Totál baromság a nemi erőszak utáni házi bizonyítékgyűjtő csomag

Szerző: Pintér Bence
2019.10.01. 19:57

A te tapasztalatod. A te csomagod. A te történeted. A te életed. A te választásod.

Totál baromság a nemi erőszak utáni házi bizonyítékgyűjtő csomag

Két amerikai állam főügyésze szerint is óriási baromság az a nemi erőszak után otthon is használható bizonyítékgyűjtő csomag, amit egy startup a közeljövőben akar piacra dobni – írja a Cut.

Semmi garancia nincs ugyanis arra, hogy az egyébként MeToo néven futó csomaggal begyűjtött DNS-mintát bármilyen bíróság elfogadná,

bár ezt egyébként a MeToo leírása sem garantálja a cikk szerint. A csomag mottója egyébként a következő: „A te tapasztalatod. A te csomagod. A te történeted. A te életed. A te választásod.”

A michigani és a New York-i főügyészek szerint a 23 éves Madison Campbell által alapított startup szégyentelenül próbál megtollasodni a metoo-jelenség farvizén, miközben nem valószínű, hogy megállná a helyét a bíróságon, cserébe viszont eltérítheti az áldozatokat attól, hogy professzionális segítséget kérjenek egy nemi erőszak után, ezért hivatalos levélben szólították fel a termék visszavonására azon az alapon, hogy az megtéveszti a vásárlókat.

A National Alliance to End Sexual Violence (Nemzeti Szövetség a Szexuális Erőszakl Megállítására) lapnak nyilatkozó vezetője szerint az sem jó, hogy a csomag csak a DNS-minta begyűjtésére ad lehetőséget, hiszen a szexuális erőszak esetén a támadó sokszor nem az aktus meglétét tagadja, hanem azt, vitatja, hogy az áldozat beleegyezett-e abba – ebben például csupán a DNS, mint bizonyíték, egyébként sem segítene.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szépen csomagolt, de a jelek szerint haszontalan fülpiszkáló és nejlonzacskó pontosan mennyibe fog kerülni, de ha minden igaz, a terméket hamarosan elő lehet rendelni.

FOTÓ: metookit.com

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek