Tarlós: Csúnya dolog, hogy Scarlett Johansson szájába adták, amit én mondtam el

Szerző: Bakó Bea
2019.10.08. 13:23

„Soha senki nem állított olyat a környezetemből, hogy támogatott volna engem a választáson” – mondta Tarlós az Azonnalinak.

Tarlós: Csúnya dolog, hogy Scarlett Johansson szájába adták, amit én mondtam el

A kormánypárti média pár hete büszkén számolt be róla, hogy Scarlett Johansson amerikai színésznő, miután találkozott Budapesten Tarlós István főpolgármesterrel, „elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul”.

Kedden aztán a színésznő közleményt adott ki, miszerint a médiabeszámolókkal ellentétben nem fejezte ki támogatását Tarlósnak a választásra, csupán egy magánbeszélgetésen osztotta meg vele őszinte elismerését, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Hozzátette: az a budapesti polgárok dolga, hogy kit választanak meg, de fontos a demokrácia, fontos elmenni szavazni.

Tarlós István az Azonnalinak adott interjúban (amely hamarosan olvasható lesz az Azonnalin), még hétfőn, tehát Johansson közleménye előtt úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban, hogy

„a csúnya az itteni interpretációban az volt, hogy az ő szájába adták azt, amit én mondtam el. Holott ő csak gratulált hozzá.”

Arra a felvetésünkre, hogy ki adta a szájába, visszakérdezett: „Hát honnan tudjam?” Azt mindenesetre elmondta: „amit megírtak, arról valóban beszélgettünk. Én például eldicsekedtem azzal, hogy három gyerekem és hat unokám van. Ehhez gratulált nekem, és mondta, hogy milyen jó, hogy ez így van. Erről jelent meg az újságban az, hogy dicsérte a kormány népesedési politikáját.”

Kedden az Azonnalinak küldött nyilatkozatában a főpolgármester ezt azzal egészítette ki: 

„Soha, senki nem állított olyat a környezetemből, én pedig különösen nem, hogy támogatta volna a személyemet a választáson. Nem is kértünk senkit arra, hogy ilyet mondjon, vagy írjon.

Magam nem is olvastam az erről szóló cikkeket, csak tájékoztattak róla, hogy forgott a sajtóban.” Egyébként a demokrácia fontosságával kapcsolatban egyetért a színésznővel – írta.

Tarlós az Azonnalinak azt is elmondta: a találkozó Johanssonnal még júniusban történt, és a képeket csak azért később tették közzé, mert ekkor érkeztek meg a közzétételhez adott hozzájárulások.

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek