Olcsóbban osztja a fideszes önkormányzat a krumplit Budapest Belvárosában, mint Miskolcon

Szerző: Kiss Dániel
2019.10.04. 16:25

A fideszes krumpliosztogatási trend eljutott az V. kerület szívébe: a bevásárlóutca és környéke rászorulói kilónként 18 forintért vehetnek krumplit.

Olcsóbban osztja a fideszes önkormányzat a krumplit Budapest Belvárosában, mint Miskolcon

Az önkormányzati választások előtt hirtelen nagy divatja lett az ingyen, vagy nagyon olcsón osztogatott krumplinak. A trend Budapest egyik kifejezetten módosabb környékére, a belvárosi Váci utcába is begyűrűzött, ahol fidesznarancssárga plakátokon az önkormányzat hirdeti a rekordolcsó, kilónként 18 forintos krumplit, amit elvileg csak a nyugdíjasok, a nagycsaládosok és a rászorulók vehetnek meg.

NARANCSSÁRGA HIRDETMÉNY EGY BED&BREAKFAST SZÁLLÓ MELLETT A VÁCI UTCÁBAN

A Váci utcai plakátok annyira jutányos áron ajánlják a burgonyát, hogy az a jóval szegényebb vidéki városok kampányáraihoz képest is pofátlanul olcsó: Miskolcon például egy fideszes képviselőjelölt utcafórummal egybekötött vásárán 2500 forintba került 15 kiló burgonya (166 forint/kg).

A budapesti belváros lakói azonban szombaton 400 forintért juthatnak 22 kiló krumplihoz, ami kilónként 18 forintos árat jelent.

Egy átlagos hipermarketben kiszereléstől függően jellemzően 270-300 forint körüli összegre jön ki amúgy egy kiló krumpli.

PERSZE A VÁSÁRLÁST ITT IS SZEMÉLYIHEZ ÉS LAKCíMKÁRTYÁHOZ KÖTIK.
A fidesznarancssárga plakátokat Szentgyörgyvölgyi Péter jegyzi polgármesteri minőségében.

Az nincs a plakáton rajta, hogy ő a Fidesz színeiben újrázásra készül polgármesterjelöltként. (Az önkormányzat részvétele a választási kampányban egyébként problémás lehet, nemrég Láng Zsolt II. kerületi fideszes polgármestert marasztalták el amiatt, hogy egy önkormányzati lapban kampányolt.)

A belvárosi krumpliosztás elsődleges célközönsége úgy tűnik, a nyugdíjas társadalom: nekik „a szeptemberi havi nyugdíjszelvényen, illetve a banki átutaláson a vásárlás tényét bélyegzővel és aláírással hitelesítik”. Hogy mit? Miért? A hirdetményen hangsúlyozzák azt is, hogy a burgonyavásárlási akciót a nyugdíjasokon kívül a nagycsaládosok és a különböző szociális támogatásokban részesülő V. kerületi lakosok számára rendezik. Ezt vajon milyen módon fogják ellenőrizni, már ha fogják? A szociális támogatásokban nem részesülő lakosok nem jogosultak a vásárlásra?  

Próbáltunk érdeklődni ezekről a kérdésekről, és az önkormányzat kampányban való részvételéről a plakát alján feltüntetett telefonszámon, de többszöri próbálkozásunkra sem vette fel senki a telefont. A belvárosi önkormányzat sajtóosztályát szintén nem lehetett telefonon elérni péntek délután, de elküldtük írásban a kérdéseinket a részükre, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

A krumplinál kreatívabb ösztönzők is felmerültek egyébként már a kampányban: a miskolci fideszes polgármesterjelölt sör- és virslikuponokkal csábítja a lakossági fórumára a választókat, Tápiószele független, újrázásra készülő polgármestere pedig még az arcképét is rárakta az ajándékba osztogatott sörre.

FRISSÍTÉS (19.12): Az önkormányzat sajtóosztálya péntek este azt válaszolta, hogy kampányidőszaktól függetlenül minden évben tartanak kedvezményes krumplivásárt, amit plusz szociális juttatásként nyújtanak, ezért a vásárlóknak igazolniuk is kell a jogosultságot.

FOTÓK: Kiss Dániel / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek