A Jobbik országos vezetése emiatt rögtön fel is függesztette a győri szervezetüket.

Az ellenzék Győrben egyébként takaréklángon kezeli a Borkai-botrányt, Glázer például arról beszélt annak kirobbanását követően, ő korrekt partnert ismert meg a polgármester személyében. 2014-ben a 130 ezres lakosú Győrben Borkai mindössze 33 százalékos részvétel mellett húszezer vokssal 61 százalékot kapva nyert. Hogy mi ez az egész Borkai-ügy, és mit szólt hozzá a kormány, arról itt és itt olvashattok.

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek