Ki szavaz a Fideszre a fillérekért osztott krumpli miatt?

2019.10.05. 14:03

Elmentünk az V. kerületi önkormányzat filléres krumplivásárára, amelyről a fideszes polgármester azt mondja: minden évben megtartják, ez nem kampányrendezvény. De mekkora szerepet játszik a kilónként 18 forintos krumpli abban, hogy a nyugdíjasok nagy része a Fideszre szavaz? Megkérdeztük őket! Videó.

Az Azonnalin már pénteken beszámoltunk róla, hogy Budapest egyik leggazdagabb kerülete, a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter által vezetett V. kerület akciós krumplivásárt szervez a nyugdíjasoknak és rászorulóknak: minden év októberében szerveznek ilyen vásárt, idén épp egy héttel az önkormányzati választás előtt. Egy 22 kilós zsák négyszáz forintba került a szombati vásáron, azaz kilónként 18 forintra jött ki az ár.

Kíváncsiak voltunk, hogy a fillérekért osztogatott krumpliért sorbaállókat mennyiben befolyásolja mindez a jövő vasárnapi önkormányzati választáson.

Volt, aki azt mondta, hogy amúgy is a Fideszre szavazna, mert nem csak krumplit, de virágot, karácsonyfát és húsvéti sonkakupont is szoktak kapni,

míg mások azt mondták: nem a krumpli befolyásolja az embereket, inkább a nyugdíjemelés. Olyanokkal is találkoztunk, akik elmondásuk szerint elvből fideszesek.

A vásáron felbukkant Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármester és Szentgyörgyvölgyi Gábor önkormányzati képviselő is – mindketten újrázni akarnak, tele is volt plakátolva velük a krumplivásárnak helyt adó Fővám tér. Ők azt mondták az Azonnalinak: 

„az ellenzék kampánya miatt” nem térnek el a krumplivásár szokásos időpontjától, és egyébként is az emberek biztos már korábban eldöntötték, kire akarnak szavazni.

 „Az ellenzék kampánya” is megjelent a helyszínen egyébként a momentumos Szigeti Flóra személyében: őt arról kérdeztük, osztanának-e ők is évente krumplit, ha nyernek. 

Nézd meg a videót a részletekért!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek