Egyetlen jelölt maradt Tápiógyörgyén, miután a fideszes induló rájött, hogy mégse neki való a polgármesterség

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.02. 12:11

Polgármesteri feladatai nem tartoztak volna érdeklődési körébe, teherként nehezedtek volna rá – ezzel is indokolta visszalépését Németh Csaba, Tápiógyörgye most már csak egykori polgármesterjelöltje, akit a Fidesz is támogatott.

Egyetlen jelölt maradt Tápiógyörgyén, miután a fideszes induló rájött, hogy mégse neki való a polgármesterség

Mindössze egyetlen jelölt, a jelenleg is regnáló független polgármester, Varró István száll ringbe Tápiógyörgye vezetéséért, miután visszalépett ellenfele, Németh Csaba – vette észre az Azonnali. Németh ugyan független párton kívüli jelöltként hirdette megát, de arról is írt bemutatkozásában a Pest megyei falu lakosainak, hogy a Fidesz külső támogatását elfogadta.

„Hosszas gondolkodás ‒ és jó néhány álmatlan éjszaka ‒ után úgy döntöttem, hogy nem vállalom a megmérettetést” – így jelentette be hétfőn Németh Csaba, mégsem kíván indulni a polgármesterségért. A visszalépését már a valasztas.hu-n is regisztrálták.


„Döntésem mögött a családom nyugalma, a magam egészsége és kiegyensúlyozott jövőképe áll”

– indokolta visszalépését a választók felé Németh egy közleményben. Mint írta, azzal szeretne foglalkozni, ami leginkább közel áll hozzá, vagyis a gyerekek tanításával. „Polgármesterként olyan feladatok vártak volna rám, amelyek tőlem távol állnak, többségük idegen, nem tartoznak az érdeklődési körömbe, teherként nehezedtek volna rám” – tette hozzá.

Az egyedüli indulóként maradó Varró István úgy kommentálta Németh Csaba döntését: nem tud örülni neki, számára fontos lett volna a megmérettetés, ellenfelét pedig korrekt embernek tartja.

A Pest megyei falu egyébként tavaly azért került a figyelem középpontjába, mert előre figyelmeztették a lakosokat, nem „migránsok”, hanem a szaúd-arábiai királyi testőrség tagjai érkeznek majd hozzájuk.

Nem Tápiógyörgye lesz az egyetlen település, ahol mindössze egy jelölt indul a polgármesterségért. Mint az Azonnali megírta, Felcsúton sem méretteti meg magát senki az üzleti érdekeltségei miatt visszavonult Mészáros Lőrinc utódjával, Mészáros Lászlóval szemben. Mohácson pedig – miután nemrég tragikus módon elhunyt a kormánypárti polgármester, Szekó József –, csak a szocialista Csorbai Ferenc maradt a településvezetői posztra, aki visszaléptetését egyelőre hiába kérték az ellenzéki pártok, nem hajlandó megtenni az MSZP.

FOTÓ: Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek