+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 2. szerda, 20:02
Az elégedetlen felhasználó úgy gondolta az amerikai techcég szándékosan tolja a homoszexualitás felé az iPhone-felhasználókat.

Egymillió rubeles kártérítést követel egy orosz férfi az Apple techóriástól, mivel elmondása szerint Apple-telefonja a homoszexualitásba kergette őt – írja a Moscow Times.

 

A D. Razumilov nevű férfi azt állítja, hogy nyáron kezdett bele egy azonos nemű kapcsolatba, mikor egy iPhone-jára letöltött kriptovaluta-küldő applikációban kapott 69 érmét a GayCoins nevű kriptovalutából egy névtelen feladótól.

 

A „jótevő” az utaláshoz csak annyit mellékelt megjegyzésként: „ne ítélj el semmit, mielőtt kipróbálnád”.

 

Razumilovnak több sem kellett, elgondolkozott az üzeneten, és igazat adott a feladónak: hogy is ítélhetne el valamit, amit még nem próbált? Így bele is kezdett az azonos nemű kapcsolatokba, és elmondása szerint két hónapon belül úgy „belemerült” abba, hogy saját nemének egy tagjával folytat intim viszonyt, hogy „már nem is tud kiszállni”. „Van barátom, de nem tudom, hogy magyarázzam meg mindezt a szüleimnek. Miután megkaptam a fentebb említett üzenetet, rosszfelé változott meg az életem, és már sosem lehet újra normális” – vall az Apple termékeinek különös hatásairól az amerikai techóriástól kártérítést követelő férfi.

 

Aki egyébként az Apple részéről szándékosságot sejt az eset mögött:

 

úgy gondolja, hogy a cég „manipulatívan a homoszexualitás felé” tolta, ez pedig „morális szenvedést és mentális egészségének megsérülését” okozta,

 

ezért pedig 1 millió rubelt (4,4 millió forintot) követel az amerikai cégen.

 

Moszkva Presnenszkij kerületi bírósága múlt héten rögzítette keresetét rendszerében, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e megregulázni az iPhoneokat gyártó techcéget.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

Karácsonyék szerint rengeteg pénzt vonnak el jövőre a fővárostól, ezért mielőtt leül a kormánnyal, meg akarja várni a június 10-re esedékes belügyminiszteri egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás