Névre szóló sör- és virslikuponnal csábít lakossági fórumjára Miskolc fideszes polgármesterjelöltje

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.03. 15:55

Miskolcon semmit sem bíz a véletlenre a Fidesz: sör- és virslikupon is jár azoknak, akik elmennek a fideszes Alakszai Zoltán lakossági fórumára.

Névre szóló sör- és virslikuponnal csábít lakossági fórumjára Miskolc fideszes polgármesterjelöltje

„Zászlónk magasan lobog, eszménk vezércsillaga a polgári Magyarország, ebben nem lesz változás száz évig” – erről még Orbán Viktor beszélt 2015-ös évértékelőjében.

Vajon a polgári Magyarország eszméjébe mennyire illeszkedik az, ha egy polgármesterjelölt ingyen sör és virsli ígéretével kampányol? Miskolc fideszes polgármesterjelöltje, Alakszai Zoltán mindenesetre így próbálta lakossági fórumjára csábítani az embereket

– értesült az Azonnali.

Ugyanis a miskolciak egy része nemrégiben egy olyan, Alakszai fórumjára invitáló levelet kapott, amely borítékján névreszóló sör- és virslikuponnal reklámozzák az eseményt. Ha valaki részt szeretett volna venni a fórumon – vagy csak a kádári idők nosztalgiáját idéző ingyen virslit és sört kívánta átvenni –, akkor annak előzetesen kellett regisztrálnia.

FORRÁS: A SZOMSZÉDOK FOREVER FACEBOOK-OLDAL EGYIK MISKOLCI RAJONGÓJA

Alakszai egyébként csak elődje, a betegsége miatt nem újrázó mostani polgármester, Kriza Ákos hagyományát folytatja, ugyanis mint a Magyar Narancs korábban beszámolt róla, egy tavalyi miskolci időközi választáson is kaptak ingyen sörös-virslis levelet a Fidesz-szimpatizánsok.

Az ingyen sör egyébként divatos kampányfogás, mint nemrég az Azonnali megírta, Tápiószele polgármestere, Kovács Ferenc egyenesen a saját arcképével ellátott sört osztogatott az egyik városi rendezvényen, tavaly pedig Németh Szilárdos söröket osztogattak Csepelen az országgyűlési választás előtt.

Ingyen árvácska is van

A miskolci Fidesz egyébként nemcsak az ingyen sör-virsli kombinációt vetette be a kampányban. Az egyik önkormányzati képviselőjelöltjük, Seresné Horváth Zsuzsanna utcafórummal egybekötött „őszi vásárt” tartott szeptemberben, amely során kedvezményesen lehetett zöldségeket venni: 15 kiló krumpli kétezer forint volt, 14 kiló vöröshagyma 2500, míg az alma kilóját 190 forintért adták, de ezeken felül kapható volt karfiol, káposzta, lencse, bab vagy mák is.

ŐSZI VÁSÁR FIDESZ MÓDRA. FORRÁS: SERESNÉ HORVÁTH ZSUZSANNA / FACEBOOK
Seresné októberben „termelői vásárt” is tart, ahol nemcsak látványfőző show-t élvezhetnek a résztvevők, de kaphatnak ajándékba négy cserép árvácskát is; igaz, csak lakcímkártya bemutatása ellenében.

A Fidesz egyébként Miskolcon is mindent elkövet, hogy Alakszai legyőzze a független, az ellenzék által támogatott Veres Pált, akivel itt olvasható az Azonnali interjúja. Alakszai ugyanis nemrég még az influenszerképzés ötletét is bedobta a kampányban, míg a városban gyakorlatilag egymásnak adják a kilincset a fideszes prominensek.

NYITÓKÉP: Alakszai Zoltán / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek