Borkai elismerte, hogy ő van a felvételeken, de nem lép vissza

Szerző: Kiss Dániel
2019.10.07. 15:16

Először szólalt meg Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere az után, hogy kompromittáló képek szivárogtak ki róla. A történteket elismerte, de az ügyet politikai nyomásgyakorlásnak tartja.

Borkai elismerte, hogy ő van a felvételeken, de nem lép vissza

Öt nap után, videón felolvasott nyilatkozatban reagált a Győr Plusz mikrofonja előtt Borkai Zsolt, Győr polgármestere a róla kiszivárgott kompromittáló felvételekre, amelyeken egy jachton szexel fiatal lányokkal.

Borkai a videó elején leszögezi, hogy ő van a felvételeken,

bár azok állítása szerint évekkel ezelőtt készültek, részben manipuláltak, részben valódiak.

Pénteken a polgármester még azt nyilatkozta, hogy az egész ügy hazugság, amit ő „az ellenzéki kampánycirkusz részének” tekint, amellyel „a győri ellenzék alkalmatlanságáról akarják elterelni a figyelmet”. A győri ellenzék egyébként épp hétfőn követelte a polgármestertől, hogy válaszoljon a felmerült ügyre, illetve a Momentum azt is, hogy lépjen vissza a jelöltségtől.

A mostani videóban hozzátette: nem büszke a felvételekre, és első sorban a családjától szeretne elnézést kérni. „Hibáztam, és megbántam” – közölte.

Borkai tagadta a szivárogtatónak azokat a vádjait, melyek szerint a jachtos kiruccanást közpénzből finanszírozta, ahogy azt is, hogy valaha is élt volna illegális szerekkel.

„Törvénysértést nem követtem el” – hangsúlyozta.

A Fidesz színeiben újrainduló győri polgármester szerint az utóbbi időben kiderült, hogy a politikai ellenfelei mindent elkövettek, hogy adatokat gyűjtsenek róla. Tették ezt azért, hogy „polgármesterként felállítsanak” és megszerezzék a politikai hatalmat Győrben. Szerinte az ellenfeleinek a módszere ehhez pedig: „a botlásom párhuzamba állítása a politikai teljesítménnyel”.

A felvételt Borkai azzal fejezi be, hogy a vezetése alatt Győr kimagaslóan teljesített, erős város lett., ezért pedig nem fogja harc nélkül átadni a várost olyanoknak, akik „képtelenek vezetni, a fejlődést garantálni”.

Szerinte ugyanis ellenfelienk a célja, hogy olyan nyomás alatt tartsák, hogy visszalépjen. Ő azonban 

leszögezte: „nem lépek vissza”.

Szivárogtató: van még, ahonnan ez jött

A Borkairól felvételeket közlő blog névtelen gazdája rögtön reagált, Facebookon azt írta, hogy nem évekkel ezelőttiek a felvételek, hanem tavaly májusiak.

„És vannak más felvételek is, ezt is pontosan tudja. Ahogyan azt is, hogy rendelkezem a számára nagyon kínos adatokkal”

– írta az ismeretlen blogger.

Olvasd el a friss elmzésünket Szakács Andrástól a nyilatkozatról itt, Borkai nyilatkozatát pedig nézd meg itt:

Olvasnál még a Borkai-ügyről? Itt írtuk le, miről is van szó, itt kielemeztük, hogy miért profi a lejárató kampány, itt pedig azt, hogy miért fáj ez nagyon a keresztény értékekkel kampányoló Fidesznek. Ha pedig az érdekel, mit gondolnak a győri járókelők az egészről, nézd meg a videónkat!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek