Borkainak láthatóan nincs jó stratégiája a válság kezelésére

Szakács András

Szerző:
Szakács András

2019.10.07. 16:24

Ha valaki beleáll egy ilyen ügybe, akkor a totális tagadásra és egy alternatív valóság felépítésére volna szükség. Gyorselemzés.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Borkai Zsolt videója ismét megkérdőjelezi, hogy Győr polgármestere mögött megfelelő kommunikációs háttérstáb áll-e.

Ilyen típusú botrányok esetén a politikai kommunikáció szabályai és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a hallgatás a legjobb módszer.

El kell dugni a krízishelyzetbe került személyt, és nem szabad még inkább arcot adni a válságnak.

Ezt a stratégiát választotta például Hernádi Zsolt és stábja is, amikor kirobbant a MOL-INA botrány. Előbb évekig eldugták a nyilvánosság elől Hernádit, majd aztán egy teljesen új „brandet” kapott: az emberét. aki felépíti a zöld vállalatot.

Ha azonban a stáb az ügybe való beleállást választja – ami ritka, de éppen most látunk erre példát –, akkor viszont teljes beleállásra van szükség.

A totális tagadásra és egy alternatív valóság felépítésére, ami mellett a tények és a bizonyítékok tűnnek fake newsnak és manipulációnak. Ezt a stratégiát viszi Donald Trump és csapata jelenleg.

Ezzel szemben Borkai Zsolt eleinte eltűnt, aztán közleményt adott ki arról, hogy az egész ügy hazugság, majd Facebook-fotókon keresztül kommunikált, végül pedig egy félig beismerő, félig tagadó jellegű videót közölt, nem döntve el azt, hogy akkor most eltűnik, vagy beleáll a botrányba. A felolvasott szöveg megírásánál pedig óvatlanul járhatott el ő és csapata is, hiszen a róla készült komrpomittáló képeket közlő(k) azonnal reagáltak a Facebookon és cáfolatot ígértek.

Úgy tűnik, hogy Borkai Zsolt jelenleg nem rendelkezik semmilyen startégiával arra nézve, hogy hogyan kezelje az ellene irányuló lejáratókampányt.

Olvasnál még a Borkai-ügyről? Itt írtuk le, miről is van szó, itt kielemeztük, hogy miért profi a lejárató kampány, itt pedig azt, hogy miért fáj ez nagyon a keresztény értékekkel kampányoló Fidesznek.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek