+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 2. szerda, 20:02
Az elégedetlen felhasználó úgy gondolta az amerikai techcég szándékosan tolja a homoszexualitás felé az iPhone-felhasználókat.

Egymillió rubeles kártérítést követel egy orosz férfi az Apple techóriástól, mivel elmondása szerint Apple-telefonja a homoszexualitásba kergette őt – írja a Moscow Times.

 

A D. Razumilov nevű férfi azt állítja, hogy nyáron kezdett bele egy azonos nemű kapcsolatba, mikor egy iPhone-jára letöltött kriptovaluta-küldő applikációban kapott 69 érmét a GayCoins nevű kriptovalutából egy névtelen feladótól.

 

A „jótevő” az utaláshoz csak annyit mellékelt megjegyzésként: „ne ítélj el semmit, mielőtt kipróbálnád”.

 

Razumilovnak több sem kellett, elgondolkozott az üzeneten, és igazat adott a feladónak: hogy is ítélhetne el valamit, amit még nem próbált? Így bele is kezdett az azonos nemű kapcsolatokba, és elmondása szerint két hónapon belül úgy „belemerült” abba, hogy saját nemének egy tagjával folytat intim viszonyt, hogy „már nem is tud kiszállni”. „Van barátom, de nem tudom, hogy magyarázzam meg mindezt a szüleimnek. Miután megkaptam a fentebb említett üzenetet, rosszfelé változott meg az életem, és már sosem lehet újra normális” – vall az Apple termékeinek különös hatásairól az amerikai techóriástól kártérítést követelő férfi.

 

Aki egyébként az Apple részéről szándékosságot sejt az eset mögött:

 

úgy gondolja, hogy a cég „manipulatívan a homoszexualitás felé” tolta, ez pedig „morális szenvedést és mentális egészségének megsérülését” okozta,

 

ezért pedig 1 millió rubelt (4,4 millió forintot) követel az amerikai cégen.

 

Moszkva Presnenszkij kerületi bírósága múlt héten rögzítette keresetét rendszerében, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e megregulázni az iPhoneokat gyártó techcéget.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

Amikor már úgy tűnt, hogy a kommunisták akarata érvényesül, közbelépett az alkotmánybíróság.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás